Юрій Вернидуб: Розуміли, що проти цього суперника треба зіграти агресивно

Юрій Вернидуб: Розуміли, що проти цього суперника треба зіграти агресивно}

Головний тренер криворізького «Кривбасу» Юрій Вернидуб прокоментував виїзну перемогу над харківським «Металістом 1925» - 3:1 у 11 турі УПЛ на пресконференції.

- Ми їхали на цю гру, розуміючи, що «Металіст 1925» демонструє дуже непоганий футбол. Команда за контролем мʼяча займає високе місце в УПЛ. Розуміли, що треба агресивно грати проти цього суперника, не давати йому багато часу для прийняття рішень, а більше пресингувати. В принципі наш план спрацював. Ми непогано зіграли у першому таймі, забили два голи, могли ще третій забити, але пропустили.

Знали, що попереду другий тайм, й ще нічого не закінчилось. Після перерви знову непогано виглядали, проводили хороші контратаки, мали вдосталь моментів, забили третій гол. По захисту в принципі також питань немає, відіграли нормально. Перемогли – зробили те, до чого прагнули.

А тепер у нас попереду три матчі: «Дніпро-1», «Полісся», «Динамо». Побачимо, як ми можемо протистояти клубам, які також ведуть боротьбу за найвищі місця. Усе найцікавіше ще попереду, зараз тільки 11 тур.

- Кого б порекомендували Сергію Реброву на матч збірної України проти Італії з гравців «Кривбасу»?

- Це повинен вирішувати головний тренер збірної України. Його помічники передивляються футболістів та вже далі вирішують, на які найболючіші позиції запрошувати гравців. На мій погляд, не дуже добре виглядає центральна ланка захисту нашої збірної. Думаю, Бескоровайний заслуговує виклику до національної команди. Він зараз дуже добре виглядає. До того ж, забив три голи у поточному сезоні.

Подивіться, він виграє увесь другий поверх та має здібності добре розпочати атаку, а не просто вибити мʼяч абикуди. Ми постійно намагаємось добре розіграти мʼяч. Багато працюємо над цими компонентами. А також розбираємо гру суперника. Від цього відштовхуємось та готуємось до матчів. Також працюємо над стандартами.

Тим паче, маючи такого захисника, як Даня. У нього сьогодні був непоганий момент, аби відзначитись голом, але не забив. Також і у Стецькова був шанс, у другого центрального нашого захисника. Повторюсь, Бескоровайний наразі робить все для того, аби на нього звернули увагу тренери збірної України. Але, таке враження, що інших футболістів у нас немає, окрім тих, хто вже грає за збірну, як би високо не знаходилась наша команда.

Як би там не було бажаю тільки перемоги нашій збірній у матчі проти Італії, і тільки потрапляння на Євро. Тільки найкращі побажання хлопцям. Дуже хочеться, аби збірна порадувала наших бійців, які зараз на передовій захищають країну.

- Сьогодні дебютував Прінс Аду. Як проходить його адаптація у команді?

 - Дуже непоганий футболіст. Йому тільки 20 років виповнилось. Має хорошу швидкість, непоганий дриблінг, може обіграти кількох суперників. Ви ж знаєте, як зараз важко запрошувати в Україну африканців. Тому він довго чекав на візу в Туреччині. Йому потрібен час, адже поки навантаження йому даються важкувато.

Є й зайва вага. Тижні два потрібно для того, аби він набрав оптимальну форму. Бачите, у нас є травмовані, деякі проблеми з вибором стартового складу. Але викрутились. Рома Дебелко сьогодні, наприклад, зіграв на позиції півзахисника, й дуже непогано виглядав.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru