ЖФК "Гурнік" - ЖФК "Кривбас" 1:1

ЖФК "Гурнік" - ЖФК "Кривбас" 1:1}

Криворізький ЖФК «Кривбас» провів черговий контрольний матч на літніх зборах та перший міжнародний у своїй історії, розійшовшись миром у Польщі із віцечемпіоном країни - ЖФК «Гурнік».

Початок зустрічі залишився за командою Костянтина Фролова. Криворізькі дівчата активно пресингувати суперниць на їх половині, багато задіювали фланги та намагалися шукати Синтію, яка діяла на гострії, проникаючими передачами. Так, на 20 хвилині Віолета Тян звільнилась від опіки і опинилася на самоті на правому фланзі атаки, але її простріл адресата не знайшов. Ідентичний епізод за кілька хвилин виник на протилежному фланзі вже у виконанні Діани Бєлякової.

Але к середині тайму господарки поля перехопили ініціативу і провели низку гострих атак. Келюшик в рамці кілька разів демонструвала свій клас, відбивши потужні удари з середньої дистанції. Та на 27 хвилині полячки все ж таки змусили Дар’ю капітулювати.

Зелено-чорні розіграли небезпечний штрафний і наша голкіперка блискуче зреагувала на потужний удар з 18 метрів, перевівши м’яча вбік на лівий фланг, але на підбиранні першою була гравчиня «Гурніка», яка виконала простріл у центр штрафної, звідки нападниця Вероніка Кода у боротьбі з суперницями змогла таки проштрикнути м’яч у ворота - 1:0.

«Кривбас» міг відігралися майже одразу: Алексанян перехопила м’яч на чужій половині поля та виконала передачу у штрафну на Мусунгу, Синтія покотила далі на Бєлякову, яка першим дотиком м’яч обробила, а другим потужно пробила з меж штрафного майданчика - м’яч просвистів над дев’яткою воріт… Свисток на перерву зафіксував мінімальну перевагу «Гурніка» у рахунку.

На другий тайм польська команда змінила увесь склад, надавши можливість проявити себе молодим виконавицям, і картина на полі змінилася. Тепер вже криворізькі дівчата мали суттєву перевагу і один за одним створювали моменти у воріт господарок. Найбільш помітною в атаці команди Фролова була Синтія Мусунгу, яка не лише постійно накручувала по кілька опонентів за рахунок дриблінгу, але й неодноразово загрожувала воротам суперника дальніми ударами.

На 75 хвилині червоно-білі мали два стовідсоткові моменти, аби зрівняти рахунок, проте спочатку захисниця «Гурніка» завадила Бєляковій вразити порожні ворота, а у наступній атаці Махіра опинившись на добиванні пробила точно у руки голкіперці. Та все ж таки перевага «Кривбасу» не могла не закінчитися голом. І прийшов він зі стандарту: Янчук реалізувала пенальті за фол на Басанській. Сталося це на 82 хвилині - 1:1.

Наші дівчата могли і мали виривати перемогу, проте спрацювало банальне футбольне правило: «той, хто пенальті заробив, не повинен його виконувати!». Після удару зі штрафного від Поліни Янчук м’яч влучив у руку захисниці, і арбітр вдруге вказав на позначку.

Пробивати пенальті знову довірили 10-ці «Кривбасу», але цього разу воротарка «Гурніка» вгадала задум нападниці і змогла перевести удар Полі на кутовий. Одразу після цього рефері дав фінальний свисток.

1:1 - класний матч у Польщі і чудові емоції з боку усіх учасників. Дякуємо команді «Гурнік» за гру та чекаємо нових зустрічей!

26 липня 2023 року. Контрольний матч №5. Ленчна, Польща. Міський стадіон Гурніка. 17:00 (за київським часом). +19 градусів.

ЖФК «Гурнік» (Ленчна, Польща) - ЖФК «Кривбас» (Кривий Ріг) -  1:1 (1:0)

Голи: Вероніка Кода, 19 (1:0). Поліна Янчук, з пенальті, 82 (1:1).

ЖФК «Гурнік» (Ленчна) (стартовий склад): Сандра Урбанчук, Юуліта Глаб, Мілена Казановська, Олівія Рапака, Саня Раткович, Вероніка Кода, Катя Шкупен, Галатек, Нікола Дебінська, Дерус, Клаудіа Фабова.

Головний тренер: Роберт Макаревич.

ЖФК «Кривбас» (Кривий Ріг): 12. Дар’я Келюшик, 99. Леся Ольхова, 44. Крістіне Алексанян, 20. Амарієль Сонкенг, 22. Ольга Басанська, 74. Махіра-Алі Елданбоукі, 98. Даяна Семків (18. Анна Авраменко, 56), 10. Поліна Янчук, 7. Віолета Тян (11. Анна Стєкольщикова, 75), 27. Синтія Мусунгу, 88. Діана Бєлякова (Софія Козішкурт, 75).

В. о. головного тренера: Костянтин Фролов.

На 90+3 хвилині Поліна Янчук (ЖФК «Кривбас») не реалізувала пенальті (воротарка)

Пресслужба жіночого ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru