Рафаель Бандейра: Вернидуб будує в "Кривбасі" особливий зв’язок між тренером і командою

Рафаель Бандейра: Вернидуб будує в "Кривбасі" особливий зв’язок між тренером і командою}

Португальський захисник криворізького «Кривбасу» Рафаель Бандейра дав велике інтервʼю Інтернет-виданню Український футбол. До вашої уваги найактуальніші моменти бесіди.

- Рафа, ти народився в містечку Алмада у Португалії. Розкажи, чим цікаве твоє місто?

- Алмада - це невелике 100-тисячне дуже гарне місто. Там багато пляжів та зон для відпочинку, де можна розслабитися. В Алмаді народилось чимало відомих футболістів. Наприклад, Луїш Фігу чи Рафаель Леао.

- Пригадай, хто першим відвів тебе на футбол? З чого все почалось?

- Вся моя родина зі сторони мами була якось пов’язана з футболом. Дядько був професійним футболістом, також дідусь був директором одного з футбольних клубів в Алмаді. Саме дядько та дідусь були тими людьми, які відвели мене на перше тренування з футболу. З цього і почалась моя історія. Пригадую, у дитинстві я грав на позиції нападника, забивав голи. Але з часом тренери побачили, що я непогано виглядаю і в обороні.

- На кого з футболістів світового рівня хотів бути схожим у дитинстві?

- Не думаю, що моя відповідь вас здивує, адже я - португалець. Звісно, у дитинстві я хотів бути схожим на Роналду. Мені здається, всі діти у світі прагнуть досягти такого ж успіху як він, тому це однозначно Роналду. 

- Пригадай, як на тебе вийшов «Кривбас»?

- Мій контракт з «Академіку Візеу» підходив до свого завершення й український агент запропонував мені перейти до «Кривбасу». Чесно кажучи, були й інші пропозиції, які я зараз не хотів би обговорювати. Але після того, як я дізнався про «Кривбас» трохи більше, то вирішив спробувати свої сили саме у Кривому Розі. 

Так, я трохи хвилювався перед тим, як приїхати сюди. Проте, коли приїхав в команду, зрозумів, що це дійсно рішучий Клуб, з яким можна досягти успіхів і розвиватися. 

- Що першим спало на думку, коли прибув до України?

- Мене підтримував агент, який дав контакт Іліча. Саме Хрвоє розповів мені багато хорошого про «Кривбас» та про відмінні умови тут. Про те, що тут можна грати у футбол, а клуб робить все, щоб команда була в безпеці. І я вирішив приїхати. 

- Якою мовою спілкуєшся з партнерами по «Кривбасу»?

- Це англійська, французька. Декілька слів можу сказати і українською, проте спілкуюсь краще за все з партнерами французькою. До речі, я розмовляю 5 мовами - це іспанська, французька, італійська, англійська та португальська. 

- Легіонери «Кривбасу» говорять, що Юрій Вернидуб для них - другий батько. На які теми ти можеш поспілкуватись з ним?

- Для мене він теж, як другий батько. Юрій Вернидуб - найкращий для мене тренер, це без перебільшення. Саме він будує цю комунікацію між нами у «Кривбасі», цей особливий зв’язок між тренером і командою, між тренером і гравцем. Наприклад, коли ми граємо і я роблю якусь помилку, він завжди до мене підходить і каже: «Дивись тут помилка, але це нормально, адже потім ти будеш ще кращим». Саме він дав мені цю впевненість в собі, раніше в мене такого не було. 

Відчуваю, що виріс у професійному плані, завдячуючи саме йому, він дуже уважний до будь-кого. Ще, наприклад, в мене був момент, коли потрібно було поїхати раніше на три дні додому, аби побачити доньку, родину. Я підійшов до тренера, пояснив йому все і він пішов назустріч: одразу відпустив. Тож, як людина, він неймовірний, як тренер - теж неймовірний, з яким я став набагато кращим у всіх сенсах. 

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг за матеріалами Ukrfootball.ua

Теги

Зроблено в Oranges Guru