Юрій Вернидуб: Віталій зможе показати свою тренерську роботу лише сам

Юрій Вернидуб: Віталій зможе показати свою тренерську роботу лише сам}

Головний тренер криворізького «Кривбасу» Юрій Вернидуб прокоментував Інтернет-сайту FootBoom рішення захисника червоно-білих Віталія Вернидуба, свого сина, завершити професійну карʼєру гравця та увійти у свій тренерський штаб.

- Все нормально, все природно. Кожен футболіст рано чи пізно закінчує грати. Настав час і Віталію зробити свій вибір. Ми поговорили, я йому сказав: «Ти пройшов хороший шлях гравця, попрацював із дуже хорошими тренерами. І якщо є бажання присвятити подальше життя тренерській роботі, треба йти вчитися». Він свій вибір зробив, пішов навчатись. Зараз триває навчальний процес, а там життя покаже, чи зможе він стати тренером чи ні. Довести, показати свою тренерську роботу зможе лише він сам.

- Чого більше було у вас, як у батька та як тренера, коли син повідомив про своє рішення - тривоги чи ностальгії по тому моменту, коли особисто вам довелося вішати бутси на цвях?

- Тривоги точно не було, скоріше жаль. Адже коли закінчуєш, завжди дуже боляче, ти розумієш, що закінчується дуже значущий етап у твоєму житті і доводиться поступатися дорогою молоді, яка за твоєю спиною. Це в якийсь момент доводиться робити, воно неминуче. І ніякої тривоги тут бути не повинно, адже якщо ти любиш футбол, впевнений у собі, то треба сміливо ухвалювати рішення та рухатися далі.

- Він вже вам показував якийсь свій план роботи чи на цьому етапі все буде за конспектами Вернидуба-старшого?ʼ

- Ну цього точно не буде (сміється). За цей час у нього вже накопичилася певна кількість ідей. Він ще молодий, десь щось, безперечно, треба буде підказувати. Але найголовніше для нього - щоб він зараз правильно розвивався. Він має можливість і завдання працювати з нашою обороною, і саме від нього багато в чому залежатиме, як гратимуть наші захисники, це його вектор напряму, його в недавньому минулому ігрове амплуа.І дуже сподіваємось, що він нашому тренерському штабу допоможе.

Його думки, його бачення тих чи інших моментів ми разом дивимося, обговорюємо, після чого він все до гравців доноситиме. Власне, як і має бути, адже у будь-якій команді є головний тренер, є помічники з того чи іншого напрямку. Але остаточне рішення ухвалює головний тренер, це не обговорюється. Інакше буде лебідь, рак та щука. У будь-якому разі, Віталій уже працює, єдине, що переживає з приводу всіх цих змін. Але це все тимчасово, гадаю, він швидко перебудується і зрозуміє, що вже тренер.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами FootBoom1.com

Теги

Зроблено в Oranges Guru