"Верес" - "Кривбас" 1:2

"Верес" - "Кривбас" 1:2}

Криворізький «Кривбас» провів матч 19 туру УПЛ. Сьогодні наша команда зустрічалась у Рівному з місцевим «Вересом». На жаль, одразу ряд футболістів нашої команди пропускали поєдинок з різних причин. Татарков не грав через дискваліфікацію, Сарнавський та Капіч – через застуду, а Вернидуб, Семенов та Дебелко продовжують відновлюватися після пошкоджень.

Вже у дебюті команди обмінялись моментами. Спочатку Хомченовський до останнього зіграв у відборі, й після його прострілу зліва мав пробивати по воротам Приходько з вигідної позиції, але затягнув й шанс було змарновано. Й через хвилину флангова відповідь господарів: мʼяч ледь у свої ворота не зрізав Бескоровайний – на щастя, лише кутовий для суперника.

«Верес» заволодів територіальною перевагою. Й перший по-справжньому небезпечний момент створили саме рівняни. Шарай після чергової подачі з флангу хитро пробивав спиною до воріт впритул, пʼятою, але виручив Кліщук. Ближче до середини тайму «Кривбас» вирівняв гру: на 20 хвилині Якімець промчав півполя та видав гарну передачу на хід Устименку, який вийшов майже віч-на-віч. Денис вирішив не пробивати, а прострілити у воротарський – Хомченовський з декількох метрів примудрився пробити над воротами…

Господарі відповіли напівшансом на 27 хвилині, коли після подачі зі стандарту неприємно для нас головою пробивав у дальній кут Кльоц – поруз зі стійкою. Хоча Кліщук усе контролював. Тут же швидкий розіграш кутового та удар низом від С. Шарая – Кліщук на місці. Рівняни знову заграли активніше за криворіжців, й декілька разів довелось понервуватись після гострих атак та дальніх пострілів по воротам Кліщука.

Але закінчувався перший тайм на половині поля «Вересу». Двічі після подач зі стандартів було небезпечно: після ударів Бескоровайного та Хомченовського – трошки неточно. Й відзначимо гарматний постріл Микитишина здалеку – поруч з девʼяткою.

Другий тайм розпочався з неприємного моменту біля наших воріт, коли тільки самовіддані дії Діібанго та Рябова допомогли запобігти проблемам. А от відповідь криворіжців стала результативною на 51 хвилині. Задерака увімкнувся зліва, після чого увірвався у карний майданчик та ідеально викотив мʼяча на лінію воротарського – Приходько розстріляв ворота – 0:1! Вітаємо Кліма з першим голом після повернення до «Кривбасу»!

Червоно-білі взяли мʼяча під свій контроль, але в одному з епізодів залишились у меншості на рівному місці. Устименко впродовж двох хвилин заробив два доволі суперечливих попередження за фоли у єдиноборствах. Звісно, у більшості «Верес» почав зʼявлятись на половині поля нашої команди все частіше. Небезпечно стріляв С. Шарай – повз ворота; Блізніченко, який вийшов на заміну пробивав низом – Кліщук на місці. Відзначимо, довгоочікуваний дебют Луньова, який вийшов на заміну на 76 хвилині.

Тиск на ворота гостей все ж таки дав своє, коли на 80 хвилині після однієї з численних високих подач та скидки мʼяч, як здалось арбітру після перегляду VAR, влучив у руку Задераки. Удар з пенальті виконав Блізніченко, який пробив у протилежний від Кліщука кут - лівий - 1:1. Але криворіжці у меншості вже через хвилину організували другу гольову атаку: Задерака подав зліва, а Понєдєльнік (ще один гравець з лави запасних!) точно пробив головою у ближній кут - 1:2! З перемогою!

1 квітня 2023 року. Чемпіонат України-2022/2023. VBET Ліга. 19 тур. Рівне. Стадіон «Авангард». +9 градусів.

«Верес» (Рівне) - «Кривбас» (Кривий Ріг) – 1:2 (0:0)

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса).

Асистенти арбітра: Олександр Жуков (Харків), Володимир Висоцький (Запоріжжя).

Четвертий арбітр: Юрій Іванов (Донецька область).

Спостерігач арбітражу: Віктор Дердо (Чорноморськ).

Делегат УАФ: Едуард Карапетян (Тернопіль).

Арбітр ВАА: Микола Балакін (Київська область).

Асистент ВАА: Олександр Беркут (Суми).

Спостерігач ВАА: Віктор Швецов (Одеса).

Голи: Клім Приходько (Максим Задерака), 50 (0:1). Андрій Блізніченко, з пенальті, 81 (1:1). Андрій Понєдєльнік (Максим Задерака), 83 (1:2).

«Верес» (Рівне): 47. Богдан Когут (к), 17. Геннадій Пасіч, 95. Василь Курко, 3. Семен Вовченко, 2. Роман Гагун, 10. Дмитро Кльоц, 29. Валерій Кучеров (15. Олександр Лебеденко, 43), 11. Віталій Дахновський (7. Андрій Блізніченко, 66), 25. Станіслав Шарай, 77. Владислав Шарай (9. Михайло Шестаков, 76), 89. Микола Гайдучик.

Запасні: 1. Вадим Ющишин, 19. Даніїл Хондак, 99. Микола Квасний, 24. Дмитро Шух, 44. Дмитро Поворознюк, 78. Арсеній Коркодим, 42. Олександр Савчук, 71. Михайло Протасевич, 33. Максим Вадовський.

Головний тренер: Юрій Вірт.

«Кривбас» (Кривий Ріг): 33. Андрій Кліщук – 24. Володимир Якімець, 2. Вʼячеслав Рябов, 13. Данило Бескоровайний, 55. Іван Дібанго – 20. Артур Микитишин (7. Андрій Понєдєльнік, 70), 6. Клім Приходько (14. Максим Луньов, 76), 44. Євген Банада, 10. Дмитро Хомченовський, 94. Максим Задерака (5. Тимур Стецьков, 90+1) – 18. Денис Устименко.

Запасні: 1. Богдан Хома, 39. Євген Опанасенко, 17. Владислав Семотюк, 97. Тимур Кораблін, 77. Захар Карпусь.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

Попередження: Віталій Дахновський, 40. Геннадій Пасіч, 54. Владислав Шарай, 62. Станіслав Шарай, 75 - Максим Задерака, 25. Денис Устименко, 58.

Вилучення: Денис Устименко («Кривбас»), 59 (друге попередження).

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru