Юрій Вернидуб: У Кривому Розі футбол дуже популярний, ми граємо для наших вболівальників

Юрій Вернидуб: У Кривому Розі футбол дуже популярний, ми граємо для наших вболівальників}

Головний тренер криворізького «Кривбасу» Юрій Вернидуб дав інтервʼю авторитетному британському виданню The Guardian. Найактуальніші моменти бесіди до вашої уваги.

Про кумира дитинства

«Я з Житомира, що під Києвом, тато водив мене на матчі «Динамо». Я захоплювався Валерієм Лобановським, який у 70-80-х роках створив чудові команди. Він - мій кумир, але я ніколи не знав його особисто. Натомість я був там, в Запоріжжі, на його останній грі. Це сталося в травні 2002 року, під час мого першого сезону в якості помічника тренера запорізького «Металурга».

Ми грали вдома з «Динамо», і Лобановському раптом стало погано. Його відвезли в лікарню, а з Києва терміново викликали найкращих лікарів, але врятувати його не вдалося. Через тиждень він помер у моєму місті. Це була велика трагедія для всієї країни і для мене особисто».

Про бронзові нагороди «Кривбасу»

«Останній ігровий день був 25 травня, це сталося на 249 річницю народження Кривого Рогу. Була чудова подія для міста. Люди були такі щасливі, що ми вийшли в Європу. Щоправда, дуже шкода, що вони не можуть бути свідками ігор, оскільки європейські матчі проходитимуть за кордоном. У Кривому Розі дуже популярний футбол. Ми могли б легко заповнити стадіон».

Про футбол під час війни

«Ми дуже сумуємо за вболівальниками, і це для нас величезний недолік. У воєнний час на трибунах має бути лише 500-600 глядачів, тому що в укриттях має бути місце для всіх. На жаль, ці притулки потрібні. Багато обстрілів, часто обстрілюють Кривий Ріг. Якщо у нас немає 10-12 сирен, день вважається вдалим. Ми звикли грати і тренуватися під сирени з ракетами. У гравців є мужність. Ми всі повинні ризикувати - ось що таке життя.

Багато ігор було перервано протягом останніх двох сезонів. В травні наш матч проти «Полісся» було перервано в першому таймі і завершився лише наступного дня. Але футбол все ще приносить людям радість, і це дає нам додаткову мотивацію. Ми зробимо все можливе для наших уболівальників і нашої нації. Відбір до групового етапу єврокубків у Кривому Розі був би неймовірним.

Може бути складніше, ніж із «Зорею», але, я сподіваюся, що ми впораємося ще краще. Незважаючи на ситуацію, у нас є багато хороших іноземних гравців. У нас дуже хороша тренувальна база. Гравці живуть там і отримують все необхідне, щоб вони могли зосередитися на футболі».

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Theguardian.com

Теги

Зроблено в Oranges Guru