Володимир Вілівальд: Академія "Кривбас" створює всі умови для прогресу

Володимир Вілівальд: Академія "Кривбас" створює всі умови для прогресу}

Володимир Вілівальд народився у місті Тернівка Павлоградського району, що на Дніпропетровщині. Футболіст зі звичайної сім`ї: батько – шахтар, мати – педагог. У хлопця також є старший брат. З п`яти років батько відвів Володимира на футбол. Все дитинство братів проходило на футбольних полях, адже батько давній фанат гри номер один і тим самим прищепив любов до спорту хлопцям. Вони разом тренувались і Володимир у всьому рівнявся на старшого брата.

На жаль, старший згодом отримав травму і з професійним спортом довелось завʼязати, але Володимир, у свою чергу, продовжив тренування та вже незабаром із маленького міста Тернівка хлопець переїздить до Дніпра. Він займається в Академії ФК «Інтер» з 2016 по 2021 рік. Хлопець шукав своє місце в різних командах. Протягом двох місяців він був на перегляді в семи різних колективах, але щось не складалось. Чи не останньою надією зарекомендувати себе стала Академія «Кривбас».

- Можна сказати, що я застрибнув у свій останній потяг. І ним виявився саме «Кривбас». Влітку 2021 року я потрапив у команду «Кривбас» U-19 і по сьогоднішній день я тут, - говорить Володимир Вілівальд.

Юнак любить футбол за яскраві емоції і зазначає на тому, що футбол – це найкращий вид спорту.  Вілівальд - приклад того, як завдяки наполегливій праці і можливостям Академії можна з юнацької команди дорости у професійному плані до головної – ФК «Кривбас». Наразі футболіст є капітаном команди «Кривбас» U-19 та разом із тим, з літа 2023 року, тренується з першою командою «Кривбасу», і неодноразово потрапляв у заявку на матчі УПЛ, але, щоправда, поки не дебютував в еліті.

Роберт Газазян: В Академії «Кривбас» є все для розвитку футболістів

- В Академії «Кривбас» є всі умови для того, щоб потрапити до першої команди. Головне вірити в себе та наполегливо тренуватись, й, звісно, прогресувати. Хочу наголосити на тому, що будь-який гравець з юнацьких команд може там опинитись завдяки наполегливій праці, - стверджує Вілівальд.

Початок повномасштабного вторгнення країни 404 на територію України Володимир Вілівальд зустрів на зимових зборах із першою командою в Туреччині. Трохи згодом талановитий захисник відправився до Угорщини до місцевого клубу Вищого дивізіону «Кішварда». Там хлопець пробув 9 місяців – тренувався, грав та проходив збори. Коли Вілівальд дізнався, що чемпіонат в Україні поновлюється – зібрав речі і одразу повернувся додому – до «Кривбасу».

Хлопець мав вибір – лишитися там, де спокійно, або ж повернутися до рідної України. І він прийняв сміливе рішення – повернувся і не шкодує про це. Адже Вілівальд бачить свій розвиток тут, у «Кривбасі». Наразі хлопець прогресує і тренується з основною командою. Головний тренер «Кривбасу» Юрій Вернидуб відзначає успіхи футболіста і говорить, що Вілівальд дійсно знаходиться на своєму місці і заслуговує на хороші слова від нього.

- Вілівальд вже бомбардир U-19 і капітан команди. Треба, щоб він і надалі працював ще краще. Думаю в нього і в основі шанс буде, але на це потрібен час, - зазначив Юрій Вернидуб на пресконференції.

Саме тому вибір Вілівальда і його сміливість себе виправдовує, адже тут, в Академії «Кривбас» тренери націлені на розвиток футболістів.

Іван Кононихін: «Кривбас» це ми - не просто слова. Тут справжня родина

Володимир зазначає, що почувається у цілковитій безпеці, адже керівництво суворо слідкує за дотриманням усіх вимог – на базі є сучасні укриття, куди у разі потреби спускаються усі. «Почуваєш себе на базі у безпеці та комфорті, як вдома», - зізнається Вілівальд.

Футболіст поставив собі за мету дебютувати та закріпитися в основному складі першої команди «Кривбас» і мріє свого часу зіграти за збірну України.

Академія «Кривбас» - #НайкращаАкадемія, тому що тут є всі умови для того, щоб вона була найкращою в Україні. Всі, хто працює в Академії, роблять надможливе для того, щоб молодь розвивалась та ставала футболістами найвищого рівня, - наголошує Вілівальд.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru