Юрій Вернидуб: Дібанго є лідером "Кривбасу" серед іноземців

Юрій Вернидуб: Дібанго є лідером "Кривбасу" серед іноземців}

Головний тренер криворізького «Кривбасу» Юрій Вернидуб підвів підсумки першого півріччя УПЛ у розмові з журналістом Інтернет-видання UA-футбол. Найактуальніші моменти інтервʼю до вашої уваги.

- У першому колі ваша команда видала серію із семи безпрограшних матчів, у яких було п’ять перемог та дві нічиї. Тож домашня поразка від львівського «Руху» після цього відрізку сприйнялася як несподіванка. Чим її пояснили б?

- Команда загалом грала непогано, але і «Рух» - суперник, який у цьому сезоні показує дуже гарний футбол. Навіть не побоюсь цього слова, кажучи «гарний». «Рух» - команда молода і амбітна. Видно тренерські напрацювання, які приносять результат. Я не можу сказати, що львів’яни нас у цьому матчі переважали.

Так, ми програли 1:3, але ведучи у рахунку 1:0 буквально за п’ять хвилин якось так все сталося, що пропустили три м’ячі. Що ж, так буває у футболі. І я повторюся: добре, що наша команда належним чином відреагувала на цю поразку.

- Мабуть не помилюся, якщо припущу, що окрім втрати трьох очок у грі з «Рухом» відчуття прикрості було після ще двох матчів у рідних стінах – з київським «Динамо» та луганською «Зорею»?

- Так і є. «Динамо» ми програли 0:2, чого дуже не хотілось. Але знову ж таки: це - футбол. Тим більше, що пропустили дуже швидкий м’яч, а потім ще й залишились у меншості вже на дванадцятій хвилині. Нас «Динамо» обіграло нашою ж зброєю, якою ми раніше проти нього грали. Ми і у меншості дуже непогано виглядали. Якби нам вдалося реалізувати момент, який виник наприкінці першого тайму і команди пішли б на перерву за рахунку 1:2, то впевнений, що результат був би трохи інший. Втім, що є – то є.

Треба це визнати, і нічого страшного я тут не бачу. Після цієї поразки хлопці знову правильно відреагували і продовжили набирати очки. А ще стосується матчу із «Зорею», то як би там не було, а це гарна команда. Вона мені дуже подобається, особливо зараз, за керівництва нею Юрія Коваля. Ми з Юрієм Григоровичем колись у «Зорі» працювали разом. Він був моїм помічником, хоча є старшим за мене. Я добре знаю цю людину, і можу сказати, що вона здатна побудувати команду.

В тому, що очолюваний ним колектив буде гарно готовий фізично і гратиме у «вертикальний» футбол, можна не сумніватися. Так от, у нашому поєдинку із «Зорею» ми вели в рахунку 2:0, однак врешті-решт зіграли внічию, 2:2. Хоча, чесно кажучи, в кінцівці матчу могли ще й програти. Але у мене в душі все ж залишився неприємний осадок, адже ми мали в ньому перемагати. Забий за рахунку 2:1 Кожушко і Дібанго, то все було б зовсім по-іншому. На відміну від нас суперник використав свої моменти, а незадовго до фінального свистка Горбач нас навіть пощадив. Нічого не поробиш: помилки ще є. Тож будемо працювати у період зимового антракту над тим, щоб їх більше не було.

- За показниками забитих м’ячів «Кривбас» поступається лише «Динамо». Чи означає це, що до гравців атаки у вас претензій щонайменше?

- Я так не можу стверджувати, адже як-то кажуть, захист починається з атаки. У футболі ж бо немає такого, щоб захист – окремо, а напад – окремо. Ми всі разом атакуємо і так само всі разом захищаємось. А щодо претензій скажу так: вони завжди були, є і будуть. Найголовніше – правильно на це реагувати і робити аналіз кожної гри, доводячи своїм хлопцям, де саме були помилки – з тим, щоб можна було на них ефективно відреагувати і не припускатись у подальшому.

- Що скажете про новачків, які приєдналися до «Кривбасу» у літній трансферний період?

- Ми непогано попрацювали на селекційній ниві. Ті футболісти, які до нас прийшли, дійсно посилили команду – як щодо гри, так і за іншими чинниками. Я задоволений усіма новачками, котрі відіграли осінню частину чемпіонату.

- Один із представників іноземного легіону вашої команди, захисник Іван Дібанго, відіграв від дзвінка до дзвінка геть усі 17 матчів осінньої частини чемпіонату. Схоже, на відміну від інших легіонерів, камерунець найефективніше вписався до ігрового ансамблю «Кривбасу»?

- Це й не дивно, адже саме він з’явився у команді найпершим. Гадаю, що Дібанго більш-менш розуміє, що від нього хоче тренерський штаб і що потрібно для того, аби йому зростати у майстерності з кожним зіграним матчем. Він й справді добре вписався у нашу гру і нині є лідером команди серед іноземців. Проте також можу відзначити Бізіману, Іліча, а ще По, котрий рік лікувався, проте починає віддячувати своєю грою за нашу увагу та допомогу йому. У матчі другого кола з «Олександрією» По забив один з м’ячів, чим зробив внесок у нашу перемогу 2:1.

- Який матч із зіграних в осінньому відрізку чемпіонату зодовольнив вас, як тренера, у повній мірі?

- Таких багато, тож виокремлювати якийсь один чи два важко. Була непогана гра із тією ж «Зорею» у першому колі, коли ми перемогли на виїзді 3:1. Була дуже класна гра із «Шахтарем», у якій наша команда програвала 0:2, 1:3, проте у підсумку зіграли 3:3. Варто згадати і поєдинок з тією ж «Олександрією» на початку другого кола. В ньому ми спочатку поступались в рахунку 0:1, але зробили «камбек» і виграли 2:1.

Всі ті матчі, у яких ми перемагали, були виграні на характері і з великим бажанням. І це класно! Я розумію, що те, чого ми досягли зараз, буде важко втримати навесні. Про це і сказав хлопцям у роздягальні відразу після матчу із «Зорею». Тринадцять турів, які залишилось провести у нинішньому чемпіонаті, будуть для «Кривбасу» наче тринадцять фіналів.

- Кого з футболістів вболівальники «Кривбасу» не побачать у весняній частині сезону?

- Всі ті, хто був у складі, залишаться. Хіба що будуть якісь точкові пертурбації. Втім, поки що рано про це говорити. От коли ми зберемось після відпустки, тоді і можна буде щось на цю тему сказати. Чесно кажучи, після завершення осінньої частини сезону ще нічого не аналізував. Трохи пізніше, ближче до Нового року, ми з колегами по тренерському штабі сядемо і зробимо висновки про весь наш турнірний шлях. Тоді і будемо розуміти, що потрібно нам далі. Та як би там не було, а на селекційному фронті ми постійно працюємо, продивляючись потенційних новачків і аналізуючи їх властивості. Якщо матимемо можливість, то деякі поповнення у «Кривбасу» будуть.

- На яких позиціях?

- Я не дивлюсь на позиції. Зважаю на те, щоб футболіст дійсно зміг нам допомогти. Нехай то буде воротар, захисник, півзахисник чи нападаючий – це не так важливо. Від хорошого гравця ніхто ніколи не відмовиться, ви ж самі добре це розумієте. 

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами UA-футбол

Теги

Зроблено в Oranges Guru