Віталій Косовський: Очікую хорошої гри нашої молодіжки у грі проти іспанців

Віталій Косовський: Очікую хорошої гри нашої молодіжки у грі проти іспанців}

Cьогодні збірна України U-21 грає заключний матч групового етапу Євро-2023 проти іспанців. Старший тренер криворізького «Кривбасу» U-19 Віталій Косовський у 1996 році грав у складі молодіжної збірної України. Той матч був за путівку на Олімпіаду в Атланті.

- Віталій Владиславович, чи памʼятаєте матч у 1996 році, коли ви грали проти італійців?

- Так, це було дуже давно. Пам'ятаю гол, який забив у ворота італійців: бурхливі емоції. Якщо зіграли хоча б внічию – українська молодіжка кваліфікувалася на Олімпіаду-96 в Атланті. А так це був останній виїзний матч у групі, де все вирішувалося. Після забитого м'яча нам потрібно було втримати нічию, але наприкінці італійці знову вирвались вперед й перемогли - 2:1.

Та замість нас, на жаль, поїхали на Олімпіаду. Їм пощастило. А ми, вважаю, були гідними учасниками тієї першості. Тоді я грав в одній команді з такими майбутніми зірками українського футболу, як Шевченко, Ващук, Ребров, Шовковський. До речі, італійці, у 96 році стали чемпіонами Європи.

- Хто з футболістів молодіжної збірної України заслуговує, на ваш погляд, на виклик до головної команди?

- На мою думку, це Михайленко, Бражко й Кащук. Останній, до речі, дуже добре проявив себе в останніх матчах. Він швидкий, амплітудний, володіє хорошою технікою, а ще хочу відзначити Таловєрова. Це центральний захисник, добре працює в обороні. Вважаю, це найближчий резерв й підсилення основної збірної України.

- Віталій Владиславович, сьогодні молодіжна збірна України грає проти Іспанії. Що б ви могли побажати нашим футболістам та чи слідкуєте за виступом команди на Євро?

- Якщо говорити про сьогоднішній матч проти іспанців, то це однозначно непростий поєдинок для нас. Хочу побажати нашим футболістам впевненості та сміливості, тому що Іспанія - дуже футбольна країна. ЇЇ гравці володіють хорошою майстерністю та гарною технікою. Але, варто зазначити, що у нас також дуже добре підготовлені футболісти. От тільки їм потрібно пам'ятати про психологію, особливо в матчі проти іспанців. Я впевнений, що сьогодні буде дуже хороша гра. Бажаю нашим хлопцям успіху!

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru