Віталій Віценець: Повністю переграли суперника, але це футбол

Віталій Віценець: Повністю переграли суперника, але це футбол}

Після матчу 3 туру ЧУ U-19 у Першій лізі «Кривбас» U-19 – «Ворскла» U-19 (0:2) старші тренери обох команд та півзахисник червоно-білих Андрій Демиденко прокоментували гру.

Віталій Віценець, старший тренер ФК «Кривбас» U-19:

- Вийшло два різних тайми. У першому трохи хвилювалися, але знову ж таки не «Ворскла» створила ці моменти, а ми самі собі. Могли забивати й в першому таймі й в другому, повністю переграли суперника, але це футбол, ми не забили. Претензій до хлопців немає, всі старалися, всі хотіли виграти, це було видно.

В перерві ми попросили грати агресивніше, у відборі діяти швидше. Другий тайм провели повністю на половині поля суперника. Розберемо гру, моменти. Перший гол був не обов'язковий; другий… обрізалися, було поза грою або ні, глянемо потім. Були помилки, індивідуальні помилки.

- Суперник з перших хвилин почав пресингувати, чи були готові до такого пресингу?

- Звичайно були готові, знали що у «Ворскли» багато хлопців з Еліт-ліги, організовані. Ми дивилися як вони грали з «Краматорськом», тому чекали такого матчу, просто не потрібно було робити такі помилки. З пресингу мали виходити по-іншому, як ми це робили в другому таймі. Подивимося, розберемо.

- Яка була установка, тому що суперник дуже сильний, як хотіли грати, першим номером?

- Першим номером, незалежно від суперника. Суперник грає так, як йому дозволяємо ми. Повторюся, деякі хлопці з Еліт-ліги. По грі не можу сказати, що ми поступились. За рахунком так, по грі - ні. У другому таймі могли забивати, зрівнювати й навіть вигравати. Нічого страшного, рухаємося далі, це футбол.

- Основна причина поразки: це власні помилки?

- Всі помиляються, це футбол, хтось помиляється, хтось забиває. «Ворскла» скористалась нашими помилками, а ми, на жаль, ні.

- Після цієї поразки буде розмова з хлопцями. Підтримаєте команду?

- Звичайно підтримаю, нічого страшного не сталося, третій тур, результатом ми не задоволені, а якістю гри у другому таймі, я задоволений.

- Чи не здалося вам, що сьогоднішня гра найпоказовіша в плані організації команди?

- Ми тренуємося. Перший тур був напружений: перший матч, презентація, великий стадіон, було багато помилок, й друга гра вже краще. У третій ми додаємо: є індивідуальні помилки, грубі, але це діти, багато хто тільки закінчив ДЮФЛУ, а тут майже одразу дорослий футбол. Суперник – організована команда. Я їх вітаю з перемогою.

Андрій Демиденко, півзахисник ФК «Кривбас» U-19:

- Налаштовувалися на перемогу, але в першому таймі пропустили два голи безглузді, непотрібні, після стандарту та внаслідок обрізки. Після цього дещо розгубилися: вийшли на другий тайм, починали пресингувати, бити по воротах, але не вийшло забити, тому вже в наступній грі будемо перемагати.  

У перерві тренер попросив завестися, тому що в першому таймі були якісь сонні. Можливо хтось перегорів, будемо розбиратися.

- Як готувались до матчу, яка була установка на суперника?

- Хотіли спочатку забити швидкий гол, забігання награвали на тренуваннях, ви могли бачити як в першому, так і в другому таймі, багато було подач, прострілів. Моменти були, але не вийшло реалізувати їх.

Володимир Попов, в. о. старшого тренера ФК «Ворскла» U-19:

- Ми знали, що у вас гарна команда, ми ділили перше місце, у нас було по шість очок. Підготовку саме до цього матчу ми не вели, тому що у нас половина команди U-17, половина проходить тренування в U-19, кожен готувався у своїй команді. Ну а вранці зібралися, вчора поспілкувалися з тренером U-19, якусь кількість хлопців він дав, я додав своїх хлопців, ті що грають на ДЮФЛУ U-17, і приїхали таким складом до Кривого Рогу.

- Яка була установка на гру?

- Хотіли перші хвилин десять придивився, оцінити й поберегти свої сили, а потім вже включати свої задуми. У нас на флангах швидкісні хлопці, ми робили упор на розрив флангів з подальшим розвитком через простріл або передачу, але вийшло, що забили зі стандарту, а другий гол забили через помилку гравців «Кривбасу» при виході з оборони: перехоплення, швидка передача на фланг, удар, добивання.

Більше ми задоволені першим таймом, хлопці виконували все, що ми задумали, перебудовувалися правильно, зустрічали в правильних зонах. Після перерви, зрозуміло, що грали десь з позиції результату, а «Кривбас» весь час біг вперед і підтискав. Навіть притиснули нас, але хлопці витримали і я їм за це вдячний.

- Ваша команда тепер очолила турнірну таблицю, у наступних матчах теж будете керувати командою?

- У нас головний тренер команди зараз на ліцензуванні і я його основний помічник, ми разом працюємо, я буду з цією командою весь час протягом чемпіонату.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru