ЖФК "Кривбас" - ЖФК "Ворскла" 1:2

ЖФК "Кривбас" - ЖФК "Ворскла" 1:2}

Матч у Щасливому очікували усі любителі українського жіночого футболу, адже в очному протистоянні зійшлися не просто лідери сезону, але команди, які ще очок у чемпіонаті не втрачали. І дівчата з «Кривбасу» та «Ворскли» не розчарували. У цій грі було все: голи, грубі помилки, неоднозначні суддівські рішення, драматизм з інтригою до останньої хвилини, вилучення, і, звичайно ж, радість переможців та розпач переможених. Та про все по порядку!

У післяматчовому коментарі наставник «Кривбасу» скаже, що його команда програла матч у перші 15 хвилин. Саме у цей період гості змогли двічі відзначитись у воротах Келюшик. Спочатку після подачі з кутового Роксолана Кравчук, залишившись не прикритою ніким на ближній штанзі, з гострого кута головою переправила м’яч у ворота, а ще за 5 хвилин привітання від партнерок приймала вже Вероніка Андрухів, яка скористалась помилкою захисту червоно-білих і реалізувала вихід один на один з голкіперкою.

У червоно-білих у першому таймі гра попереду не виходила. Єдиним по-справжньому небезпечним моментом став простріл від Поліни Янчук, після якого м’яч рикошетом від захисниці влучив у стійку. Господарки намагалися тиснути і заробили багато кутових, проте жодних дивідендів ці стандарти команді Єфімако не принесли.

Усе найцікавіше відбулось у таймі другому. Досвідчені підопічні Наталії Зінченко, здобувши гандикап у два м’ячі, не поспішали йти вперед, намагаючись заспокоїти гру і збити темп наступальних дій суперника. Проте криворізька команда продемонструвала справжню волю до перемоги і поступово лише нарощувала тиск на ворота полтавчанок. Все частіше м’яч опинявся поблизу воріт Самсон завдяки хорошим дальнім закиданням на нападниць. 

І вже на 55 хвилині Юлія Зубар зобов’язана була скорочувати відставання у рахунку: після прострілу з правого флангу від Тян вісімка «Кривбасу» без перешкод пробивала по воротам з десяти метрів, та її удару забракло сили і воротарка спокійно впоралась з загрозою.

Свого підопічні Єфімако досягли на 80-й хвилині: Бєлякова не без допомоги зі сторони суперниці впала у штрафній площі і арбітр справедливо вказав на «позначку». Леся Ольхова впевнено розстріляла лівий від себе кут – 1:2.

Натхненні голом, наші дівчата почали ще завзятіше шукати шляхи до воріт суперника, і це виходило! Бойченко, Янчук та Бєлякова постійно чіплялися попереду за м’яч і змушували суперниць порушувати правила.

Відчувши, що перемога може услизнути від них, ворсклянки не соромились відверто тягнути час. Трохи не кожна ігрова сутичка, будь-яке зіткнення закінчувалися довгим лежанням на газоні представниць полтавської команди. Суперниці не поспішали вводити у гру м’яч, вдавалися до тактичних фолів і постійно сперечалися з арбітром…

Все це дратувало футболісток «Кривбасу» та поступово ситуація на полі наколювалась. Гравчині почали вдаватися до грубощів по відношенню одна до одної, що вилилось у багато жовтих карток та одразу два вилучення у «Ворскли». Одну з червоних карток щоправда отримала наставниця команди – Наталія Зінченко за надмірно емоційне спілкування з арбітром.

Фінальний свисток застав «Кривбас» в атаці… Зовсім трошки часу не вистачило нашим дівчатам, аби врятувати цей матч та продовжити ділити першу сходинку з «Ворсклою».

Проте за гру і самовіддачу команді Єфімако слід лише поаплодувати! Це був крутий матч, з шаленою напругою та незабутніми емоціями! Емоціями, в погоні за якими вболівальники ходять на стадіони та вмикають телевізор, забувши про усі інші справи! Хочеться лише подякувати нашим дівчатам за цей поєдинок! Ви – найкращі і наші головні перемоги ще попереду!

Будемо чекати на реванш від червоно-білих у другому колі!!! It`s Red Time!

23 жовтня 2022 року. Чемпіонат України-2022/2023. Вища ліга. 6 тур. Село Щасливе, Київська область. Стадіон «Княжа-Арена». 12:00. +10 градусів.

ЖФК «Кривбас» (Кривий Ріг) - ЖФК «Ворскла» (Полтава) - 1:2 (0:2)

Головний арбітр: Дмитро Кузовлєв (Запоріжжя).

Асистентки арбітра: Ірина Петрова (Нова Каховка), Анастасія Резнік (Київська обл.).

Четверта арбітриня: Альона Кваша (Київська область).

Спостерігач арбітражу: Сергій Лисенчук (Київ).

Голи: Роксолана Кравчук, 11 (0:1). Вероніка Андрухів, 16 (0:2). Леся Ольхова, з пенальті, 80 (1:2).

ЖФК «Кривбас» (Кривий Ріг): 12. Дар’я Келюшик (к), 99. Леся Ольхова, 20. Амарієль Сонкенг, 33. Крістіне Алексанян, 22. Ольга Басанська, 98. Даяна Семків, 96. Христина Єрьоменко, 44. Ольга Бойченко, 7. Віолета Тян (4. Руслана Левченко, 76), 8. Юлія Зубар (88. Діана Бєлякова, 58), 10. Поліна Янчук.

Запасні: 1. Олександра Кулик, 3. Думітріца Прісекарь, 9. Олена Підгорна, 6. Любов Мозга, 11. Анна Стєкольщикова.

Головний тренер: Володимир Єфімако.

ЖФК «Ворскла» (Полтава): 23. Катерина Самсон, 99. Анастасія Кравченко, 17. Катерина Корсун, 4. Яна Котик, 29. Ірина Подольська, 16. Ірина Котяш, 5. Вероніка Андрухів, 20. Ольга Осіпян, 25. Анна Петрик, 22. Роксолана Кравчук, 10. Яна Калініна (к) (9. Вікторія Радіонова, 90+4).

Запасні: 71. Дарина Бондарчук, 18. Алла Герасимчук, 15. Катерина Чувилка, 21. Ія Андрущак, 19. Анастасія Забитівська.

Головна тренерка: Наталія Зінченко.

Попередження: Руслана Левченко, 80 - Роксолана Кравчук, 14. Наталія Зінченко (головна тренерка ЖФК «Ворскла»), 66. Дарина Бондарчук, 89.

Вилучення: Наталія Зінченко (головна тренерка ЖФК «Ворскла»), 81 (друге попередження). Роксолана Кравчук (ЖФК «Ворскла»), 86 (друге попередження).

Пресслужба жіночого ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru