Олександр Мішуренко: Хочу допомогти відродити знаменитий "Кривбас"

Олександр Мішуренко: Хочу допомогти відродити знаменитий "Кривбас"}

Новачок криворізького «Кривбасу», нападник Олександр Мішуренко у своєму дебютному матчу за новий клуб відзначився голом та результативною передачею у Новій Каховці, допомігши перемогти «Енергію» (4:2). Інформаційний партнер ПФЛ Sportarena.сom визнав нашого форварда кращим гравцем 7 туру Другої ліги серед обох груп!

- Мені завжди приємно, коли стаю кращим в турі, - зізнався Sport Arena нападник. - Однак, перш за все це заслуга команди. Весь колектив працював на підсумковий результат. Важливо, коли є взаєморозуміння всередині колективу. Зрозуміло, що не встигли награти ігрові зв'язки, адже пройшло надто мало часу, як приєднався до Кривбасу.

Думаю, що в наступних матчах зможу грати ще краще. Не забувайте, що в Кривбасу було багато хворих, тренувалися по 13-15 футболістів. Головне, що навіть в таких непростих умовах, напівосновним складом здобули важливу перемогу. У перерві поговорили один з одним і змогли переломити хід зустрічі.

- Як у нас виник варіант з переходом в Кривбас?

- Коли покинув розташування Інгульця, мені подзвонив Геннадій Приходько і запропонував перейти в Кривбас. Порадився з батьками, рідними і вирішив приєднатися до криворізького колективу. Хочу допомогти відродити той знаменитий Кривбас.

- Ви живете будинку?

- Від будинку далеко, понад 100 км. Тому поки мешкаю в готелі, який знімає клуб. Коли знайду квартиру, то буду жити вже в квартирі.

- З якими емоціями дивилися матч Олександрія - Інгулець (4: 3)? Це була перша гра команди після того, як ви її покинули.

- Таке враження, що я не покидав Інгулець. Продовжуємо спілкуватися з хлопцями. Підтримую стосунки з Сергієм Лавриненко, колишніми партнерами по команді. Підтримав гравців перед матчем, побажав удачі. Шкода, що не змогли зрівняти рахунок і перевернути хід матчу.

Зараз з коронавірусом всім складно. Багато футболістів не можуть грати через позитивні тести на Covid-19. Помітив, що футболісти Інгульця грали не на своїх рідних позиціях. Ніхто не розуміє, хто буде грати в тому чи іншому матчі. Однак, нічого не можемо з цим вдіяти. Маємо те, що маємо ...

- Як почуваєтеся в функціональному плані, адже не мали постійної ігрової практики останнім часом?

- Почуваю себе добре, проблем з функціональним станом немає. З тренувального процесу випав всього на кілька днів, адже займався документацією. Однак це не позначилося на моїй спортивній формі, в грі не відчував проблем. До Кривбасу приєднався минулого вівторка, чотири дні тренувався і на п'ятий - вже вийшов в старті на гру з Енергією.

- З Геннадієм Приходько були знайомі раніше?

- Особисто ні, але я знав цього фахівця, адже взимку багато разів грали з Гірником контрольні матчі. Знав, що Геннадій Приходько вимогливий тренер.

- Вам довелося грати проти Енергії, яка приємно дивує на початку сезону. На чому акцентував тренерський штаб перед грою?

- Тренерський штаб зазначав, що Енергія - це домашня команда. У Новій Каховці нікому не буде просто. Розібрали сильні і слабкі сторони суперника, відзначили лідерів колективу. На жаль, в першому таймі не змогли проявити свої найкращі якості, зіграли невпевнено, багато помилялися. У перерві проаналізували свої помилки, внесли певні корективи. У другому таймі зіграли простіше і це принесло свої результати.

- На 24-й хвилині ви пропустили, а на 35-й Черниш парирував удар Долі з пенальті. Це додало команді спортивної злості?

- На жаль, самі собі створили проблеми і потім довелося виправляти ситуацію. Важливо, що змогли проявити характер, але в наступних матчах потрібно з перших хвилин грати в свій футбол.

- Своїм дебютним м'ячем за Кривбас ви відзначилися на 62-й хвилині, коли вдало зіграли на добиванні. Які емоції ви пережили в той момент?

- Спочатку подумав, що в тому моменті знаходився в офсайді. Подивився на арбітра і тільки потім зрадів. Після матчу переглянув цей епізод і побачив, що захисник Енергії знаходився на півтора метра ближче до своїх воріт. Приємно, що мій забитий м'яч дозволив команді повести в рахунку. У першому таймі грали за вітром і нічого не могли створити. Розуміли, що в другому таймі буде ще складніше, а вийшло навпаки.

- Які завдання перед собою ставите на сезон?

- Головна ціль - допомогти команді досягти поставлених завдань. У Кривбасу амбітний президент, який хоче, щоб через два роки команда грала в Прем'єр-Лізі. У мене в Кривбасі вірять, і я хочу віддячити за цю довіру. Думаю, команді під силу вирішити всі амбітні завдання. Головне, щоб ці амбіції нам не заважали. Важливо виходити на кожну гру з максимальною концентрацією.

Вважаю, що ще потрібно багато над чим попрацювати, щоб боротися за найвищі місця. Зазначу, що на матчі з Енергією був присутній президент Костянтин Караманіц. Він зайшов в роздягальню, подякував за гру і зазначив характер колективу. Сказав, що якщо працювати з таким же бажанням, то все буде добре.

- У наступному турі зіграєте з Балканами. Для вас ця гра буде принциповою, адже в останньому турі Першої ліги саме Балкани не дозволили Інгульцю завоювати медалі?

- Балкани - зручний для мене суперник, завжди раніше забивав цій команді. З цього приводу навіть партнери жартують. Образи на Балкани немає, адже минуло вже багато часу. Це вже історія. Зараз я гравець Кривбасу і зроблю все, щоб своїми м'ячами принести перемогу своїй команді.

Балкани зараз не демонструють свій кращий футбол, але ми не збираємося закидати суперника шапками. Будемо налаштовуватися на перемогу. У другій лізі немає прохідних суперників і треба максимальним налаштуванням виходити на кожну гру.

Бліц

Я народився в Нікополі

Вихованець ФК Електрометалург

Мій перший тренер - Микола Анатолійович Аман

У європейських чемпіонатах вболіваю за Барселону

Стежив і за кар'єрою «Зубастика» Роналдо і насолоджувався його грою

Моя футбольна мрія - підвищувати свою футбольну майстерність і показувати кращу гру

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Sportarena.com

Теги

Зроблено в Oranges Guru