"Вікторія" Пльзень - "Кривбас" 1:0

"Вікторія" Пльзень - "Кривбас" 1:0}

«Кривбас» зіграв матч-відповідь третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи проти чеської «Вікторії» Пльзень. Обидві команди зробили зміни у стартовому складі у порівнянні з поєдинком в Кошице. Щодо криворіжців, то з перших хвилин замість Твердохліба на позиції центрального півзахисника зʼявився Луньов.

Дебют гри залишився за гостями. Вже на 3 хвилині ми могли відкривати рахунок: після подачі з кутового головою небезпечно пробивав Романчук – повз ворота. Господарі гостро відповіли на 12 хвилині, коли Вашулін другим темпом стріляв з меж штрафного – Романчук заблокував удар. Згодом той же Вашулін сфолив в атаці на Кліщуку, але свисток арбітра промовчав – чех пробивав головою, та ледь не влучив у ворота.

А Кліщук ще й попередження заробив за розмови. «Вікторія» заволоділа мінімальною територіальною перевагою. На 24 хвилині Кліщук вибивав мʼяча від своїх воріт та вивів Прінса віч-на-віч з Тврдонем. Але ганець погано обробив шкіряного й момент було втрачено. Після цього довгий час гра йшла між двома карними майданчиками без загострень.

Активність відбулась в останні сім хвилин першого тайму. І можемо сміливо поаплодувати «Кривбасу». Декілька класних атак змусили дійсно понервувати чехів. На 40 хвилині пройшла швидка контратака: Микитишин потужно стріляв з лінії штрафного – Тврдонь парирував перед собою на Кузика, який пробивав злету у дотик – і зовсім трохи не влучив у дальній кут! Тут же Прінс приклався низом після сольного проходу – в руки воротарю.

Але останнє слово до перерви було за чехами – Вашулін неточно пробив з другого поверху. Початок другої половини залишився за «Кривбасом». Вже у дебюті класне закидання Понєдєльніка на дальню стійку замикав Дібанго, але трохи не влучив у ближній кут… А от господарі свій момент реалізували: атака правим флангом, подача у воротарський та точний удар головою Вашуліна – 1:0.

За хвилину ми ледь не пропустили вдруге: Вашулін вийшов тет-а-тет з Кліщуком, обіграв його та з гострого кута влучив у стійку. Криворіжці відповіли неточним низовим ударом Прінса. «Кривбас» поспішав, розуміючи, що треба забивати мінімум двічі, і через те багатенько помилявся. «Вікторія», в свою чергу, діяла грамотно, тримала мʼяча хвилинами, нікуди не поспішаючи.

Господарі «сушили» гру, і через це атакуючий потенціал червоно-білих дуже сильно збивався. Так, проходили непогані випади, але постійно чогось трохи не вистачало в кінцівці: то завершального удару, то останньої передачі. Чехи так і довели матч до мінімальної перемоги. Наша ж команда продовжить єврокубкову боротьбу в Лізі Конференцій, де вже за тиждень в Кошице зустрінеться у першому матчі четвертого кваліфай-раунду з іспанським «Бетісом».

15 серпня 2024 року. Ліга Європи 2024\2025. Третій кваліфікаційний раунд. Другий матч. Пльзень, Чехія. Стадіон міста Пльзень. 20:00 (за київським часом). +31 градус.

«Вікторія» (Пльзень, Чехія) - «Кривбас» (Кривий Ріг, Україна) – 1:0 (0:0) (за сумою двох матчів - 3:1)

Арбітр: Хорациу Фешник (Румунія).

Асистенти арбітра: Валентин Аврам, Александру Церей (обидва - Румунія).

Четвертий арбітр: Юліан Калін (Румунія).

Відеоасистент арбітра: Каталін Попа (Румунія).

Помічник відеоасистента: Шаболч Ковач (Румунія).

Гол: Даніель Вашулін, 52.

«Вікторія» (Пльзень): 13. Маріан Тврдонь - 40. Сампсон Две, 3. Робін Гранач, 21. Вацлав Ємелка – 24. Павел Гавел, 6. Лукаш Черв, 23. Лукаш Калвах (к), 29. Том Слончік (33. Ерік Їрка, 50), 10. Ян Копіц (22. Каду, 86) - 31. Павел Шульц, 51. Даніель Вашулін (11. Матей Видра, 71).

Запасні: 1. Флоріан Вігеле, 4. Шейх Корі Сене, 9. Рікардіньо, 14. Джеймс Белло, 26. Вацлав Міка, 93. Іджессі Метсоко, 18. Едісон Москера, 12. Олександр Сойка, 20. Їржі Панош.

Головний тренер: Мірослав Коубек.

«Кривбас» (Кривий Ріг): 33. Андрій Кліщук - 7. Андрій Понєдєльнік (25. Рафаель Бандейра, 84), 3. Олександр Романчук, 5. Тимур Стецьков, 55. Іван Дібанго - 8. Джихад Бізімана (11. Єгор Твердохліб, 61), 22. Юрій Вакулко (к), 21. Денис Кузик (15. Олександр Драмбаєв, 72), 14. Максим Луньов (78. Олег Кожушко, 84), 20. Артур Микитишин (10. Дмитро Хомченовський, 61) - 80. Прінс Аду.

Запасні: 1. Богдан Хома, 30. Володимир Маханьков, 97. Жан По, 27. Маттео Аморозо, 9. Даніель Соса.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

Попередження: Андрій Кліщук, 15. Тимур Стецьков, 44. Дмитро Хомченовський, 76. Прінс Аду, 88.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru