Юрій Вернидуб: Дуже не сподобалась наша гра, не було характеру

Юрій Вернидуб: Дуже не сподобалась наша гра, не було характеру}

Головний тренер криворізького «Кривбасу» Юрій Вернидуб прокоментував матч 14 туру VBET Ліги проти проти харківського «Металіста 1925» - 0:2 на пресконференції.

- Що не вийшло? Не вистачило характеру. Того, чого сьогодні було достатньо у суперника. Так грати без характеру неможливо. Хоча попереджували, що дуже важливий матч. Тим більше, усе робилось для того, щоб зіграти на домашньому стадіоні, у Кривому Розі.

Вийшли: цей незрозумілий перший мʼяч влетів. Це десь, можливо, зіграло свою роль. Це надломило хлопців. Хоча був момент, забий Дмитро Хомченовський… Все було б по-іншому. «Металіст 1925» після голу змінив вектор гри, почав грати на контратаках. А нам потрібно було забивати, тому багато атакували.

Те, що хотів від команди побачити… Не зміг до них докричатись. А наші опорні хави «сідали» низько, й кому віддавати пас, якщо там один нападник Дебелко. Ну максимум ще два крайні хави: Задерака і Волошин. Цього мало. Треба було десь Хомченовському, Капічу виконувати роль «вісімок». Але вони «сідали» нижче, хотіли разіграти. Це була велика помилка.

І наприкінці тайму пропустили другий гол на контратаці. Думаю, це «зламало» команду психологічно. А другий тайм вже така собі гра… Ніхто не забив. Мені дуже не сподобалась наша гра. По-перше, це відсутність характеру, хоча повинні було його показати. Якщо його немає – думаю, питання до мене як до головного тренера.

Будемо розбиратись з хлопцями, чому так вийшло. Думаю, наступна гра буде зовсім іншою, а там подивимось.

- Ви сказали про Капіча. Його потім у перерві замінили. А з чим була повʼязана заміна Дібанго?

- А ви не бачили? З грою футболіста. Дібанго не допоміг сьогодні ні в атаці, ні в обороні. Таке буває, вони люди, а не роботи. Десь може Дібанго піднаївся, треба може потрібно було його поміняти й дати можливість подивитись футбол з трибун. Потім вже вийшов Стецьков. А у Капіча було дуже багато помилок сьогодні. Ми пропускали через це контратаки й досить серйозні.

- Погодні умови сьогодні вплинули на гру, на вашу думку?

- Вони були однакові для обох команд. Треба налаштовуватись та грати при будь-якій погоді. Я казав хлопцям перед грою: тільки характер, тільки боротьба, тоді ми переможемо. Коли гравці приходять у роздягальню з поля, а футболка не брудна, хіба це боротьба?

- Наступна гра – проти «Дніпра-1». Це дербі для Кривого Рогу. Як будете готуватись до цього протистояння?

- Як на кожен інший матч. Так, на сьогоднішній день вони – лідери чемпіонату, але це ні про ще не говорить. Футболісти повинні бути професіоналами, та не ділити суперників на лідерів, середняків та аутсайдерів. Тому будемо налаштовуватись, виходити та грати.

- Чому у «Кривбасу» було мало ударів по воротам, адже за такої погоди це могла бути реальна можливість для голів?

- Важко сказати. Для того, щоб пробивати по воротам, треба все зробити для партнера, аби було зручно наносити удар. Ми ж контролювали мʼяч, але це все в центрі поля. Не було небезпечних моментів, щоб ми дійсно щось цікаве розіграли. Тут треба віддати належне супернику.

Випустив двох нападників, дуже хотів змінити малюнок. Повинні були проходити кроси з флангів. Але ви ж бачили, якщо гравці бояться зробити довгу передачу, а віддають мʼяч воротарю, щоб цю передачу зробив він… То це вже повна катастрофа. Це значить десь є страх помилитись. А коли граєш, не треба боятись, так як помилитись може кожний.

- У другому таймі ви випустили Хобленка. Чи задоволені його грою?

- Олексій пропустив більше місяця… Йому потрібно ще набирати. Я його випустив, адже Ромчик Дебелко трошки підсів. Дійсно, поле важке, а він виконав великий обсяг бігової роботи. Тому я дав шанс Хобленку, точно так як дав шанс й Устименку. Треба було щось робити, щось змінювати, але, на жаль, нічого не вийшло сьогодні.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru