Юрій Вернидуб: Крові ми ще попʼємо, здаватись просто так точно не будемо

Юрій Вернидуб: Крові ми ще попʼємо, здаватись просто так точно не будемо}

Головний тренер криворізького «Кривбасу» Юрій Вернидуб після першого матчу третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи 2024\25 проти чеської «Вікторії» Пльзень - 1:2 прокоментував гру на пресконференції.

- Той результат, який ми сьогодні здобули, нас не задовольняє. По грі: виглядали непогано, протистояли хорошому супернику, який регулярно грає в єврокубках. В першому таймі грали непогано: забили хороший гол. До перерви й моментів біля наших воріт я не памʼятаю, а от у другому перші 15 хвилин нас підвели. Непоганий мʼяч забив 16-річний гравець «Вікторії», але, хочу сказати, що до цього, на мій погляд, там був фол на Твердохлібі. Рефері не побачив цього, отже там його не було.

Другий гол – ми його зовсім не чекали. Підслизнувся наш центральний захисник – вони провели швидку атаку і забили знову. Після цього «Кривбас» знову почав грати у футбол. І були класні моменти – поперечина, вихід віч-на-віч. Але ми цим не скористались. Маємо 1:2. Але ми програли тільки перший матч. В Пльзені нас чекає бій. Знаю свою команду, своїх хлопців – крові ми ще попʼємо, здаватись просто так точно не будемо. Шанси, на мій погляд, все рівно 50 на 50, а там час покаже.

- Чому «Кривбас» зіграв два зовсім різних тайми?

 - Перш за все, у нас молода команда. Багато хто з хлопців проводив дебютний матч в єврокубках. Тому десь переживання, менталітет зіграли свою роль. Дійсно, перші 15 хвилин другого тайму – було багато неточних передач. Потім заспокоїлись та гра пішла. В цілому не бачу в цьому якихось серйозних проблем. Команда вже відчула, що таке єврокубки, що треба виходити та грати трохи по-іншому.

Так, суперник сильний, але треба себе також вести по-бійцівські. Після того, як тебе штовхнули і ти впав, треба завжди вставати і бігти далі. В нас цього сьогодні не було. А ось «Вікторія» грала так, що відчувалось: вона багато поєдинків провела в єврокубках. Але нічого, ми будемо вчитись на своїх помилках і робити відповідні висновки. Думаю, до Пльзені приїдемо трошки інші.

- Чому не грав Хомченовський? Адже він – досвідчений боєць та провів багато матчів на найвищому рівні. 

- Він є капітаном команди, тут нема питань. Але ми вирішили, що гратиме цей склад. І, думаю, ми не помилились. Ті хлопці, які вийшли, непогано себе проявили. А Дмитро має шанс зіграти у матчі-відповіді. Особливо сьогодні хочу відзначити Драмбаєва. Сподобалось те, як він вийшов на заміну. Номінально він лівий захисник, але зіграв правого нападника – і виглядав дуже класно. Вони молоді хлопці, які зростають, і я ними задоволений. А щодо Хомченовського, то він ще отримає свій шанс. У нас стільки ігор буде в серпні – награються всі.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг 

Теги

Зроблено в Oranges Guru