Юрій Вернидуб: Команда показала, що їй по силам на рівних грати з лідерами

Юрій Вернидуб: Команда показала, що їй по силам на рівних грати з лідерами}

Головний тренер криворізького «Кривбасу» Юрій Вернидуб прокоментував перемогу над «Дніпром-1» - 2:1 у 15 турі VBET Ліги на післяматчевій пресконференції.

- Важко коментувати сьогодні. Особливо після попереднього матчу із «Металістом 1925». Той матч і цей – дві різні гри, два різних суперники. «Дніпро-1» наразі лідер нашого чемпіонату. Команда, яка до сьогодні не мала жодної поразки. Я сказав перед матчем хлопцям, що є шанс вписати себе в історію цього чемпіонату, завдати «Дніпру-1» першої поразки. Вийшли, начебто й налаштування було як треба, й сама гра непогана.

Перехід від оборони до атаки – те, що ми хотіли побачити. Я дуже радий за кожного з хлопців. За те, що сьогодні вони дійсно гідні цієї перемоги. Показали, що можуть на рівних грати з лідерами. Залишилось зробити так, аби так само вони грали й проти інших клубів УПЛ. Тому що бувають розчарування. Сподіваюсь, далі все у нас буде добре. Головне тепер, добре зіграти останній матч проти «Чорноморця» й відпочити від сезону. А там вже на зборах як треба попрацюємо та підготуємось до другого кола.

- Два питання: коли були деякі негаразди, чи не думали ви про те, щоб покинути «Кривбас»? Бо ми не хочемо, щоб ви йшли з нашого клубу. Та з якою командою Чемпіонату світу ви могли би порівняти теперішній «Кривбас» за стилем гри?

- Тренерська доля така, що, коли команда йде у лідерах та показує хороші результати – це один момент, а коли часто поступається, а у нас такі серії були, це інше. Завжди рахую, що за умов невдалих результатів треба розібратись в собі тренеру, а не шукати винних серед футболістів. Тому я впевнений, що тренер повинен шукати причини в собі, у першу чергу.

Вдячний керівництву ФК «Кривбас», а саме президенту Костянтину Федоровичу Караманіц. Ми з ним тоді поговорили. Він як психолог мене заспокоїв, сказав, треба продовжувати працювати, все вийде. Поки маємо що маємо, але, сподіваюсь, все налагодиться. Десь підсилимо точково команду взимку, будемо працювати.

Що стосується Чемпіонату світу, не хотів би ні з ким порівнювати. Але мені дзвонили журналісти, питали мого фаворита турніру. Для мене це Англія. Зараз у них багато молоді, щоб провести цей ЧС на хорошому рівні.

- Чи вплинула сьогодні на матч зупинка гри через тривогу?

- Це у нас вже третя гра, де відбувається така перерва: «Ворскла», «Інгулець» і от тепер «Дніпро-1». Й в усіх випадках ми перемогли. Виходить ці перерви йдуть нам на користь. З іншої сторони, звісно, був розчарований, що після такого спірного моменту нам одразу поставили пенальті. Пропустили – 0:1, але, думаю, це тільки ще більше розізлило команду.

Ми завелись, почали більше атакувати. Могли в кінці першого тайму забивати ще. У другому таймі рівна гра. Були моменти у нас (двічі Дебелко) й у них. Але стопроцентних моментів у наших воріт не було. Ми заслужено перемогли. Конкуренти почали регулярно набирати очки, тому нам було дуже необхідно сьогодні виграти.

- Чи бачите у команди прогрес, та чи задоволені якістю гри у останніх матчах?

- Я би сказав так, є матчі, коли дійсно отримуєш задоволення від футболу у виконанні моїх футболістів, навіть програшні матчі. Наприклад, з «Шахтарем» - 0:1 та «Динамо» - 1:3. Мали багато моментів, але своє не забили, а пропустили після «дитячих» помилок. Прогрес є однозначно, але поки не можу зрозуміти, чому сьогодні зіграли добре, я отримав задоволення, а в матчі з тим же «Металістом 1925» діяли погано. Прогрес точно є, особливо у молоді. У Волошина, у Микитишина. Радий, що взяли їх в оренду й вони підсилили нашу гру.

- Які позиції взимку потрібно підсилити? Можливо, напад?

- У нас є три однакові нападника: Дебелко, Хобленко, Устименко. Але мені як тренеру хотілось б мати у команді такого нападника, як наприклад, у «Інтері» Мартінес. Хай він невисокий, але швидкий та дуже технічний. Також подобається Денніс Бонавентуре, який грав у «Зорі», а зараз виступає в АПЛ. Будемо шукати. Але зараз йде війна, й дуже важко знайти якісних гравців, особливо іноземців.

Дуже-дуже вірю, що ця війна якнайскоріше закінчиться. Дякуємо нашим ЗСУ, які дійсно роблять колосальну роботу. Гордий, що народився в Україні, живу в Україні. У нашій неньці-Україні. Наша нація – дуже сильна нація. Українська нація – нація непереможних, так воно буде завжди.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru