Віталій Косовський: "Кривбас" відроджується й заявляє про себе

Віталій Косовський: "Кривбас" відроджується й заявляє про себе}

Старший тренер криворізького «Кривбасу» U-19 Віталій Косовський дав перше інтерв’ю на новій посаді клубним журналістам.

- Віталію Владиславовичу, по-перше вітаємо у Кривому Розі! Як так склалося, що тренерська доля привела вас до «Кривбасу»?

- Усе сталось швидко, так би мовити. У такий нелегкий для України час мені надійшла пропозиція із Кривого Рогу. Я одразу вирішив приїхати, подивитись, що тут й як. Після побаченого вже не було сумнівів: я буду тут працювати.

- Наскільки несподіваною для вас була пропозиція очолити юнацьку команду «Кривбасу»?

- Дуже несподівано. Повторюсь, тим більше, у такий важкий для всіх нас час. За останній час, коли я працював у «Ворсклі», в Україні сталось багато змін. Добре, що так склалось: маю запрошення від такого клубу як «Кривбас». «Кривбас» - це гарні традиції. Клуб відроджується. Дуже голосно заявили про себе. Великі амбіції у президента, тренерського штабу. Тому із задоволенням прийняв це запрошення.

- Наразі у всіх клубів йде активна комплектація команд на всіх рівнях. Що скажете про футбольний ринок гравців до 19 років, адже тут також шалена конкуренція?

- Ситуація непроста, але я не зовсім згоден, що конкуренція шалена. Багато молодих футболістів виїхали. Треба зробити дуже багато для того, аби вони поверталися. Але це діло кожного особисто. З іншої сторони, варіанти є. Я вже над цим працюю декілька днів. Розумію ситуацію із молоддю, яка виїхала.

Задача у «Кривбасі» U-19 - зібрати хороший колектив, сформувати сильну команду. Цілі? Тільки найвищі. Так, роботи попереду багато, аде будемо працювати.

- У вас є досвід роботи в селекційному департаменті «Динамо». Напевно, цей досвід допоможе при побудові майже нової команди в досить стислий час?

- Це був мій перший етап такої роботи. Але пізніше вже вирішив для себе, що хочу бути тренером. Подобається моя робота, подобається працювати із молоддю.

- Багато сперечаються про цінність та ефективність роботи тренерів молодіжних складів. Що для вас є приорітетом: високі місця команди в таблиці, гарний футбол без прив’язки до результатів чи перш за все підготувати юних футболістів під першу команду?

- У моєму розумінні - це якісна підготовка гравців. Як-то кажуть показати, навчити, щоб вони розуміли футбол. Буду робити акцент на техніці та тактиці. Навчання та підготовка футболістів - головний фактор. Так, ми розуміємо, що матчі й результати - також важливі. Але ж, вважаю, завдання молоді - вчитися через тренувальний процес.

- Чи встигли поспілкувалися із головним тренером «Кривбасу» Юрієм Вернідубом? Чи будуть юнаки працювати під стиль головної команди?

- Ще не зустрічались із Юрієм Миколайовичем, але побачимось обов’язково, нам точно є про що поговорити. Щодо структури тренувань U-19 ми це ще обговоримо й прийдемо до правильного рішення.

- Яка все ж таки філософія футболу Віталія Косовського?

- Це постійний контроль м’яча, робота над тактикою. Фізично підготувати футболістів не так вже й важко, але на перший план виходить тактична структура. Розташування гравців на футбольному полі - це дуже важливо. Будемо робити акцент на навчанні, перш за все.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru