ЖФК "Кривбас" - ЖФК "Шахтар" 5:0

ЖФК "Кривбас" - ЖФК "Шахтар" 5:0}

Криворізький ЖФК «Кривбас» зіграв черговий календарний матч Вищої ліги чемпіонату України. Сьогодні команда Володимира Єфімако була сильніша за донецький ЖФК «Шахтар». Перший тайм звітного поєдинку пройшов за рівної гри. Господарки поля більше володіли м‘ячем, проте до реально небезпечних моментів справа майже не доходила.

«Шахтар» зосередився на грі на контратаках, а також шукав свого щастя при стандартних положеннях. Кілька разів високі захисниці донеччанок виявлялися спритнішими за своїх візаві на другому поверсі і змушували похвилюватися місцеву публіку. Проте усі їх удари виявилися неточними. На 34 хвилині Віолета Тян заробила небезпечний штрафний на самісінькій лінії штрафної площі суперника, і після прострілу від Даяни Семків Ольга Басанська вибігла на ближній кут воріт та вколотила м’яч у ворота.

Проте радість червоно-білих швидко перервала бокова арбітриня, яка вгледіла у цьому епізоді положення поза грою і «запалила» прапорець. Відеоповтор епізоду зазначив, що ніякого офсайду не було… На перерву команди пішли за нічийного рахунку. Володимир Єфімако підтримав дівчат, закликавши їх заспокоїти гру, опустити мяч вниз та грати у свій футбол, і це одразу ж дало результат.

Лише 7 хвилин знадобилось «Кривбасу» після того як Микита Богатир дав свисток про початок другого тайму, аби досягти свого. Подача з флангу від Басанської спричинила метушню у штрафній площі, і Даяна Семків в оточенні кількох захисників змогла проштовхнути м’яч у ворота.

Вже за дві хвилини господарки мали подвоювати перевагу, але Янчук не змогла переграти з пенальті голкіперку «Шахтаря» Клімову. Та це лише трохи відтермінувало розгром гостей. Протягом наступних 10 хвилин Віолета Тян оформила дубль. Спочатку нападниця вдало зіграла на добиванні, а пізніше вдотик реалізувала флангову подачу від Басанської.

Не пійшла з поля без забитого м'яча й сама Ольга: на 72 хвилині їй вдався класний обвідний удар у ближній кут, і рахунок у грі став 4:0. Ефектну крапку у матчі поставила пані капітан «Кривбасу», яка щосили приклалася до м'яча з 20 метрів, і той по красивій дузі залетів у дальній від голкіперки кут.

Свій гол Ірина Кочнєва присвятила коханому, надіславши у телекамеру повітряний поцілунок. 5:0 - «Кривбас» знову б'є «Шахтар» і продовжує боротьбу за чемпіонство у Вищій лізі. Наступний поєдинок команда Єфімако проведе у Києві у четвер, 30 березня. Суперник - «Динамо».   

24 березня 2023 року. Чемпіонат України-2022/2023. Вища ліга. 14 тур. Кривий Ріг. Стадіон «Спарта» (штучне поле). 17:00. +15 градусів.

ЖФК «Кривбас» (Кривий Ріг) - ЖФК «Шахтар» (Донецьк) - 5:0 (0:0)

Арбітр: Микита Богатир (Запоріжжя).

Асистентки арбітра: Анна Капкан (Бердичів), Юлія Фролова (Черкаська область).

Четвертий арбітр: Анатолій Ухов (Кривий Ріг).

Спостерігач арбітражу: Віктор Чернишов (Кременчук).

Голи: Даяна Семків, 52 (1:0). Віолета Тян, 56 (2:0). Віолета Тян (Ольга Басанська), 66 (3:0). Ольга Басанська, 72 (4:0). Ірина Кочнєва (Поліна Янчук), 87 (5:0).

ЖФК «Кривбас» (Кривий Ріг): 12. Дар’я Келюшик, 99. Леся Ольхова, 20. Амаріель Сонкенг (11. Анна Стєкольщикова, 80), 3. Думітріца Прісекарь (15. Анна Іванова, 73), 22. Ольга Басанська, 98. Даяна Семків, 19. Ірина Кочнєва, 7. Віолета Тян, 88. Діана Бєлякова, 10. Поліна Янчук, 8. Юлія Зубар (18. Анна Авраменко, 77).

Запасні: 1. Олександр Кулик, 30. Вікторія Калінчук.

Головний тренер: Володимир Єфімако.

ЖФК «Шахтар» (Донецьк): 61. Анастасія Клімова, 13. Крістіна Козуй, 17. Оксана Геник, 7. Надія Вегерич, 6. Діана Кравчук, 8. Любов Мохнач, 20. Лідія Заборовець, 19. Єлізавета Молодюк, 10. Вікторія Головач, 18. Наталія Чендей, 99. Марія Викалюк 44. (Анастасія Астахова, 67)

Запасні: 1. Інга Мостова, 23. Людмила Устінова, 14. Аліна Старціхіна, 11. Єлізавета Масловська.

Головний тренер: Роман Заєв.

Попереджень не було.

На 54 хвилині Поліна Янчук (ЖФК «Кривбас») не реалізувала пенальті (воротарка)

Пресслужба жіночого ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru