Юрій Вернидуб: Вдячний керівництву, яке робить усе, аби "Кривбас" зростав

Юрій Вернидуб: Вдячний керівництву, яке робить усе, аби "Кривбас" зростав}

Головний тренер  «Кривбасу» Юрій Вернидуб став гостем передачі «Спортивна середа» на криворізькому телеканалі «Рудана». До вашої уваги найактуальніші моменти бесіди.

Про другу частину сезону УПЛ

- Залишилось не так багато до кінця сезону. «Кривбас» наразі у топ-8. Дай Бог, аби команда продовжувала прогресувати, нарощувала майстерність та підіймалась все вище у таблиці. А там подивимось. Найголовніша задача у дебютному році – закріпитись та створити команду. Вважаю, наразі ми справляємось із задачами, які перед нами стоять. Впевнений, після Перемоги над рашистами, у «Кривбасу» все буде добре.

Тим паче, знаючи амбітність нашого президента Костянтина Федоровича, який живе футболом та бажає, аби команда завжди була якомога вище та грала у єврокубках. Найголовніше те, що у «Кривбасу» є база, від якої вже можна відштовхуватись. В жодній мірі не хочу ображати, наприклад, «Зорю», але у неї після 2014 року та переїзду у Запоріжжя нічого свого, на жаль, не було. Усе орендоване. Тут же зовсім інший підхід.

Костянтин Караманіц дуже багато вкладає в команду. Є стадіон, тренувальна база, манеж. Словом, усі умови. У наш час це дорогого коштує. Ми хочемо віддячувати керівництву за такі умови: віддавати частинку себе на футбольному полі. Вдячний керівництву, яке робить усе, аби команда була, розвивалась та зростала з року в рік.

Також хочеться грати заради наших прекрасних вболівальників. Усі знають, що у «Кривбасу» завжди була потужна підтримка. А тепер частина фанатів на передовій, захищають Україну від ворога, роблять усе для того, аби ми могли проводити тренування та матчі. Коли я про це думаю – серце кровʼю обливається. Ми будемо завжди памʼятати тих хлопців, яких, на жаль, з нами вже немає. Наші захисники робили та роблять неймовірне.

Про роботу з легіонерами

- Не сказав би, що з ними працюється важко. Якщо брати легіонерів «Кривбасу», то, наприклад, Капіч. Я знав його ще по «Шерифу», знав його можливості. Я хотів його залишити у «Шерифі» після закінчення контракту, але агент пообіцяв, що знайде йому більш кращий варіант. Коли ж була можливість запросити Ріфета до «Кривбасу», то після мого дзвінка він навіть не роздумував.

Якщо взяти Дібанго. Знову ж таки, працюючи у Молдові, через мене пройшло дуже багато африканських гравців. В цілому у Африці дуже багато обдарованої молоді. Вони молоді, амбітні та голодні до футболу. Це шанс для них заробити собі імʼя в Європі, заробити непогані гроші. Наразі – він найстарша дитина у своїй сімʼї, а вдома у Камеруні у нього ще восьмеро братів та сестер. Всі вони чекають від нього ці гроші. Він утримує усю родину на собі.

Про прогрес «Кривбасу»

- З початку сезону хлопці дуже сильно змінились. Не побоюсь цих слів. Бачу, що змінилась їх ментальність, зʼявилась спортивна злість, стрижень. Вони не бояться помилятись. Зʼявляється дійсно командна гра, вони бʼються один за одного. Зараз вистачає травмованих, й приходить час, коли треба виходити хлопцям, які грали менше. І вони не бояться виходити, вони молодці. Й потім не факт, що після одужання той гравець повернеться до основи, адже запасний зарекомендував себе дуже непогано.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами ТРК «Рудана»

Теги

Зроблено в Oranges Guru