Жан По: "Кривбас" допоміг мені повернутись у футбол. Тепер хочу віддячити клубу

Жан По: "Кривбас" допоміг мені повернутись у футбол. Тепер хочу віддячити клубу}

Івуарійський півзахисник криворізького «Кривбасу» Жан По 28 серпня дебютував за червоно-білих у виїзному матчі проти «Оболоні» у 5 турі. «Кривбас» підписав з Жаном орендну угоду ще у вересні 2022 року, після чого декілька місяців ми чекали, поки гравець отримає візу.

Лише у січні 2023 року Жан прибув до розташування команди, яка на той час перебувала на зборах в Туреччині. Після медобстеження у клубного лікаря виникли питання щодо стану новачка.

- Ми зустрілись, побачили, що По втратив у вазі. Після малярії це в принципі було нормальним явищем. Але були питання по його фізичній формі. Спочатку думали, що це наслідки хвороби. Після детального обстеження виявили певні проблеми. Вирішили відправити його до України, й там вже пройти поглиблене обстеження, - розповідає лікар ФК «Кривбас» Дмитро Коломойцев.

- У Києві Жан пройшов детальне обстеження, за що дякуємо професіоналам з «Феофанії», це дійсно топ-рівень, - розповідає генеральний директор ФК «Кривбас» Володимир Баєнко. – Ситуація з Жаном По не є типовою взагалі для футболу. Це більш ніж відносини, які закріплюються контрактом. В першу чергу, це людські відносини. У важкий час для футболіста ми вчинили, як і мали вчинити. Це наш імідж, наше імʼя.

Дмитро Коломойцев додає: - На жаль, виявилось, що у нього системне хронічне захворювання, досить рідкісне, але, на щастя, виліковне. Скоріш за все воно наслідкове. Тобто він не міг про нього знати, поки воно не проявилось в результаті перенесеної малярії.

ФК «Кривбас» активував усі свої можливості та потужності, щоб якомога швидше поставити футболіста на ноги. Процес одужання зайняв півроку та проходив на базі клубу після погодження зі спеціалістами. Клуб контролював курс його лікування. Наприкінці літа він пройшов усі серцево-судинні тести, які показали, що він може приступити до тренувань та займатись спортом професійно.

У той же час паралельно з лікуванням футболіст приймав участь у клубних заходах «Кривбасу».

- Хочу подякувати Жану По від медіа-відділу клубу. За ці півроку він був одним з найактивніших футболістів у плані медіа. Завжди приймав участь у наших заходах, та медіа-проявах: фотосесіях, зйомках, для клубного Ютуб та ТікТок. Він намагався буде корисним «Кривбасу» максимально, - ділиться емоціями віцепрезидент Клубу Артем Гагарін.

І додає: - А те, який фурор зробила його презентація – за це окрема подяка. І це маленький, але важливий етап у нашій медіа-боротьбі з країною-агросором та її спільниками.

- Було непросто, дуже непросто, - розповідає Жан По. - Хлопці, директор, головний тренер, усі мені в один голос казали: «Спокійно, ми за тебе! Це лише такий етап, все буде гаразд»! Чи складно було з психологічної точки зору? Складно, звичайно, іноді в голові з'являлись думки. Чому все саме так?

По розповідає, що підтримка зі сторони колективу зіграла велику роль у його одужанні та поверненню на поле.

- Колектив-топ! Чесно, топ! Взагалі топ! Навіть коли я лікувався і не грав, мене запрошували до ресторану та інших місць, щоб я хоч якось відволікся. Чесно, я був радий, я був дуже радий, коли нарешті дебютував, адже довго не грав. Це був дуже показовий момент, адже Клуб дуже мені допоміг. Я дуже радий грати за «Кривбас»!

Якщо говорити про майбутнє, то зараз я хочу грати тільки за «Кривбас»! Я хочу допомагати Клубу прогресувати. Щоб клуб був якомога вище! Я хочу окремо подякувати вболівальникам, які кожного разу, коли зустрічали мене в місті, запитували: «Ну що ти? Чому ти ще не на полі? Давай ми за тебе! Ми чекаємо на тебе на полі»! Це дуже підіймало настрій. Тому, ще раз, дякую вболівальникам і я сподіваюся, що ми цього сезону займемо найвищі місця.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru