Володимир Вілівальд: Віталій Косовський робить все для того, щоб ми прогресували

Володимир Вілівальд: Віталій Косовський робить все для того, щоб ми прогресували}

Захисник криворізького «Кривбасу» U-19 Володимир Вілівальд підвів підсумки минулого сезону. 

- Володимире, розкажи про роботу в команді?

- Команда останнім часом прогресувала, не тільки на полі, а й за його межами. Колектив у нас дружний, і ми на правильному шляху.

- Сезон-2022/23 завершено. Що можеш сказати відносно виступу «Кривбасу» U-19?

- Відносно сезону буду говорити тільки за друге коло. Початок другого кола вийшов не таким, яким би ми його хотіли бачити. У нас мало, що виходило, хоча з кожною грою ми розвивались та прогресували, та й взагалі під кінець сезону набрали обертів, відчули гру та взяли важливі залікові бали.

В деяких матчах нам не вистачило досвіду, майстерності, щоб зберегти перемоги в таких матчах як з «Минаєм» U-19 та «Колосом» U-19. Віталій Владиславович робить все для того, щоб ми прогресували.

- Згадай найважчий матч у сезоні.

- Як на мене, найскладніша гра в сезоні була проти «Дніпра-1» у першому колі. У тому матчі ми перемогли 2:1, гра була важкою в тому сенсі, що дніпряни повністю володіли ініціативою. А нам вдалось забити два м'ячі й ми в тому матчі грали по рахунку. Важко було всю гру: захищатись й відбиватись, але дотерпіли, витримали та виграли.

- Як команді грається під керівництвом Віталія Косовського?

- Віталій Владиславович - мудрий, досвідчений й розумний тренер. Він намагається донести до нас те, щоб ми грали у атакувальний футбол, контролювали гру, перегравали суперника шляхом контролю м'яча. Всій команді подобаються вимоги тренера. Так, моментами, нам, звісно, важко, але, запевняю, прогрес є і це головне. Владиславович, як тренер - максималіст, вимагає дуже багато. Дисципліна у нас дуже серйозна.

- Зараз команда у відпустці. Сумуєш за тренуваннями? І як підтримуєш свою форму?

- Дуже сумую за футболом, за тренерами, за пацанами. Чекаю коли U-19 розпочне тренування. Дуже хочу побачитися з усіма й почати готуватись до чемпіонату. В перший тиждень відпочинку я намагався не думати про футбол, хотів повністю прибрати його з голови та відпочити. А вже з другого тижня почав бігати. Нам надали індивідуальні програми, тому за ними і підтримуємо себе у формі.

- Тебе та ще двох гравців U-19 було викликано на збір з головною командою під керівництвом Вернидуба. Наскільки це відповідально для тебе?

- Так, нас викликали на збір з першою командою, і я дуже вдячний Юрію Вернидубу за такий шанс, що дає молодим футболістам себе проявити. Особисто я дуже відповідально до цього ставлюся, це ж мій шанс. Я повністю віддаватимуся на полі, щоб зачепитися за місце у першій команді, бо для мене це, насамперед, мрія. Головне, що я відчуваю довіру тренера і хочу її виправдати повністю.

- Питання від наших підписників: як ти думаєш, що найважливіше в команді, або в будь-якому спортивному колективі?

- Я вважаю, що в кожній команді І в кожному спортивному колективі повинен бути лідер, який триматиме всіх в тонусі. Той, хто буде слідкувати за атмосферою, який гуртуватиме всіх та триматиме дисципліну.

- Якій команді мрієш забити гол з топ-5 ліг, та одну команду з УПЛ?

- Я мрію забити «Реалу». А якщо говорити про УПЛ, то хочу забити «Шахтарю».

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru