Віталій Лисицький: "Кривбас" повинен жити, і грати в еліті

Віталій Лисицький: "Кривбас" повинен жити, і грати в еліті}

Пропонуємо до вашої уваги перший матеріал із циклу «Легенди ФК «Кривбас», присвяченому 62-річчю клубу. В першій частині спогадами про виступи у Кривому Розі ділиться екс-капітан «Кривбасу», 39-річний екс-захисник Віталій Лисицький, який грав у червоно-білій футболці у 2007-2008, 2010-2013 роках.

Неодноразово виводив команду із капітанською пов’язкою, був капітаном у останніх чотирьох сезонах. Провів 133 матчі у всіх турнірах, забив 4 голи. Захищав кальори збірної України: 5 матчів, 1 гол. Нині – спортивний директор ковалівського «Колосу».

- Футбольний клуб «Кривбас» - це, по перше, Кривий Ріг, стадіон «Металург», червоно-білі кольори та круті вболівальники. «Кривбас» був сильний, перш за все, колективом та командою. В складі грало багато якісних футболістів. Щодо воротарів, то це Рева, Бойко, Каніболоцький, Боровик.

Останній, до речі, забив гол, Реві. Ми програвали 0:1 «Арсеналу», й на останніх секундах Жека Боровик підключився на кутовий, та пробив повз Реву. Також честь клубу захищали сильні легіонери: Бюлюкбаші, Аголлі, Бартулович, Самодін; українські гравці: Шершун, Петров, Лисенко, Костишин, Льопа, Пашаєв, інші.

У мене не вистачить часу перелічити усіх моїх колишніх партнерів, бо у вас закінчиться плівка знімати (посміхається). У «Кривбасі» певний час існувала традиція, коли забивали гол: усією командою бігли до кутового або бокової лінії поля. Стояли секунду-другу у колі, після чого усі падали на спини, тобто назад.

У той час одним з варіантів ігрової форми команди була жовтого кольору (запасна). Вболівальники назвали цей варіант «криворізький соняшник». Тому й було подібне святкування голу.

Коли я вперше почув інформацію про те, що «Кривбас» може відродитися, то одразу, звісно, не повірив. Адже ще рік-півроку тому чутки про таке ходили. Я зателефонував своєму хорошому знайомому, і він підтвердив: так, дійсно, президент України Володимир Зеленський попросив, аби «Кривбас» відродили.

І це чудово, це класно. Тому що такий клуб як «Кривбас» Кривий Ріг повинен жити, й виступати в еліті чемпіонату України.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru