Володимир Заїменко: На тренуваннях працюємо із повною самовіддачею

Володимир Заїменко: На тренуваннях працюємо із повною самовіддачею}

Захисник криворізького «Кривбасу» Володимир Заїменко у минулому сезоні став єдиним гравцем нашої команди, який зіграв в усіх матчах чемпіонату без замін. А от початок року, й, відповідно, зборів, центральний захисник вимушений був пропустити через хворобу.

- Як оціните збори? Чи все вдається команді на тренуваннях?

- Я не тренувався на першому зборі, але вся команда дуже добре попрацювала, було багато бігової роботи і тренажерний зал. На другому зборі більше часу приділяємо тактиці й ігровим вправам. Видно, що хлопці працюють із повною самовіддачею, всі викладаються на тренуваннях і поки все вдається.

- В тренерському штабі «Кривбасу» поповнення. Чи відчули ви зміни у тренуваннях: можливо, з'явилися нові вправи?

- Так, прийшли два нових тренера: Кашевський Микола Миколайович і Лазоренко Вадим Миколайович, дуже сильні фахівці. Не сказав би, що тренування кардинально змінилися, скоріше, з'явилися нові вправи, більше стали працювати над тактикою і в тренажерному залі.

- Як взагалі ставитеся до зимових зборів й навантажень? Згадайте найважчий зимовий етап в кар'єрі.

- Всі футболісти не люблять зимові збори через велику кількість бігової роботи, але це фундамент на сезон, головне правильно готуватися до тренувань і добре відновлюватися. Напевно саме зараз мій найважчий зимовий етап в кар'єрі, тому що спочатку перехворів коронавірусом у грудні, а потім чимось інфекційним, коли саме розпочалися збори.

Зізнаюсь, після такого дуже важко влитися в тренувальний процес, але я наполегливо працюю на кожному тренуванні через не можу, і, сподіваюся, зможу підтягнутися до нинішнього рівня фізичної форми партнерів.

- Як проходив процес лікування, та як почуваєте себе тепер?

- Процес лікування проходив як у всіх, напевно: сидів удома, пив все що призначив лікар, багато спав, тобто режиму дотримувався на всі сто. Зараз почуваюся добре, в тренувальному процесі поки ще важко, але вливаюся, потрібен час.

- В другому матчі на зборах проти «Олександрії» U-21 ви вийшли на останні двадцять хвилин. Як вам дався цей матч, перший після хвороби?

- Своєю грою я не задоволений, але для першої гри після хвороби, певно, більш-менш. Були хороші моменти і були помилки, над усуненням яких потрібно добре попрацювати.

- Поділіться будь-ласка, куди, у першу чергу, їдете після тренувань? Й як проводите вихідні між зборами?

- У нас дворазовий режим тренувань, особливо ні на що немає ані часу, ані сил. Тому просто їду додому відпочивати, відновлюватися. А у вихідні між зборами проводжу час з сім'єю.

- Попереду збори у Туреччині. Згадайте, коли в останній час проводили збори у цій країні та які спогади вас пов'язують з майбутнім місцем дислокації Кривбасу?

- За кордоном на зборах я був тільки в Словенії. А от Туреччину відвідаю вперше. Тому про якісь спогади годі й казати (посміхається).

- Чи слідкуєте за виступами суперників «Кривбасу» по чемпіонату у міжсезоння та кого вважаєте головним конкурентом за перемогу?

- Під час зборів не стежу за суперниками, більше уваги приділяю своїй підготовці, максимум можу почитати новини про новачків головних конкурентів: «Метала», «Металурга» і «Таврії».

- У минулому сезоні, другу його половину, ви були капітаном команди. Наскільки відповідально бути капітаном такого легендарного клубу як «Кривбас»?

- Коли Геннадій Миколайович перший раз сказав мені виводити команду на поле я, відверто кажучи, дуже хвилювався, бо це велика відповідальність бути капітаном клубу, за який я мріяв грати з дитинства, клубу з таким ім'ям.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru