Віктор Вацко: Детектор брехні для арбітрів - можливість показати, що ці руки нічого не брали

Віктор Вацко: Детектор брехні для арбітрів - можливість показати, що ці руки нічого не брали}

Авторитетний футбольний коментатор та експерт Віктор Вацко прокоментував пропозицію президента криворізького «Кривбасу» Костянтина Караманіц перевіряти арбітрів УПЛ на детекторі брехні задля покращення якості суддівства.

- Зʼявилась ідея перевіряти арбітрів на детекторі брехні. І Баранка (голова Комітету з етика та чесної гри УАФ) дає інтервʼю, в якому відверто маніпулює для громадськості. Розумієте, що виходить? Офіційній особі підкидають ідеї, як можна спробувати виправити проблему. І офіційна особа виходить у публічну площину та свідомо перекручує цю ідею, доносить її до людей зовсім по-іншому. Наскільки я знаю, мова йшла про дві перевірки: перед сезоном й після першого кола.

Спілкуюсь з серйозними людьми з серйозного бізнесу, які запевняють, що це абсолютно нормальне явище, коли їх топ-менеджмент проходить детектор брехні. І тут нічого надзвичайного та принизливого немає. Тим більше, якщо ти чесний. Я б дійсно на відміну від Баранки на цю історію глянув під іншим кутом: пройшов арбітр детектор – показав усім, що працював чесно і буде працювати чесно. Плечі розправив, пальчик до губ приклав – закрив усім ротики. І все, будь ласка спокійно собі працюєш.

Тобто детектор брехні – це можливість для арбітрів показати, що ці руки нічого не брали. І зняти всі питання та вигадки стосовно себе. Ну правда ж?! Інша справа – якщо це не вигадки. І тоді я вже зовсім перестаю розуміти логіку Баранки. Тому що, хіба ж у пошуку істини в боротьбі з корупцією у футболі не повинен бути насамперед зацікавлений Комітет етики і чесно гри?! Те ж саме стосується Лучі і Ріццолі. Хіба їм самим не цікаво бути впевненими, що їх підлеглі чесні перед усіма?! Що не є корупціонерами?!

Хіба це не виграшна історія для всіх?! Всіх, хто не хоче та не зацікавлений ловити свою рибку у мутній воді?! Коли я все це читаю стосовно цієї історії, ці коментарі, то розумію, що час настає. І мені дуже цікаво, наскільки ще вистачить терпіння у клубів, які фінансують той наш професійний футбол, тих суддів, тих Ріццолі і так далі. Мені цікаво, наскільки у них вистачить терпіння залишатись жертвою італійських аферистів і, вірогідно, їх італійського керівництва. 

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Вацко Live

Теги

Зроблено в Oranges Guru