Юрій Вернидуб: Сказав хлопцям, щоб вони не опускали голови, а рухались далі

Юрій Вернидуб:  Сказав хлопцям, щоб вони не опускали голови, а рухались далі}

Головний тренер криворізького «Кривбасу» Юрій Вернидуб прокоментував домашній матч проти київського «Динамо» - 0:2 у 14 турі УПЛ на пресконференції.

- Хотіли як завжди - перемогти, але футбол - спорт, хтось виграє, хтось - ні. Так сталось, що сьогодні ми зазнали третьої поразки в чемпіонаті, від «Динамо» - 0:2. Але я все одно сказав хлопцям, щоб вони не опускали голови, а йшли далі з високо піднятими головами. Сьогодні в нас була непроста гра з грандом українського футболу, і вона давалась. Погано, що ми пропустили ось так перший м’яч, але хотіли з перших хвилин будувати атаки та грати в атакувальний футбол, й створювати моменти.

У нас це непогано виходило, але ось ця червона картка наші плани зламала. Однак навіть після того, як залишились в меншості, не били м’яч абикуди, все одно прагнули грати у футбол, хотіли відігратися, але трохи чогось не вистачило. Але, найголовніше - ми не боялися грати у футбол.

Так, ми програли матч – 0:2, але не програли чемпіонат. Зіграно всього 14 турів, попереду ще багато матчів. Впевнений, якщо наша команда буде і далі грати з таким бажанням і дисципліною, то, думаю, у нас усе буде добре. Вітаю «Динамо». Нас, на жаль, сьогодні привітати нема з чим, але прийде час, вітатимуть і нас.

- На ваш думку, чи справедливим було вилучення Бескоровайного?

- З того, що ми побачили всім тренерським штабом, вважаємо, що червоної картки там не було. Але потім скажуть, що Вернидуб не вміє програвати. Я вмію програвати. Але якщо на грі є VAR, то я не розумію, як судді могли не побачити деталей моменту, як вони не могли побачити, що Бескоровайний не грав у ноги. Ванат падав, «малював» і впорався з цим - честь і хвала, що йому пощастило. Але я не розумію, навіщо тоді VAR.

В цьому епізоді не те, що червоної, там і жовтої картки не було точно. І ніякого штрафного там не було. Але… вилучення. Нам довелося перебудовуватись. «Мінус один» у такій грі — дуже важко. Повторюсь, ми продовжували грати, і грали непогано, створювали моменти. Нехай ця помилка залишиться на совісті арбітрів, які сьогодні працювали на матчі.

- З чим повʼязано те, що у старті вийшов Жан По, а не Олег Кожушко?

- У Кожушка цього тижня були деякі нюанси, які не дозволили йому готуватись до гри на повну. Він пропустив декілька днів, не тренувався. Не стали ризикувати, а домовились, що він вийде на заміну, а По спробуємо з перших хвилин попереду.

- Як прокоментуєте вихід на заміну Прінса?

- Він вийшов не так добре, як би хотілось. Він тільки набирає оптимальні кондиції. Йому ще потрібен час. Він – молодий гравець, у нього все попереду. Я дуже на нього розраховую.

- Заміна Приходька на Рябова після вилучення Бескоровайного. Як хотіли перебудувати гру?

- Ви ж бачили, вилучення центрального захисника, отже треба випускати іншого центрбека. Славу Рябова. Отже, зняли опорника – Приходька. Чому залишили на полі Бізіману та Іліча. Вважаю, вони виконують трохи більший обсяг роботи за Приходька. Ця заміна потрібна була заради команди, тому я обрав такий варіант.

- Сьогодні була доволі нервова гра, спірні моменти. Але ви виглядали досить спокійно. Як у вас це виходить?

- Ви всі чекаєте чогось гостренького, щоб Вернидуб почав кричати, нервувати. Я навчився себе краще тримати в руках, і є люди, які мені в цьому допомагають. Що ж сьогодні, вийшло так, але треба це перетерпіти. З моїм прізвищем Вернидуб треба мати стержень. Я вмію програвати, але вмію й вигравати.

Але дуже хочу чогось досягти з ФК «Кривбас». Нам все по силам. Маючи такого президента, таке чудове керівництво. Ще хочу додати, що хочеться, аби скоріше закінчилась війна, й ми скоріше перемогли. Щоб Україна продовжила жити так, як ми того хочемо.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru