Володимир Єфімако: Безцінний досвід цього сезону стане нам у нагоді в майбутньому

Володимир Єфімако: Безцінний досвід цього сезону стане нам у нагоді в майбутньому}

Головний тренер ЖФК «Кривабас» Володимир Єфімако в інтерв'ю пресслужбі клубу підбив підсумки сезону та розказав про найближчі плани жіночої команди на підготовчий період.

- Володимире Олександровичу, яку б оцінку за 10-бальною школою ви б поставили команді за цей сезон?

- Задовільну оцінку, нехай буде 8-ка. Ми здобули срібні медалі Вищої ліги, команда візьме участь у Лізі Чемпіонів. Це все сталося вперше в історії клубу! Варто нагадати, що влітку склад команди оновився більше ніж на половину, та й зараз «Кривбас» продовжує формуватися. Ми знаходимося у процесі побудови стабільної системи, яка буде не лише здобувати результати, але й виховувати багато гравчинь для збірної.

Зараз у нас у складі чимало молодих футболісток, які раніше не брали участі в боротьбі за високі нагороди. По ходу другого кола ми зіткнулися з «епідемією» травм. Команда віддала багато сил, ми пройшли непрості моменти разом, які зробили нас сильнішими. Безцінний досвід цього сезону стане нам у нагоді в майбутньому.

- Пригадайте найбільш емоційний момент чемпіонату та найбільше розчарування сезону.

- Одним із найбільш емоційних моментів особисто для мене стала перемога над «Шахтарем» у другому колі. Напередодні матчу дівчата майже не спали вночі через наших «улюблених» сусідів, які влаштували черговий масований обстріл України. Я пишаюся тим, як нам вдалося згуртуватися і продемонструвати шалений характер та бажання грати у футбол. Хочу окремо подякувати дівчатам за ту гру. Вона запам'ятається назавжди. І, звичайно, Слава ЗСУ!

Хотів би в черговий раз відзначити наших вболівальників. Навіть в умовах війни та обмежень щодо перебування людей на трибунах, ми постійно відчували підтримку 12-го гравця. Криворізька публіка підтримувалал нас з-за меж стадіону через паркан, фани приїздили на виїзні матчі, підтримували у соціальних мережах. Велике дякую кожному! Це неймовірно надихає.

Що відверто розчарувало? Недотримання Регламенту чемпіонату, особливо що стосується часу початку матчів останнього туру... Сподіваюся, компетентні органи приймуть справедливе рішення щодо ситуації стосовно боротьби бомбардирів.

- Прокоментуйте, доречі, більш детально ситуацію, яка склалася у боротьбі за найкращого бомбардира Вищої ліги в останньому турі.

- А що, власне, тут коментувати… Поліна Янчук - найкращий бомбардир чемпіонату! «Атекс» та «Ворскла» порушили Регламент, безпідставно почавши гру пізніше. Очевидно, що, фіксувати результат і забиті м'ячі - несправедливо! Ми подали відповідну апеляцію. Чекаємо на рішення...

- Як планує ЖФК «Кривбас» готуватися до нового сезону? Чи є плани провести закордонні збори?

- Зараз триває підготовка до зборів, обговорюємо і потенційні місця проведення, терміни, тощо. Звичайно, аби підготуватися до міжнародних матчів, потрібні матчі з відповідними суперниками. Але питання щодо зборів у процесі обговореня. Коли буде конкретика - ми повідомимо про все на наших офіційних ресурсах.

- Ліга Чемпіонів - зовсім інший рівень змагань. Чи ви вже розбиралися з Регламентом кваліфікації, та які суперники чекають на команду на стартовому етапі?

- Кривбас почне шлях Ліги чемпіонів у 1-му раунді «Шляху представників ліг». Система проведення відрізняється від чоловічої. Ми матимемо зіграти своєрідний «Фінал чотирьох», де 4 представники своїх країн зійдуться у двох півфіналах, а переможці розіграють між собою єдину путівку до наступного етапу. Буде ще й гра за 3 місце, та нас цікавить саме вихід до наступного раунду, де вже можна буде отримати в суперники когось з грандів європейського футболу.

- Наскільки зміниться команда у літнє міжсезоння? Чи планує клуб підсилюватись напередодні нового сезону?

- Ми хочемо зберегти кістяк команди і точково зміцнитися за позиціями. Підсилюватися точно треба, але ж, ви розумієте, не можна забувати про ситуацію в Україні. Ми усі віримо, що ЗСУ якомога швидше погонять рашиських нелюдів з нашої землі, проте запрошувати кваліфікованих гравчинь до клубу не так просто, адже вони, як правило, мають варіанти з країн, де немає війни. Проте ті легіонери, що приїздять - то це вже справжні профі! Ми раді, що до нас приєдналися Синтія та Махіра-Алі.

- Які позиції ви б хотіли підсилити, перш за все?

- В ідеалі - по 1-2 футболістки у кожну лінію. При цьому ми не хочемо перевантажувати склад. Важливо, аби був баланс, і кожна з виконавиць мала ігрову практику та відчувала свою важливість для колективу, адже в іншому випадку це шкодитиме атмосфері у роздягальні. Лише подивіться на «Челсі», який понакупляв купу дорогих гравців і ледь не змушений був боротися за виживання.

Побудування професійної команди високого рівня потребує чіткого бачення кінцевого результату, розуміння який футбол ти хочеш бачити, чи готовий ти виконувати цілі, які ставить перед тобою керівництво. Тож, усі ці моменти ми ще також будемо обговорювати з Артемом Сергійовичем Гагаріним.

- Як плануєте провести відпустку?

- Відпустку планую провести в колі сім'ї у Кривому Розі та з'їздити до рідного Миколаєва.

Пресслужба жіночого ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru