Юрій Вернидуб: Реалізація плюс майстерність: цього сьогодні нам не вистачило

Юрій Вернидуб: Реалізація плюс майстерність: цього сьогодні нам не вистачило}

Головний тренер криворізького «Кривбасу» Юрій Вернидуб прокоментував домашню нічию проти полтавської «Ворскли» - 1:1 у 23 турі УПЛ на пресконференції.

- Грали непогано, потрібно було тільки забити за рахунку 1:1, але не забили. Зіграли внічию. На мій погляд, ми втратили два очки, а не набрали одне. Це футбол, треба піднімати голову та рухатись далі. Попереду – два важкі виїзди: Львів та Одеса. Треба їхати до Львову та брати три бали.

- Чи експериментували сьогодні зі складом?

- Ні, у нас вдосталь футболістів. Треба всім давати шанс. Сьогодні я не побачив жодного футболіста, який би випав з гри. Всі дуже хотіли грати та перемогти. Забили перший гол, але потім так прикро пропустили… Втратили мʼяча в центрі поля. В цьому епізоді зіграли не так, як було треба. А треба було простіше. Пропустили контратаку. Хоча я попереджав, що «Ворскла» добре проводить контрвипади, що вони і довели. Але, у той же час, більше моментів біля наших воріт я в першому таймі не побачив.

Ми просиділи на їх половині обидва тайми. Після перерви «Ворскла» грала у пʼять захисників, і, чесно кажучи, я такого не памʼятаю від них. Усі за лінією мʼяча. У них була конкретна задача: вистояти та не пропустити, чого вони і досягли. А ми не забили… Хоча були класні моменти.

- Кого б виділили у складі «Кривбасі»?

- Я ніколи нікого не виділяю, тільки усю команду. Вся команда хотіла виграти. Якби ви зараз побачили хлопців в роздягальні, ви б мене зрозуміли. Вони переживають та розуміють, що втратили два очки. Реалізація плюс майстерність: цього сьогодні нам не вистачило.

- Чим викликана заміна воротаря сьогодні?

- Андрій Кліщук не дуже добре себе почував, та ми вирішили не ризикувати. Претензій до Маханькова не маю. Щодо голу… Він намагався виручити як міг, але майстерність Степанюка виявилась трішки вищою.

- Чому не грав Іліч?

- З Хрвоє все гаразд. Зараз грають інші. Наступний матч, можливо, буде вже Іліч. Не можуть грати усі 30 турів одні й ті ж футболісти. Хоча, якщо не виграли, то винен я як тренер. Десь виходить не вгадав зі складом. Даю хлопцям зрозуміти, що у старті буде грати той, хто працює на всі сто відсотків. З Ілічем все добре. Погано тільки, що Прінс вилетів на деякий час. Сподіваюсь, невдовзі він повернеться на поле.

- Чому після першого тайму замінили Бізіману?

 - Через жовту картку. Він такий, що може піти в стик, а я не хотів, щоб ми залишились у меншості.

- Чи не вважаєте, що «Кривбасу» треба підсилити центр оборони?

 - Будь-який тренер хоче підсилення. Залишається сім турів до кінця сезону. Давайте дограти чемпіонат, побачимо, де ми будемо, а потім вже будемо планувати далі підсилення. Є хлопці, з якими закінчуються контракти, розмовляємо з ними по пролонгації. У нас непоганий склад, поки думати про підсилення зарано.

- Мені здалось, що після матчу з «Шахтарем» наша команда стала грати у більш жорсткий футбол. Погоджуєтесь?

 - Не побачив грубості зі сторони «Кривбасу». Футбол – чоловіча гра, і тут завжди буде якась жорсткість. Це дуже травматичний вид спорту. А сьогодні була чоловіча гра.

- За кого будете вболівати в фіналі Кубку України?

 - Нас там немає. Тому буду вболівати за класний футбол.

- Попереду 65-річчя ФК «Кривбас». Як збираєтесь святкувати?

 - Це свято, але зараз такий час, коли не до святкувань. Думаю, наш Клуб повинен привітати, в першу чергу, ветеранів «Кривбасу». Завжди треба памʼятати про людей, які віддали свої сили та здоровʼя заради команди. А, найголовніше, щоб ФК «Кривбас» подарував всім нам, наприклад, якісь медалі в кінці сезону. Дуже на це сподіваюсь.

- Попереду – гра з «Рухом». Вже зараз бачите стартовий склад на прийдешній матч?

 - Ні, потрібно ще декілька днів. Команда проведе тренування, підготовку, після чого подумаємо про стартовий склад на поєдинок. Час покаже.

- Ваше ставлення до створення ФК «Кривбас» Parafan Club Kryvbas?

- На мою думку, пророблено дуже багато роботи у цьому напрямку. Пишаюсь Клубом «Кривбас», що він дійсно хоче всім допомогти. ФК «Кривбас» дуже багато допомагає хлопцям, які на фронті; допомагає людям з інвалідністю. Це класно, цим потрібно займатись. Радий, що наші керівники рухаються в цьому напрямку. Дуже хочу, аби хлопчик, який сьогодні відкривав матч символічним введенням, скоріше одужав та почав ходити. Але розумію, як це важко. Ми зі свого боку будемо його всіляко підтримувати.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru