ЖФК "Ворскла" - ЖФК "Кривбас" 3:1

ЖФК "Ворскла" - ЖФК "Кривбас" 3:1}

ЖФК «Кривбас» зіграв півфінальний матч Кубку України-2021/2022. Сьогодні команда Володимира Єфімако у Полтаві зустрічалась із місцевим ЖФК «Ворскла».

Поєдинок знову подарував справжню драму вболівальникам біля екранів комп’ютерів. Шкода лише, що долю поєдинку вирішив пенальті, який окрім арбітрині матчу ніхто не побачив. Проте про все по порядку.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі. При цьому гострішими в атаці виглядали гості. На 15 хвилині Крістіне Алексанян потужно пробила з 20 метрів, - м’яч просвистів над поперечиною. У середині тайму Віолета Тян, отримавши передачу від партнерши на правому фланзі у штрафному майданчику, прокинула м’яч повз  суперницю, але та в останній момент змогла заблокувати удар сімки «Кривбасу» - лише кутовий... 

У «Ворскли» в атаці, як завжди, активними були кремезні Калініна та Кравчук, які постійно чіплялися за м’яч та тримали захист «Кривбасу» в напрузі. На перерву команди пішли за нічийного рахунку 0:0. 

Початок другого тайму залишився за полтавчанками. Команда Наталії Зінченко пішла вперед великими силами і черговий стандарт біля воріт Келюшик у гол втілила Роксолана Кравчук, яка ударом головою вразила нижній кут - 1:0... Не встигнувши оговтатись від пропущеного голу, «Кривбас» ледь не пропустив вдруге, проте Келюшик в рамці діяла блискуче! Капітанша криворізької команди здійснила кілька справді крутих сейвів і залишила свою команду у грі.

Потрохи гості змогли відсунули гру від власних воріт, і вже самі почали шукати шляхи до володінь Бондарчук. Постійні простріли з правого флангу від невтомних Віолети Тян та Поліни Янчук стали справжньою проблемою для захисту «Ворскли». Чергова з таких передач спричинила метушню у штрафному майданчику, та в останній момент захисниця винесла м’яч на кутовий вже з порожніх воріт.

Зрівняти рахунок підопічним Єфімако вдалося аж на 88 хвилині. Після подачі з кутового Ольга Бойченко на ближній штанзі продовжила політ м’яча до центру штрафної, де Амарієль Сонкенг у боротьбі з захисницею проштовхнула того у ворота – 1:1.

Основний час матчу завершився внічию і командам довелося з’ясовувати стосунки ще півгодини. Більш досвідчені гравчині «Ворскли» активніше розпочали екстра-тайм і створили кілька вбивчих моментів, але реалізація підвела лідерку команди Калініну, яка в одному з епізодів не змогла пробити з кількох метрів, махнувши ногою повз м’яч.

Проте першій 15-хвилинці не судилося завершитися внічию, і на це була «причина» - Софія Причина! Арбітриня зустрічі зреагувала на падіння все тієї ж Калініної у штрафній площі «Кривбасу» і вказала на «точку». Як засвідчив повтор, нічого кримінального в діях Басанської у цьому епізоді не було, проте систему VAR на матчах жіночих команд в Україні не застосовують, і нашим дівчатам нічого не залишилось, як змиритися з цією несправедливістю…

Подольська пробила потужно у правий від Келюшик кут і знову вивела свою команду вперед - 2:1. Цей прикрий епізод дійсно сильно вплинув на втомлених гравчинь «Кривбасу» і, намагаючись швидко відігратися, через кілька хвилин вони пропустили контратаку на власні ворота і відставання збільшилося вже до двох м’ячів - 3:1. Кравчук оформила дубль, замкнувши простріл з флангу. Фінальний свисток зафіксував перемогу «Ворскли» - 3:1.

Прикро, коли долю таких яскравих матчів між двома крутими командами вирішують суддівські помилки… Та життя триває! Наші дівчата показали справжній характер, волю до перемоги і класний футбол. Нехай сьогодні доля позбавила нас фіналу, та наші головні перемоги ще попереду! Особливо сильно ми чекаємо на перемогу від наших ЗСУ! 

Слава Україні!

22 листопада 2022 року. Кубок України-2021/2022. 1/2 фіналу. Полтава. Стадіон «Ворскла» імені Бутовського. 12:00. +3 градуси.

ЖФК «Ворскла» (Полтава) - ЖФК «Кривбас» (Кривий Ріг) - 3:1 (0:0) дод. час 

Арбітриня: Софія Причина (Львівська область).

Асистентки арбітрині: Олександра Вдовіна (Львів), Ірина Чайка (Львівська область).

Четвертий арбітр: Владислав Орендочка (Полтава).

Спостерігач арбітражу: Ігор Покідько (Полтава).

Голи: Роксолана Кравчук, 60 (1:0). Амарієль Сонкенг, 88 (1:1). Ірина Подольська, з пенальті, 99 (2:1). Роксолана Кравчук, 106 (3:1).

ЖФК «Ворскла» (Полтава): 23. Катерина Самсон (71. Дарина Бондарчук, 45), 16. Ірина Котяш, 17. Катерина Корсун, 4. Яна Котик, 29. Ірина Подольська, 25. Анна Петрик, 20. Ольга Осіпян, 5. Вероніка Андрухів, 10. Яна Калініна (к), 9. Вікторія Радіонова, 22. Роксолана Кравчук (21. Ія Андрущак, 110).

Запасні: 18. Алла Герасимчук, 15. Карина Середенко, 19. Анастасія Забитівська.

Головна тренерка: Наталія Зінченко.

ЖФК «Кривбас» (Кривий Ріг): 12. Дар’я Келюшик, 3. Думітріца Прісекарь, 99. Леся Ольхова, 20. Амарієль Сонкенг, 33. Крістіне Алексанян, 22. Ольга Басанська, 98. Даяна Семків, 44. Ольга Бойченко, 88. Діана Бєлякова (8. Юлія Зубар, 95), 7. Віолета Тян, 10. Поліна Янчук.

Запасні: 1. Олександра Кулик, 6. Мозга Любов, 11. Анна Стєкольщикова, 15. Анна Іванова, 19. Ірина Кочнєва, 9. Олена Підгорна.

Головний тренер: Володимир Єфімако.

Попередження: Яна Калініна, 42. Дарина Бондарчук, 115.

Пресслужба жіночого ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru