Юрій Вернидуб: Сподіваюсь, Луньов стане одним з відкриттів "Кривбасу"

Юрій Вернидуб: Сподіваюсь, Луньов стане одним з відкриттів "Кривбасу"}

Головний тренер криворізького «Кривбасу» Юрій Вернидуб став героєм чергового випуску популярного Інтернет-проєкту ТаТоТаке. Юрій Миколайович відповів на питання журналіста Михайла Співаковського.

Про підписання Луньова

- Луньов може зіграти і «десятку», і крайнього, і атакуючого. У нього хороший дриблінг. Непогана ліва нога, також може виконувати стандарти. Чи підходить Луньов під термін «мужик»? Сто процентів. Він – людина працьовита й буде одним з відкриттів нашої команди. Дуже на це сподіваюсь. У нього прекрасний вік – 24 роки. Той самий вік, коли він повинен показати себе з найкращої сторони.

Про невдалий старт

- Команда довго не могла виграти та знаходилась, так сказати, у піке. У нас дуже гарна команда, хороші футболісти, які працюють на повну. На пресконференції я просто висловив свої думки. Чогось тоді не вистачало. Дякувати Богу, є такий президент як Костянтин Караманіц, який мене підтримав. Сказав, працюємо далі. Так і сталось, все пішло потихеньку вгору.

Немає жодної гри, на яку б Костянтин Федорович не приїхав. Його підтримка безцінна. Щодо матчів, то сподобався проти «Шахтаря», де ми виглядали дуже непогано. Створювали моменти, але не змогли забити. Було багато хороших матчів, але був потрібен час. Багато нових футболістів, потрібно було усе налагодити, щоб команда заграла.

Хочемо працювати так, щоб футбол в виконанні «Кривбасу» подобався вболівальнику, нашим захисникам, які зараз на передовій. Щоб їм не було соромно за клуб.

Оцінка гри Віталія Вернидуба у першому колі

- Вважаю, він непогано виглядав. В принципі в усіх матчах, де він грав, особливо останніх, вони переможні для «Кривбасу». Він – досвідчений футболіст, й цим допомагає партнерам. Наприклад, Стецькову, який до цього не грав у центрі захисту, а лише на флангах. Тепер непогана звʼязка виходить.

Про реалізацію моментів «Кривбасу»

- У нас непогані нападники, але реалізація залишає бажати кращого. Були індивідуальні помилки, через які ми страждали. Той же матч проти «Динамо» - 1:3. Ми їм «подарували» перші два голи. А скільки ми не забили. Стільки шансів, скільки ми мали у грі проти «Динамо», певно, не мали в жодному іншому матчі сезону.

Про Романа Дебелка

- Дебелко – це зразок того, як потрібно працювати на тренуваннях. У перших турах він майже не грав, але терпів. Викладався на тренуваннях на сто відсотків. Він просто працював та чекав свого шансу. Це людина з великої букви. Такі люди мені імпонують, у нього є стрижень. Є характер, залишилось ще покращити реалізацію.

Про стандарти

- Десь є недопрацювання у цьому плані. Буде час, на тих же зимових зборах. Дуже добре, що зʼявився Капіч. Людина, яка може виконати хорошу подачу зі стандарту. Знаю його ще по «Шерифу», він мені дуже подобався. Хотів його тоді залишити в команді. До «Кривбасу» він приїхав із задоволенням. Я дзвонив та кликав його до Кривого Рогу. У нас небагато футболістів, які можуть віддати завершальну гольову передачу.

Про арбітрів

- «Кривбас» - одна з тих команд, хто не працює із суддями, це 200 відсотків. Що з мого боку було сказано, що з боку президента клубу Костянтина Караманіца, ми цього не розуміємо. А навіщо тоді тренер в команді, якщо ще треба домовлятись із суддями? У такому випадку будь-який президент може сам працювати із командою.

Зараз набагато більше стало команд, які дійсно не працюють із арбітрами. Думаю, зараза це половина як мінімум. Більше про це говорити не хочу, усі все розуміють. Щоб я запитав у судівського корпусу, якби була така можливість? Я б запитав, що треба зробити для того, аби вони виходили працювати чесно, не дивлячись, хто з ким грає та отримували від цього задоволення.

Про трансфер Хобленка

- Льоша перейшов до «Карпат». Була пропозиція, й він не був проти цього трансферу. Особисто ми з ним з цього приводу не розмовляли. Хочу побажати йому успіху у «Карпатах» та забити набагато більше, ніж у «Кривбасі».

Повну версію інтерв’ю з наставником нашої команди можна подивитися на Patreon ТаТоТаке.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами ТаТоТаке

Теги

Зроблено в Oranges Guru