"Верес" - "Кривбас" 0:2

"Верес" - "Кривбас" 0:2}

«Кривбас» зіграв виїзний матч 3 туру УПЛ проти «Вересу». Після поєдинку Ліги Європи в Чехії червоно-білі прибули до Рівного вже наступного дня, у пʼятницю. Отже, часу на відпочинок майже не було. Юрій Вернидуб зробив тільки одну зміну в старті у порівнянні з грою проти «Вікторії»: зліва у півзахисті замість Микитишина зʼявився Соса.

Дебют гри залишився за гостями. На 12 хвилині Вакулко хитро віддав у карний майданчик на Сосу, який пробивав у дотик, Кожухар відбив мʼяча перед собою, а Прінс виграв позицію у опонента та вдало зіграв на добиванні - 0:1. За декілька хвилин пройшла швидка контратака «Кривбасу». Прінс виходив віч-на-віч з воротарем; можна було віддавати направо Кузику, але ганець спробував вирішувати момент самотужки та програв дуель Кожухарю.

«Верес» відповів декількома неточними верховими подачами. «Кривбас» володів перевагою та продовжував створювати моменти. А от рівняни на 28 хвилині залишились в меншості. Сміян грубо зіграв в центрі поля проти Кузика та побачив перед собою друге попередження. На 33 хвилині господарі навіть в меншості мали свій шанс після виконання стандарту, але Вовченко не зміг обробити мʼяча на дальній стійці.

На 35 хвилині «Верес» заробив небезпечений стандарт, але удар Дахновського, на щастя, взяла на себе стінка. «Кривбас» відповів пізніше: після низового пострілу Дібанго з кута штрафного куля просвистіла поруч зі стійкою. Команди пішли на перерву за рахунку 0:1. Другий тайм розпочався для нас дуже неприємно. Дахновський після перехоплення мʼяча в центрі поля вибігав на рандеву з Кліщуком, але впав після контактку з Романчуком.

Арбітр розцінив цей епізод як фол останньої надії для нашого новачка. І тут же Кліщук врятував команду після небезпечного удару зі штрафного. Дебютував в офіційних іграх за «Кривбас» Конате, який вийшов на позицію вилученого Романчука, замінивши Бізіману. Криворіжці мали непоганий момент на 57 хвилині, але Хомченовський з класної позиції пробив дуже неточно.

Пішла рівна гра без моментів. Переломним став момент в останню 10-хвилинку. Шарай вдарив по нозі Кузика у власному штрафному. Арбітр після перегляду VAR призначив пенальті! До 11-метрової позначки підійшов Стецьков. Тимур пробив, можливо, й не так впевнено, ще й майже по центру, але мʼяч таки залетів у ворота під воротарем – 0:2!

Другий гол додав «Кривбасу» впевненості, і він вже не відпустив свою перевагу до фінального свистка. Потужно пробивав після контратаки Кузик – Кожухар парирував зі складнощами, а Кожушко змарнував вихід віч-на-віч. Криворіжці спокійно довели зустріч до другої перемоги в сезоні, й тепер вже всіма думками - у прийдешньому важливому матчі проти «Бетіса» в Лізі Конференцій.

18 серпня 2024 року. Чемпіонат України 2024\2025. VBET Ліга. 3 тур. Верес. Стадіон «Авангард». 15:30. 1587 глядачів. +32 градуси.

«Верес» (Рівне) - «Кривбас» (Кривий Ріг) - 0:2 (0:1)

Арбітр: Микола Балакін (Київська область).

Асистенти арбітра: Олександр Беркут (Суми), Дмитро Запороженко (Запоріжжя).

Четвертий арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса).

Спостерігач арбітражу: Юрій Мосейчук (Чернівці).

Делегат УАФ: Віктор Наскалов (Закарпатська область).

Арбітр ВАА: Олександр Шандор (Львів).

Асистент ВАА: Руслан Єрмоленко (Чернігів).

Спостерігач ВАА: Ігор Ярменчук (Київ).

Голи: Прінс Аду, 12 (0:1). Тимур Стецьков, з пенальті, 82 (0:2).

«Верес» (Рівне): 23. Андрій Кожухар, 17. Михайло Протасевич (71. Василь Гакман, 62), 33. Роман Гончаренко, 3. Семен Вовченко, 2. Максим Сміян, 29. Валерій Кучеров (10. Дмитро Кльоц, 75), 20. Яго, 11. Віталій Дахновський (6. Гіоргі Куція, 62), 77. Владислав Шарай, 7. Руслан Степанюк (к) (99. Луан, 62), 89. Микола Гайдучик (87. Марко Мрвальєвич, 72).

Запасні: 47. Богдан Когут, 1. Вадим Ющишин, 57. Олександр Мельник,  44. Даниїл Чечер, 91. Денис Світюха.

В. о. гол. тренера: Олег Шандрук.

«Кривбас» (Кривий Ріг): 33. Андрій Кліщук - 7. Андрій Понєдєльнік, 3. Олександр Романчук, 5. Тимур Стецьков, 55. Іван Дібанго (15. Олександр Драмбаєв, 56) – 8. Джихад Бізімана (66. Бакарі Конате, 56), 22. Юрій Вакулко (к) (25. Рафаель Бандейра, 88), 21. Денис Кузик, 14. Максим Луньов (10. Дмитро Хомченовський, 46), 9. Даніель Соса – 80. Прінс Аду (78. Олег Кожушко, 64).

Запасні: 30. Володимир Маханьков, 4. Оче Очовечи, 27. Маттео Аморозо, 97. Жан По, 20. Артур Микитишин, 11. Єгор Твердохліб, 94. Максим Задерака.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

Попередження: Максим Сміян, 11. Роман Гончаренко, 44 - Максим Луньов, 25.

Вилучення: Максим Сміян («Верес»), 28 (друге попередження) – Олександр Романчук («Кривбас»), 52.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru