ЖФК "Кривбас" - ЖФК "Маріуполь" 8:2

ЖФК "Кривбас" - ЖФК "Маріуполь" 8:2}

Криворізький ЖФК «Кривбас» у 10 турі Вищої ліги чемпіонату України сьогодні здобув чергову впевнену перемогу, обігравши ЖФК «Маріуполь».

В тих умовах, яких опинився ЖФК «Маріуполь», пов’язаних з війною, слід лише поаплодувати команді за мужність, характер та стійкість. Залишившись без жодних фінансових умов та інфраструктури, колектив Каріни Кулаковскьої продовжує виступи у Вищій лізі та у кожному поєдинку дає бій своїм суперникам.

До усіх проблем «Маріуполя» додались ще й чисельні травми стрижневих виконавиць. В результаті до звітного поєдинку гості підійшли, маючи 12 футболісток у заявці, тобто, лише з однією заміною. Тож головним завданням у матчі проти одного з лідерів чемпіонату для «Маріуполя» було пропустити якомога менше голів в свої ворота. Проте ще до перерви орендована саме у «Кривбаса» Марія Анпілогова змушена була аж шість разів діставати м’яча з сітки.

На 9 хвилині Даяна Семків завершила ударом головою подачу з кутового від Басанської. Подвоїла перевагу Юлія Зубар, яка виграла силову боротьбу у захисниць і надіслала м’яч точно під голкіперкою. Повторила успіх Семків Леся Ольхова, яка так само головою втілила у гол передачу Ольги Басанської зі стандарту. Наступною відзначилась Ольга Бойченко, нападниця скористалась виходом віч-на-віч з Анпілоговою і впевнено вразила ближній кут.

Пʼятий гол влетів у ворота гостей на 32-й хвилині. Поліна Янчук потужно пробила зі штрафного, голкіперка Маріполя дотягнулась до м’яча, але врятувати команди не змогла. Довершила погром суперника у першому таймі Юлія Зубар, яка втекла від захисту гостей і спокійно залишила афтограф у ближньому куті. 6:0 після першого тайму!

У другій половині гри підопічні Єфімако збавили оберти і змогли забити лише двічі. Проте як! Справжньою прикрасою матчу став гол Діани Бєлякової. Нападниця змістилась з лівого флангу до центру і потужно пробила з 25-ти метрів. М’яч влучив у поперечину, потім опустився на газон і таки влетів у ворота - справжня краса!

Автором восьмого голу виступила Даяна Семків, яка знову виявилася найспритнішою у штрафному суперника після розіграшу кутового. Наприкінці зустрічі команда Каріни Кулаковської спромоглася забити так звані «м’ячі престижу». Виявились вони доволі курйозними. Спочатку після удару Поліни Полухіної Олександра Кулик, намагаючись відбити м’яч кулаками перевела його у власні ворота, а під кінець поєдинку все та ж Полухіна перехопила м’яч у центрі поля і, скориставшись тим, що голкіперка «Кривбасу» далеко вийшла з воріт, вразила ціль ударом низом. 

8:2 – саме такий рахунок на табло зафіксував фінальний свисток Наталії Мамчур. Такий результат матчу влаштував усіх її учасників. Закриє календарний рік команда Володимира Єфімако поєдинком проти уманських «Пантер» 5 грудня.

29 листопада 2022 року. Чемпіонат України-2022/2023. Вища ліга. 10 тур. Київ. Стадіон «Лівий берег». 12:00. +2 градуси.

ЖФК «Кривбас» (Кривий Ріг) - ЖФК «Маріуполь» (Маріуполь, Донецька область) - 8:2 (6:0)

Арбітриня: Наталія Мамчур (Рівне).

Асистентки арбітрині: Ірина Рачинська (Чернівці), Марта Звержинська (Чернівці).

Четвертий арбітр: Максим Скрипник (Київська обл).

Спостерігач арбітражу: Євген Котенко (Суми).

Голи: Даяна Семків, 9 (1:0). Юлія Зубар, 16 (2:0). Леся Ольхова, 21 (3:0). Ольга Бойченко, 24 (4:0). Поліна Янчук, 32 (5:0). Юлія Зубар, 35 (6:0). Діана Бєлякова, 50 (7:0). Даяна Семків, 57 (8:0). Поліна Полухіна, 80 (8:1). Поліна Полухіна, 87 (8:2).

ЖФК «Кривбас» (Кривий Ріг): 1. Олександра Кулик, 99. Леся Ольхова, 3. Думітріца Прісекарь, 33. Крістіне Алексанян (15. Анна Іванова, 71), 22. Ольга Басанська, 98. Даяна Семків, 44. Ольга Бойченко (к) (9. Олена Підгорна, 57), 7. Віолета Тян (88. Діана Бєлякова, 35), 8. Юлія Зубар (6. Любов Мозга, 57), 11. Анна Стєкольщикова (19. Ірина Кочнєва, 71), 10. Поліна Янчук.

Запасні: 12. Дар’я Келюшик, 20. Амарієль Сонкенг.

Головний тренер: Володимир Єфімако.

ЖФК «Маріуполь» (Маріуполь): 1. Марія Анпілогова, 99. Ольга Квач, 22. Марія Клімчук, 4. Марія Несіна, 5. Марина Лєбєдєва, 10. Аліна Кайдановська, 14. Світлана Ткаченко, 20. Вероніка Голованчук, 19. Марія Бенедікт, 18. Ірина Василюк, 13. Поліна Толухіна (к).

Запасна: 23. Карина Говорунова.

Головна тренерка: Каріна Кулаковська.

Пресслужба жіночого ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru