Зустріч з вболівальниками. "Мріємо, аби у "Кривбасі" грали якнайбільше місцевих вихованців"

Зустріч з вболівальниками. "Мріємо, аби у "Кривбасі" грали якнайбільше місцевих вихованців"}

Днями у одному з бомбосховищ Кривого Рогу відбулась зустріч вболівальників та ЗМІ із ФК «Кривбас». На захід завітали головний тренер Юрій Вернидуб, воротар Богдан Сарнавський, захисник Данило Бескоровайний, нападник Роман Дебелко.

Червоно-білі відповідали на питання своїх шанувальників. Перша частина найцікавіших запитань до вашої уваги.

Питання Юрію Вернидубу.

- У першій частині сезону за «Кривбас» доволі успішно виступав орендований Волошин. Але зараз він повернувся до «Динамо». Чи є в планах у майбутньому повернути його до Кривого Рогу?

- Дійсно, я як головний тренер був би радий, аби він продовжив виступи за наш клуб. Але є такі правила: він був у нас в оренді й у контракті був такий пункт, що «Динамо» може повернути його після першого кола. Це і сталось. Наразі по Волошину щось сказати важко. Радий за нього, що він зумів довести тренерам киян, що він дійсно гарний футболіст та може грати за «Динамо».

- Нещодавно завершився Чемпіонат світу. Що ви корисного взяли для себе з перегляду Мундіалю?

- Думаю, всі дивились ЧС. Він мене сподобався тим, що було багато несподіванок. Одна з таких: прогрес збірної Марокко, яка дісталась півфіналу. Вперше африканська збірна пройшла так далеко. Друге: те, що чемпіонат вперше проводився не влітку. Й футболісти не мали перерви для відпочинку після завершення клубних змагань. Й це показало, що усі команди були дуже гарно фізично готові. Плюс є багато нюансів, які я для себе почерпнув, узяв на замітку, й які будемо впроваджувати у «Кривбасі».

- Чи зможе «Кривбас» дістатись навесні пʼятого місця, яке дозволяє виступити у Лізі Конференцій?

- Все залежить від нас, від того як ми попрацюємо на зборах. Думаю, все у наших руках. Якщо ми добре налаштуємось та попрацюємо, то чому б ні? Але я про це зараз не хочу говорити. Як-то кажуть щастя любить тишу. Наразі я працюю над тим, аби у цьому сезоні побудувати команду, яка зможе вже у наступному чемпіонаті зайняти одне з єврокубкових місць. Цього дуже хочу я, цього дуже хоче наш президент. За один рік дуже важко побудувати команду, тим паче, у такий важкий для України час.

- Чи плануєте давати шанс молодим гравцям Академії «Кривбас», адже у багатьох сильних клубів усі відзначають саме вихованців?

- Наш президент Костянтин Федорович Караманіц про це завжди говорить та мріє про те, щоб у «Кривбасі» грали якнайбільше місцевих вихованців. Для того, аби це було, потрібно побудувати піраміду. Все це є у перспективі.

Що стосується молоді, то зараз з нами на збори до Туреччини їдуть пʼять гравців U-19: Хома, Вілівальд, Карпусь, Кілєвий та Циганков. Там ми добре з ними попрацюємо та ближче познайомимось. Ми допоможемо їм прогресувати. Для мене як для тренера приємно працювати з молодими гравцями й ви це побачили на прикладі Волошина, Шевченка. Той же Бескоровайний, який ще молодий, повернувся додому, й хоче розвиватись саме тут.

- На одному з матчів у Львові ви у перерві отримали звістку про загибель свого близького друга, розвідника. Як в таких умовах взагалі можна працювати?

- Тяжкі емоції. Але я вдячний хлопцям за перемогу в той день. Ми обіграли «Ворсклу» - 1:0. Ця звитяга була для мого друга та для тих, кого з нами немає. Це дуже важко, але я повинен виконувати свою роботу. Буду її виконувати, а хлопці мене в цьому будуть допомагати.

Питання Богдану Сарнавському.

 - Наскільки часто ви сварите своїх партнерів за те, що у вас так багато роботи?

- Сварити потрібно, адже відповідаю за ворота я, а вони мені інколи трохи допомагають (посміхається). Ми робимо одну справу, тому ми один одному завжди підказуємо. В цілому хотів би похвалити хлопців, адже у останніх пʼяти турах ми здобули чотири перемоги над сильними суперниками. На початку чемпіонату нам не щастило, але ми показали, що можемо. У другій частині сезону, впевнений, будемо грати ще краще.

- Хто є головним мотиватором у команді?

- У нас один мотиватор - головний тренер. А якщо трапляється невдача, то найкращі ліки, це перемога у наступному матчі.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Теги

Зроблено в Oranges Guru