ЖФК "Кривбас" - ЖФК "Колос" 0:1

ЖФК "Кривбас" - ЖФК "Колос" 0:1}

Криворізький ЖФК «Кривбас» зіграв черговий календарний матч Вищої ліги чемпіонату України. Сьогодні підопічні Володимира Єфімако у 16 турі зустрічались в рідних стінах із ковалівським ЖФК «Колос». Центральный матч туру у Кривому Розі виправдав усі сподівання щодо інтриги до останніх секунд, проте став справжнім розчаруванням для господарок поля. Але про все по порядку…

Перша половина гри, як і весь поєдинок в цілому, пройшла за переваги команди Володимира Єфімако. Червоно-білі грали на м’ячі і намагалися прорвати щільну оборону суперника розрізними передачами. «Колоски» ж в обороні грали традиційно жорстко та компактно, а в атаці зробили ставку на довгі передачі та флангові подачі.

По-справжньому небезпечних моментів було обмаль, проте один з них сміливо можна назвати вбивчим: в середині першого тайму захисниця «Колосу» припустилась помилки і подарувала м’яча Янчук - нападниця з близької відстані пробила точно в руки Дуднік… Друга половина гри пройшла за більш рівної боротьби. Гості зуміли відсунути гру від власних воріт і навіть примудрялися подекуди зачиняти «Кривбас» на власній половині та змушувати просто виносити м’яч подалі.

Час плинув і господарки поля, розуміючи, що втрата очок у цьому матчі практично означатиме виключення з боротьби за чемпіонство, додали у темпі й пішли на фінальний штурм. Кілька небезпечних штрафних у бік воріт «Колосу» змусили його гравчинь нервувати. Чергове закидання у штрафний майданчик гостей вивело на ворота Віолета Тян, яка відчула поштовх у спину і опинилась на газоні. Арбітр поєдинку вказав на «позначку».

За відсутності Поліни Янчук, яка через пошкодження була замінена раніше, пробивати пенальті узялась Ольга Басанська. Здавалося, що вистраждана перемога вже у кишені у господарок, адже від неї команду Єфімако відділяв лише один точний удар досвідченої гравчині, проте Фортуна сьогодні цинічно відвернулася від наших дівчат….

Маріна Дуднік впоралася не лише з пострілом від Басі, але й змогла відбити ногою і добивання від Тян. Ніхто й припустити не міг, що головне розчарування очікує на криворізьку команду попереду. Чи не в останній атаці у матчі «Колос» пішов вперед і після флангової подачі Дар’я Келюшик випустила м’яча з рук перед воротами, а Ліліана Сербук розстріляла вже порожні ворота…

0:1 - ЖФК «Кривбас» зазнав другої поразки у чемпіонаті, що значно вдарило по амбіціях дівчат здобути чемпіонство у цьому році. Адже навіть в разі перемоги над «Ворсклою» у наступному турі полтавська команда все одно випереджатиме червоно-білих. Проте у футболі буває різне. Віримо до кінця у наших дівчат! ItsRedTime.

15 квітня 2023 року. Чемпіонат України-2022/2023. Вища ліга. 16 тур. Кривий Ріг. Стадіон «Гірник». 16:00. +9 градусів.

ЖФК «Кривбас» (Кривий Ріг) - ЖФК «Колос» (с. Ковалівка, Київська область) - 0:1 (0:0)

Арбітр: Андрій Зайцев (Донецька область).

Асистентки арбітра: Олеся Лапта (Харків), Олександра Лещенко (Запоріжжя).

Четвертий арбітр: Анатолій Ухов (Кривий Ріг).

Cпостерігач арбітражу: Михайло Родіоненко (Київська область).

Гол: Ліліана Сербук, 90+8.

ЖФК «Кривбас» (Кривий Ріг): 12. Дар’я Келюшик, 3. Думітріца Прісекарь, 15. Анна Іванова, 20. Амарієль Сонкенг, 22. Ольга Басанська, 19. Ірина Кочнєва (К), 98. Даяна Семків, 7. Віолета Тян, 88. Діана Бєлякова, 8. Юлія Зубар, 10. Поліна Янчук (96 Христина Єрьоменко, 71).

Запасні: 1. Олександра Кулик, 30. Вікторія Калінчук, 11. Анна Стєкольщикова, 18. Анна Авраменко.

Головний тренер: Володимир Єфімако.

ЖФК «Колос» (Ковалівка): 1. Маріна Дуднік, 16. Анастасія Вороніна (28. Софія Соломаха, 68), 14. Соломія Куп'як, 13. Натія Панцулая, 4. Дарина Краснобородько, 8. Юлія Ковальчук, 35. Тетяна Китаєва, 10. Мар'яна Іванишин (К), 6. Олеся Маліновська (33. Анна Давиденко, 55), 7. Ірина Майбородіна, 11. Ліліана Сербук.

Запасні: 31. Ірина Саніна, 17. Дарина Січкаренко, 3. Надія Ковальчук, 19. Олександра Червінська.

Головна тренерка: Людмила Покотило.

Попередження: Даяна Семків, 68. Ольга Басанська, 84 - Олеся Маліновська, 45. Тетяна Китаєва, 58. Маріна Дуднік, 90.

На 90+5 хвилині Ольга Басанська (ЖФК «Кривбас») не реалізувала пенальті (воротарка)

Пресслужба жіночого ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru