Володимир Баєнко: Кожен легіонер - це амбасадор України у своїй країні

Володимир Баєнко: Кожен легіонер - це амбасадор України у своїй країні}

Генеральний директор криворізького ФК «Кривбас» Володимир Баєнко відповів на питання Інтернет-видання Український футбол. Найактуальніші моменти бесіди до вашої уваги.

- Вернидуб у грі з «Олександрією» був дуже емоційним. Ми знаємо, що ваш головний тренер запальний, але відхідливий. В якому Юрій Миколайович зараз настрої?

- Юрій Миколайович дуже близько сприймає будь-яку поразку команди. Дуже багато роботи виконується протягом тижня. І коли наприкінці ти не отримуєш результату, це дуже важко. Ви ж розумієте, ми всі амбітні люди, усі хочемо перемагати.

Ми вже мали ситуації, але наступного дня вже зустрічалися, розмовляли. Думаю, якщо ти зациклюватимешся на одній поразці, то ти не зможеш рухатися вперед. Поразка має гартувати і рухати вперед.

- Трансферна кампанія «Кривбасу» ще продовжується?

- Звичайно. Зараз ми ще у пошуку центрального нападника та центрального захисника. Скажімо так, у нас на фінальній стадії переговори з одним із кандидатів, на якого ми вже чекаємо. Займаємося юридичними питаннями, отриманням візи та іншим.

І взагалі, якщо є футболіст, який зможе підняти рівень команди, додасть швидкості, ми завжди такого розглянемо. Це може бути захисник, крайній захисник, центральні півзахисники чи нападник.

- Легіонерів цього літа запрошувати простіше, ніж минулого?

- Не набагато легше. У країні продовжується повномасштабна війна. І те, що відбувається у наших містах, заважає легіонерам об'єктивно оцінювати ситуацію в країні. Так, це страшно, це важко, але ми працюємо та намагаємося.

Кожен легіонер - це амбасадор України у своїй країні. Тому він показує своїм підписникам і читачам, як це - зараз жити в нашій країні. Кожен легіонер є рекламою нашої країни. Тому дуже важливо, щоб іноземні футболісти були в нашій країні, щоб показували, що життя продовжується. Що ми боремося, що ми перемагаємо орків. 

Легіонери є такою рекламою, тому ми докладаємо всіх зусиль, щоб у нас були не лише українські футболісти, яких ми дуже поважаємо та цінуємо. Але й легіонери, які дають конкуренцію у нашому чемпіонаті та в нашій команді. І також є рекламою - для клубу та для країни. Це один із важливих аспектів.

- Півзахисники Бізімана та Ілич уже виходили на поле, на заміну проти «Олександрії». Клуб задоволений їхньою грою?

- Оцінку грі дає тренерський штаб. Якщо футболіст грає - то, швидше за все, виправдовує своє запрошення, і навпаки. Згодом стане ясно, не хочу давати аванси новачкам. Думаю, у хлопців є все, щоб додати швидкості та якості нашій команді.

- Хорватський центральний півзахисник Хрвоє Іліч - це заміна Ріфету Капічу?

- Ми нікого не замінюємо. У нас був Капіч, ми його продали. Вдячні Ріфету за той час, що він провів у команді. Але була пропозиція, і клуб ухвалив рішення.

Клуб живе далі, він шукає кваліфікованих футболістів, які приноситимуть користь. Пряму заміну якомусь футболістові ми не шукаємо. Ми просто рухаємось далі. Шукаємо насамперед тих, хто влаштовуватиме головного тренера. А він уже будуватиме гру команди. Для нас важливо не шукати заміни, а рухатися вперед і розвиватися.

- 35-річний центральний захисник Вернидуб-молодший перейшов у тренерський штаб. Ви хотіли залишити в команді Віталія як гравця?

- Це його рішення. Ми спілкувалися з головним тренером та з президентом. Ми підтримали його, я вважаю, що він має велике майбутнє, як тренер. Він зараз набуває досвіду, який, мабуть, не купиш за гроші. Це його бажання, ми тільки за те, щоби у нас розвивалися молоді тренери.

- Чи визначено завдання команди на сезон?

- Чітке завдання на сезон може сказати лише президент (Костянтин Караманіц). Він каже про це головному тренеру. А далі тренер вирішує, чи виносити це на публічність чи ні. Можливо, президент сказав футболістам, що завдання на сезон - це єврокубки, можливо - ні. Не можу наголосити конкретно. Але, гадаю, саме у клубі всі розуміють, яке завдання і що нам треба робити.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Українського футболу

Теги

Зроблено в Oranges Guru