"Кривбас", який виходив до 1 ліги у 2021 році. Де вони зараз? Частина 4

"Кривбас", який виходив до 1 ліги у 2021 році. Де вони зараз? Частина 4}

До вашої уваги четверта частина матеріалу про гравців криворізького «Кривбасу», який у 2021 році вийшов до Першої ліги. Ми продовжуємо згадувати футболістів, які внесли свій внесок у перше підвищення в класі нашого клубу після відродження.

Нападник Євген Кателін, 29 років - 1 матч.

Досвідчений форвард розпочав сезон Другої ліги на лаві запасних, програвши конкуренцію за місце в основі забивним Чернію та Берку. Отримав пошкодження, тому всього 7 разів потрапив в заявку на матчі у першому колі. Провів загалом всього 1 матч - 4 хвилини у матчі проти «Перемоги».

Доволі прогнозовано взимку 2021 року за взаємною згодою сторін угоду було розірвано достроково. Після «Кривбасу» перейшов до «Кристалу», але там також закріпитись не вийшло. Згодом захищав кольори аматорських клубів. Наразі мешкає у Харкові, розвиває власний бізнес.

Воротар Дмитро Черниш, 25 років - 1 матч, пропустив 2 голи.

Вихованець криворізького футболу. Був у заявці «Кривбасу» на сезон Другої ліги-2020/2021, однак програв конкуренцію більш досвідченим Роману Льопці та Кирилу Злотарю. Зіграв лише 1 матч – проти «Енергії» - 4:2. У тій грі за рахунку 0:1 на користь суперника парирував пенальті.

Наступний сезон, вже Першої ліги, розпочинав ще у Кривому Розі. Після чого відданий в оренду друголіговому «Любомирі», де був основним воротарем. Взимку покинув «Кривбас» у статусі вільного агента. Міг перейти у «Балкани», де був на перегляді тієї ж зими, але війна внесли свої корективи у плани багатьох, у тому числі, Дмитра. Наразі професійно футболом не займається.

Захисник Сергій Воронін, 36 років – 0 матчів (1 матч в Кубку України)

Воронін прийшов до «Кривбасу» у статусі вільного агента на початку першого кола Другої ліги. Через пошкодження так і не провів жодного матчу в чемпіонаті, хоча два рази був у заявці на поєдинки проти «Перемоги» та «Миколаєва-2». Вихованець київського футболу, якого до школи «Динамо» запросив екснаставник збірної України Олександр Петраков, свою єдину зустріч за «Кривбас» провів у матчі Другого попереднього раунду Кубку України проти «Таврії».

Воронін, який більшу частину професійної карʼєри провів у «Севастополі» (2011-2014 роки: 65 матчів), вийшов на поле у старті, але в перерві був замінений на Голуба. Той матч «Кривбас» виграв вдома 4:1. У зимове міжсезоння Воронін покинув Кривий Ріг. Після «Кривбасу» майже рік грав у столичному друголіговому «Лівому березі». У 2022 році перейшов до польського клубу «Тигриш», який виступає у третьому дивізіоні місцевого чемпіонату.

Захисник Арсеній Процишин, 27 років - 2 матчі.

Правий захисник, вихованець дніпровського футболу, став гравцем «Кривбасу» вже по ходу першого кола сезону-2020/2021. Але закріпитись в команді Геннадія Приходька футболісту, який до цього пограв, у нижчих дивізіонах Словаччини, Польщі та Австрії, не зумів. У підсумку всього 2 матчі: проти «Енергії» та «Миколаєва-2».

У січні наш клуб та гравець прийняли рішення не продовжувати контракт за взаємною згодою сторін. Після «Кривбасу» захищав кольори «Кристалу» та «ЛНЗ». Останній клуб - аматорська «Юність», яку він покинув у квітні 2023 року.

Півзахисник Євген Ніколашин, 20 років - 1 матч.

Ще один вихованець криворізької школи футболу. До виступів у головній команді грав за юнацьку. На жаль, встиг провести за «Кривбас» лише 1 матч у Другій лізі, хоча подавав великі надії. Як і більшість молодих гравців криворіжців перед дебютом у Першій лізі відправився в оренду – у друголіговий «Любомир».

Там був одним з ключових гравців - 15 матчів, 1 гол. Після початку війни грав у тимчасовій оренді в молодіжці угорської «Кішварди». Влітку 2022 року повернувся до Кривого Рогу, проходив збори з головною командою, яку вже очолив Юрій Вернидуб. Щоправда, закріпитись у новій команді не зумів. У вересні за взаємною згодою сторін контракт з «Кривбасом» було розірвано.

Після Кривого Рогу виступав у «Металісті» U-19. Нещодавно підписав повноцінну угоду із хмельницьким «Поділлям», яке наступного сезону планує повернення до Першої ліги.

Півзахисник Іван Козак, 21 рік - 1 матч.

Швидкий лівоногий крайній півзахисник Козак був одним з тих, на кого покладались надії на майбутнє. Виступав за юнацьку команду «Кривбасу», а от закріпитись у головній не судилось. У сезоні-2020/2021 Іван провів за червоно-білих всього 1 матч: 13 хвилин у останньому турі проти черкаського «Дніпра» - 3:1.

Вихованець криворізького футболу після виходу «Кривбасу» до Першої ліги відправився в оренду до друголігового «Кристалу». Й там став одним з лідерів колективу: 19 матчів, 2 голи у першому колі. Влітку-2022 після початку повномасштабного вторгнення рашистів в Україну проходив збори з «Кривбасом» вже Юрія Вернидуба. Але все ж у вересні того ж року покинув Кривий Ріг за взаємною згодою сторін. З тих пір підтримує форму самостійно та знаходиться у пошуках нового клубу.

Частина 1

Частина 2

Частина 3

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru