Жіночий футбол: цифри трансляцій

Жіночий футбол: цифри трансляцій}

Після останнього туру першого кола Вищої ліги сезону 2023/24 ЖФК «Кривбас» може похизуватися не тільки гарним результатом на табло і в турнірній таблиці, а й цифрами переглядів матчу проти ЖФК «Маріуполь». Впевнена перемога червоно-білих 6:0 – і як наслідок втримане чисте перше місце за підсумками першого кола у наших дівчат. Але в цьому матеріалі більш детально саме про трансляцію цієї гри та загальні цифри туру. 

На жаль, жіночий футбол в Україні збирає не таку велику аудиторію, як чоловічий. На це є цілий ряд певних причин, але зараз не про це. Так от, матч ЖФК «Маріуполь» – ЖФК «Кривбас», який був номінально гостьовим для червоно-білих, зібрав аудиторію на нашому YouTube каналі у кількості 7 328 глядачі (на момент написання статті) і посів перше місце за переглядами.

На другому місці гра ЖФК «Шахтар» – ЖФК «Ладомир» з 6 926 глядачами, а третіми стали ЖФК «Динамо» та ЖФК «Колос», гру яких подивилося 6 612 глядачі. Також хотілося б звернути увагу, що за поєдинком одного з лідерів чемпіонату, торішнього чемпіона ЖФК «Ворскла», спостерігали лише 1 538 вболівальники команди з Полтави та їх противника – ЖФК «ЕМС-Поділля». А найгірший показник у матчу між жіночими командами «Пантер» та «Вереса» – всього 726 перегляди. 

Хотілося б зауважити, що за Регламентом змагань, усі матчі останнього туру першого кола починались в один день та один час. Це дало змогу подивитися на цифри статистики під іншим кутом. Так, наприклад, одразу після завершення трансляцій 11-го туру ми зробили скріни з показниками й цифри були значно меншими: 

3 137. «Маріуполь» – «Кривбас»

2 431. «Динамо» – «Колос»

2 246. «Шахтар» – «Ладомир»

505. «Ворскла» – «ЕМС-Поділля»

501. «Дніпро-1» – «Житлобуд-1»

204. «Пантери» - «Верес»

Чому так? Чому цифри були маленькими, а потім зросли? Все дуже просто. Це більш реальні цифри, тому що – це ті люди, які обрали саме один конкретний поєдинок і дивилися його. Адже, як ми говорили, всі матчі починалися одночасно. Так, є ймовірність, що одна людина могла дивитися одночасно декілька зустрічей, або перемикатися.

Але ці цифри більш наближені до реальної картини, яка є в українському жіночому футболі. Після закінчення протистоянь глядачі з інших трансляцій почали переходити до тих матчів, які вони не бачили, аби подивитися голи та небезпечні моменти, тому і показники зросли. Але картина зрозуміла і, на жаль, в цілому не дуже позитивна. 11-й тур Вищої ліги серед жіночих команд подивилось менше ніж 10 тисяч вболівальників. 

Остання жіноча гра в нинішньому році – фінал Кубка України. Цікавий, принциповий матч між «Кривбасом» та «Ворсклою». Впевнені, що були всі шанси побити показники торішнього півфіналу між цими командами. Сумарно тоді трансляція зібрала 15 тисяч переглядів, що було навіть більше ніж у фіналі, в якому полтавки зустрічалися з дівчатами з Ковалівки (11 022 на каналі УАФ).

Але… на жаль, цьогорічний фінал було призначено на 25 листопада – саме в цей день грає і чоловіча команда. Причому спочатку організатори обрали однаковий час старту матчу, але після листа від нашого клубу початок змістили з 13:00 на 14:00. Дякуємо за розуміння, адже для нас важливо, щоб якомога більше вболівальників побачили цю гру.

Друзі, дивимось футбол разом! Незважаючи ні на що і всупереч всьому! Вболіваємо за наших! Тільки «Кривбас» і Тільки Перемога! 

Пресслужба ЖФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru