Віталій Вернидуб: Відновлення УПЛ - правильний крок

Віталій Вернидуб: Відновлення УПЛ - правильний крок}

Захисник криворізького «Кривбасу» Віталій Вернидуб у інтервʼю Інтернет-сайту Fanday розповів про перехід до лав червоно-білих, задачах на сезон, й поділився очікуваннями від прийдешнього чемпіонату УПЛ.

- Віталію, місяць тому ви перейшли із «Зорі», яка бере участь у єврокубках, у «Кривбас», який тільки піднявся в УПЛ. Із чим пов'язаний такий вибір?

- Прийшов час. У «Зорі» настав новий цикл, настав час оновлювати команду. З'явилося багато молодих хлопців. Батько зателефонував та запропонував варіант. Плюс я переговорив із генеральним директором «Кривбасу».

Вони були зацікавлені у моєму запрошенні, тому ухвалив рішення перейти до Кривого Рогу та допомогти своїм досвідом, бажанням бути у футболі, щоб команда повернулася на колишній рівень до УПЛ.

- Головний тренер «Кривбасу» - ваш батько. Чи цей факт вплинув на перехід? 

- Звичайно, важливо було. Він дзвонив, ми з ним розмовляли. Йому потрібна була допомога досвідчених футболістів, тож я не міг батькові відмовити. Хоча були шанси залишитися у «Зорі». 

- Пам'ятаєте яскраві моменти протистояння із «Кривбасом», коли виступали за інші клуби? 

- Асоціація із «Кривбасом» - згадую одразу свій дебют. Я розпочинав свою кар'єру у Кривому Розі у Вищій лізі (дебют – 10 березня 2007 року, «Кривбас» – «Динамо» – 1:1, – прим.). Протистояння із «Кривбасом» у колишніх клубах? Багато було цікавих матчів, але насамперед пам'ятаю свій дебют. Це найяскравіші спогади про «Кривбас». 

- Чому Юрій Вернидуб приділяє найбільшу увагу на тренуваннях? 

- Дуже багато займаємося тактично. Команда абсолютно нова і зараз намагаємося зігратися. Тому Миколайович приділяє велику увагу тактичній підготовці. Награємо різні схеми, варіанти ведення гри. 

- Керівництво вже поставило завдання на сезон? 

- Обговорювали це з генеральним директором та тренером усередині колективу. Не хотілося б зараз гучних заяв, але ми маємо свої завдання та цілі, і ми будемо спокійно до них йти. Команда нова і сподіваюся, що у нас усі попереду. 

- «Кривбас» здатний зробити сюрприз у сезоні УПЛ? 

- Сподіваюся дуже на це. У нас багато дуже добрих та кваліфікованих футболістів. Є гравці, які пройшли школу УПЛ. 

- Тренери та футболісти «Кривбасу» вже думають про єврокубки наступного сезону?

- Так далеко ми ще не заглядали. Нам потрібно спочатку закріпитись в турнірній таблиці, а в міру наших успіхів будемо від цього відштовхуватися. Сподіваюся, що нам це вдасться. Чому ні? Потрібно ставити максимальні цілі та тягнутися до них. Тим більше, що команда досить досвідчена і є багато хороших футболістів. 

- Як ставитеся до відновлення чемпіонату України, коли у країні війна? 

- Це правильно. Країна має показати, що ми живемо та піднімаємо економіку. Завдяки ЗСУ ми можемо займатися своєю улюбленою справою. Думаю, відновлення УПЛ - правильний крок.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Fanday.net

Теги

Зроблено в Oranges Guru