"Кривбас", який виходив до 1 ліги у 2021 році. Де вони зараз? Частина 3

"Кривбас", який виходив до 1 ліги у 2021 році. Де вони зараз? Частина 3}

Продовжуємо згадувати сезон-2020/2021 та тих футболістів, які допомогли криворізькому «Кривбасу» підвищитися у класі. Наша відроджена команда у 2021 році вийшла до Першої ліги. Так, деякі гравці згодом залишили Кривий Ріг, але це не привід не згадати та не подякувати їм за внесок в успіх клубу. До вашої уваги третя частина матеріалу.

Нападник Олександр Мішуренко, 33 роки – 7 матчів, 3 голи, 1 асист.

Досвідчений форвард, душа колективу. До цього виступав шість років за «Інгулець», з яким вийшов до УПЛ, перейшов до «Кривбасу» у розпалі сезону. В жовтні дебютував за червоно-білих у Новій Каховці проти «Енергії», де одразу забив важливий гол – 4:2. Навесні 2021 року на одному з тренувань отримав важку травму, через що у другому колі встиг зіграти всього 3 матчі.

У літнє міжсезоння перед дебютом «Кривбасу» в Першій лізі залишив Кривий Ріг. Влітку 2021 року перебрався до томаківського «Скоруку», в якому виступає по цей день. Допоміг команді дебютувати в Перші лізі. Наразі «Скорук» є середняком дивізіону, а Мішуренко за два роки у 32 матчах забив за томаківців 12 голів.

Захисник Гліб Попчук, 22 роки – 8 матчів.

Вихованець криворізького футболу починав сезон Другої ліги запасним гравцем, але через травми деяких виконавців отримав свій шанс та закріпився у основі на кінець першої половини чемпіонату. Встиг провести у 2021 році 6 матчів – усі у стартовому складі. Щоправда, у другому колі після зимової перерви вже грав мало (лише 2 матчі).

Влітку 2021 року Попчук перейшов в оренду до друголігового «Кристалу», де був ключовим гравцем у першому колі – 16 матчів, з них в 11 провів на полі усі 90 хвилин. Взимку 2022 року повернувся до «Кривбасу» після закінчення строку оренди. З початком війни рашистів проти України був у Кривому Розі.

Влітку після того як стало відомо, що новий сезон УПЛ відбудеться – проходив тренувальні збори разом з новою командою «Кривбасу» Юрія Вернидуба. Все ж закріпитись у колективі не вдалось, та у вересні 2022 року залишив Кривий Ріг за взаємною згодою сторін. Наразі – гравець першолігового «Прикарпаття». У другій частині сезону Першої ліги у новій команді наразі зіграв 6 матчів.

Півзахисник Сергій Гвоздевич, 38 років – 2 матчі, 1 асист.

Легенда криворізького футболу, вихованець школи червоно-білих. Більше 200 матчів на професійному рівні, чимало важливих та красивих голів. Більшу частину карʼєри присвятив криворізькому «Гірнику». Універсальний футболіст, людина з великої літери, справжній друг та товариш, а тепер вірний чоловік та гарний батько для своєї донечки.

Встиг провести за «Кривбас» лише 2 матчі, після чого оголосив про завершення карʼєри. У домашньому матчі з «Нікополем» - 6:1 команда під оплески стадіону проводжала легенду криворізького футболу. Наразі Сергій Вікторович – старший тренер «Кривбасу» U-16. В Академії «Кривбас» працює з 2021 року, а у сезоні-2020/021 працював тренером «Кривбасу-2». З дублем криворіжців встиг виграти Зимову першість Кривого Рогу-2021.

Півзахисник Ігор Бука, 33 роки - 9 матчів, 1 гол, 2 асисти.

Ще один без перебільшення легендарний футболіст Кривого Рогу, вихованець школи червоно-білих. Як і Гвоздевич більшу частину карʼєри віддав «Гірнику». Свій єдиний гол у складі «Кривбасу» забив у ворота «Нікополя» 11 вересня 2020 року – 6:1. Швидкий лівоногий фланговий півзахисник  навесні 2021 року залишив «Кривбас» та перейшов у «ЛНЗ», який тоді тільки готувався до дебюту в ПФЛ.

Щоправда, в «ЛНЗ» грав недовго. Після чого невдовзі у 2021 році завершив карʼєру професійного гравця. Того ж року переїхав на постійне місце проживання до Ізраїлю, де мешкає й нині. Ігор займається діяльністю, яка не повʼязана з футболом.

Півзахисник Андрій Шмат, 26 років – 4 матчі.

Ще один місцевий вихованець. У першому колі сезону Другої ліги-2020/2021 зіграв 4 матчі – всього 122 хвилини, виходячи тільки на заміну. Після цього захищав кольори «Кристалу» - 9 матчів у 2021 році. Потім поїхав до Польщі, де виступав у клубі «Хучва» в одному з нижчих дивізіонів місцевого чемпіонату. Перед початком вторгнення рашистів став гравцем друголігового «Любомира».

Але дебютувати за нову команду не встиг. З 2022 року грає за миколаївський «ВАСТ», середняка Другої ліги. Наразі має за миколаївців 14 матчів, 769 хвилини на полі, 7 попереджень у пасиві.

Частина 1

Частина 2

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru