Володимир Баєнко: ФК "Кривбас" був ініціатором повернення чемпіонату U-21 ще в минулому році

Володимир Баєнко: ФК "Кривбас" був ініціатором повернення чемпіонату U-21 ще в минулому році}

Генеральний директор криворізького «Кривбасу» Володимир Баєнко в коментарі журналісту Інтернет-видання UA.Tribuna озвучив позицію Клубу щодо повернення чемпіонату U-21. Раніше цю ідею озвучив віцепрезидент УАФ, головний тренер збірної України Сергій Ребров.

- Ми були ініціаторами повернення чемпіонату U-21 ще минулого року та зараз взимку на зібранні представників УПЛ теж. За це виступали ми, «Ворскла», «Динамо», але з 16 клубів менш ніж вісім підтримали цю ідею.

Якщо зараз Сергій Ребров буде висувати цю пропозицію, ми обов’язково її підтримаємо. Ми за розвиток українського футболу, за розвиток молодих українських футболістів. Хочемо, щоб і U-19 було, і жіночий футбол. Навіть пропонували перший-другий рік робити не обов’язковим за Регламентом, тобто за бажанням клубів. Якщо не хочеш – можеш не тримати команду U-21.

Але, наприклад, багато клубів зробили собі вже другі команди – і «Рух», і «Полісся» думає, і «ЛНЗ», як я розумію. Багато хто вирішив, що друга команда у Другій лізі – це краще. Ми ж розуміємо, що це повинна бути одна структура. Друга ліга – це трішки інше, все одно потрібно, щоб було U-21. Або U-23 – немає різниці.

Ми зіштовхнулися з тим, що є гравці 2003 року народження, які вже не мають права грати в U-19, але вони ще не дотягують до рівня першої команди, яка бореться за потрапляння в єврокубки. Вони трішки пізніше дійдуть, але повинні отримувати ігрову практику для того, щоб прогресувати.

Якщо чемпіонат U-21 буде конкурентним та цікавим, то дуже багато гравців з’являться. У нашій країні раніше був такий досвід, все працювало. Були футболісти – Судаков, Мудрик, вони грали в дублі, а потім ставали сильнішими. У всіх країнах Європи є U-21, U-23. Коли я стажувався в Іспанії, то у «Валенсії» за U-23 могли грати футболісти 25-26 років. В усіх чемпіонатах Європи є U-21, це тільки у нас немає, ми його різко прибрали.

В Україні війна, виїхало багато дітей, прибрали ще і U-21 – і багато футболістів загубилося. Через 2-3 роки ми відчуємо те, що наробили, коли у нас буде велика прірва: будуть дуже молоді футболісти, або дуже досвідчені. А середній вік випаде. Вже зараз клуби зіткнулися з цими проблемами.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами UA.Tribuna.com

Теги

Зроблено в Oranges Guru