Володимир Баєнко: Хорхе сподобалися амбітні цілі "Кривбасу"

Володимир Баєнко: Хорхе сподобалися амбітні цілі "Кривбасу"}

Генеральний директор криворізького ФК «Кривбас» Володимир Баєнко розповів про призначення авторитетного іспанського спеціаліста Хорхе Лопеса на посаду координатора Академії «Кривбас».

- Ми працювали у цьому напрямку ще з літа. Президент клубу Костянтин Караманіц поставив задачу знайти спеціаліста для Академії, куратора. Ми вели пошуки три місяці: виник варіант з поїздкою до Валенсії, де відбулася зустріч із Хорхе. Розповів Хорхе про наш клуб, наші цілі та задачі. Йому сподобалися амбітні цілі ФК «Кривбас».

Вже у Кривому Розі Хорхе побачив усе на власні очі й ми потиснули один одному руки. Щодо робочої поїздки до Валенсії, то там я зустрічався із керівництвом Академії «Валенсії». Наші Академії будуть співпрацювати. Можливо, наші тренери поїдуть туди на стажування, й іспанські спеціалісти прибудуть до нас, аби поділитися досвідом. Це був плідний візит, адже, як показав час, ми там знайшли спеціаліста, який погодився у нас працювати.

- Наскільки запрошення іноземного спеціаліста вплине на розвиток Академії «Кривбас»?

- Це дуже позитивне призначення. Хорхе Лопез – спеціаліст із великим досвідом, який  багато працював у «Валенсії». Хорхе зможе побудувати вертикаль Академії «Кривбас», налагодити роботу. Дуже важливо, що саме іноземний спеціаліст очолив нашу Академію. Адже одна з найголовніших проблем українського футболу – це ментальність.

Правильна ментальність закладається саме у юному віці. Якщо футболісти будуть розуміти, що саме від них вимагають, вони виростуть сильними гравцями та освіченими людьми. А це дуже важливо, адже, на жаль, не всі наші вихованці стануть зірками футболу.

- Яке завдання поставив перед Хорхе Лопезом президент «Кривбасу» Костянтин Караманіц?

- Найголовніше завдання – побачити у складі «Кривбасу» в офіційному матчі своїх вихованців, які пройдуть увесь шлях дитячо-юнацького футболу. Також це правильна робота Академії та навчання наших спеціалістів. Для кожного тренера Академії – це великий крок вперед. Не кожен день з’являється можливість працювати під керівництвом такого висококласного фахівця. Ми всі зараз у дуже виграшній позиції.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru