Віктор Вацко: Дібанго - найкращий легіонер чемпіонату України

Віктор Вацко: Дібанго - найкращий легіонер чемпіонату України}

Авторитетний коментатор Віктор Вацко в ефірі Ютуб-проєкту Вацко Live відповів на питання вболівальників, хто є найкращим легіонером УПЛ прямо зараз.

- Для мене номер один в УПЛ з легіонерів зараз – Іван Дібанго. Він стабільно проводить сезон, помітно робить різницю у складі «Кривбасу». Порівняно з минулим сезоном, його прогрес дуже помітно. Очевидно Дібанго вже пройшов процес адаптації в команді та українському футболі. Це хороший сбалансований крайній захисник. Вражає його робота в обороні, якщо дивитись також з позиції цифр – 63,1% виграних єдиноборств у середньому за матч; 71,4% виграних верхових єдиноборств - за даними Wyscout.

Якщо порівнювати його показники з іншими лівими захисниками УПЛ, то я був відверто здивований, адже нікого і близько немає поряд з Дібанго. У Івана також відзначу пристойну швидкість, хорошу роботу з мʼячем, добре підігрує партнерам. Мені дуже імпонує його атакувальна робота. На мій погляд, Дібанго дуже добре відчуває момент, коли потрібно, необхідно і можна включитись в атаку, а коли треба пригальмувати.

Що також дуже важливо, він прекрасно розуміє, коли треба загострювати, знаходить останній пас, - у нього вже чотири гольові передачі в сезоні. А у 8 турі він забив дебютний гол у «Кривбасі», відзначившись у воротах «Ворскли». Вважаю, дуже і дуже сильний сильний старт сезону від криворізького камерунця. Дібанго – найкращий на даний момент легіонер у чемпіонаті України.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Вацко Live

Теги

Зроблено в Oranges Guru