Володимир Баєнко: Величезна подяка Хорхе Лопесу за допомогу Академії

Володимир Баєнко: Величезна подяка Хорхе Лопесу за допомогу Академії}

Генеральний директор криворізького «Кривбасу» Володимир Баєнко розповів про те, як завдяки координатору клубної Академії Хорхе Лопезу вдається вивозити до Іспанії наших вихованців під час війни, яку російські нелюди вчинили в Україні.

- Напад росії на нашу мирну, могутню Україну став для всіх шокуючим та підступним кроком зі сторони окупантів. Терор, який рашисти завдають мирному населенню нашої неньки, навіки залишиться кривавою плямою в історії росії. Не пробачимо. Я родом з Донеччини, й з болем в серці переживаю агресію росії ще з 2014 року. Футболісти ФК «Кривбас» віддають частину зарплатні на потреби українській армії, й ми не залишаємося осторонь, допомагаючи чим можемо. Наразі домовляємося з футбольними клубами усієї Прибалтики про надання фінансової та гуманітарної допомоги Україні. Багато клубів з Естонії вже надають допомогу українським біженцям.

Про «Кривбас» U-19 та Академію

- Війна застала нашу молодіжку на зборах у Мункачі, на Західній Україні. Хочу висловити велику подяку керівництву «Мункача», що дали змогу команді залишитися. Академія Мункач надала дах над головою у подальшому багатьом людям, які виїжджали за кордон або поверталися до України. Координатор Академії «Кривбас» Хорхе Лопес на початок війни перебував у Кривому Розі, працював. Вже наступного дня, 25 лютого, Хорхе разом із власним перекладачем Максимом здавав кров для українців у центрі переливання крові.

Пізніше Федерація футболу Іспанії організувала йому виїзд до Іспанії. Й вже вдома Хорхе одразу ж зайнявся питаннями переїзду сюди вихованців Академії «Кривбас». Наразі можна говорити про успішний переїзд команди U-19, футболістів молодше 18 років. Велика кількість наших вихованців зупинилося в місті Уеска, на базі однойменної команди. Також завдяки допомозі Хорхе Лопеза наші футболісти вже тренуються в таких клубах як «Валенсія», «Леванте», «Вільярреал», «Райо Вальєкано».

З моменту нападу російських вбивць на Україну Хорхе кожен день займається питаннями переїзду, розміщенням, адаптації та залученням усіх наших вихованців у тренувальний процес цих клубів. Тобто, його роль у цьому питанні є просто безмежною. Й наша подяка не знає меж. У подальшому ми з допомогою Хорхе плануємо організувати переїзд до Іспанії для продовження тренувального процесу дітей усіх вікових категорій Академії «Кривбас». Ми також працюємо 24/7, аби перевезти максимальну можливу кількість наших юних футболістів.

Хочемо, аби навіть в умовах війни росії проти нашої держави дітки Академії мали змогу продовжувати займатися футболом, улюбленою справою, не зупинялися й розвивалися. Діти не повинні бачити війну, не повинні бачити те, що відбувається.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru