Юрій Вернидуб: Зіграли з позиції сили, контролювали матч

Юрій Вернидуб: Зіграли з позиції сили, контролювали матч}

Головний тренер криворізького «Кривбасу» Юрій Вернидуб прокоментував домашню перемогу над київською «Оболонню» у 20 турі УПЛ – 1:0 на пресконференції.

- Ми чекали на цю гру і розуміли якою вона буде. У попередніх двох турах суперник грав за схемою в чотири захисники, але ми з моїми помічниками чомусь були впевнені, що сьогодні будуть діяти в пʼять. Тому ми готувались саме до цієї схеми. Перший тайм був повністю під нашим контролем. Були моменти, десь не вистачало цієї останньої передачі, останнього удару по воротам. Хоча і у «Оболоні» був свій момент, коли наш Андрій Кліщук виручив команду.

У другому також почали з позиції сили. Створювали моменти, забили непоганий гол. Але після цього згодом почали грати на збереження результату, адже всі хотіли перемогти. «Оболонь» почала грати лонгболлами, навʼязувати боротьбу, але в цьому ми їм не поступились. Радий за хлопців, за наш Клуб «Кривбас», фанатів, вболівальників. З завтрашнього дня будемо вже готуватись до «Колосу».

- Таке враження, що ви експериментуєте зі складом та робите акцент на легіонерів.

- Я б так не сказав. Хлопці знають, що я даю шанс усім. Хто сильніший, той грає. Основний склад зараз це ті, яка краще провели зимовий збір. Кожен футболіст повинен мені доводити постійно, що він кращий за інших.

- Зі сторони трохи здалось, що «Кривбас» виглядав втомленим…

- Так не думаю. Фізично ми точно не програли. Можливо, десь психологічно після «Шахтаря» було непросто. Але я налаштовував команду, що треба забути той матч. Треба вставати з колін та рухатись далі. Що вони і зробили. Якщо ти маєш характер, ти завжди будеш рухатись вперед. Дуже радий за команду.

- Погоджуєтесь, що десь не вистачало Іліча?

- Іліч – основний гравець, який відіграє важливу роль в команді. Сьогодні замість нього грали Татарков та Вакулко. Вони непогані виглядали. «Оболонь» - бійцівська команда. Тому грали футболісти, у яких є стрижень, характер.

- Як в цілому оціните гру Вакулка? Мені здається, він прогресує в останніх матчах.

- Для мене він – гравець основного складу. Але те, що Юрій поки тільки виходить на заміну, це через певні обставини. Збори він провів добре, але отримав травму. Тому й зараз поки виходить на заміну. Але я його бачу гравцем основного складу. У нього все попереду.

- А як справи у Жана По?

- Немає питань по ньому. Але поки грають інші. Треба терпіти та працювати, шанс буде у кожного.

- Як оціните гру Кліщука?

- Немає питань до Андрія. Він грав, грає та буде грати. Якщо побачу, що він втомився, то у нас є Маханьков, Хома. Усі хлопці працюють та чекають на свій шанс.

- А як щодо чемпіонських амбіцій «Кривбасу»?

- (посміхається) Я від них не відмовляюсь. Якщо в мене не буде цих амбіцій, то навіщо мені працювати. Не хочу про них говорити постійно, адже є такі команди як «Динамо», «Шахтар», «Дніпро-1». Ми ж потихеньку будуємо команду, яка обовʼязково досягне високих результатів.

- Чи можна сьогоднішню перемогу присвятити нашим жінкам, адже вчора було свято 8 березня?

- Вітаю усіх жінок, особливо тих, які зараз на фронті та боронять нашу країну. Цим жінкам низький уклін. Але і ті, хто знаходяться зараз поряд з нами, вони також нам дуже допомагають. Вітаю всіх жінок. Любові вам, щастя, краси. Адже українки – найгарніші жінки у світі. Красивіших за українок не було, нема і не буде.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru