"Кривбас", який виходив до УПЛ у 2022 році. Де вони зараз? Частина 1

"Кривбас", який виходив до УПЛ у 2022 році. Де вони зараз? Частина 1}

До вашої уваги перша частина матеріалу про гравців криворізького «Кривбасу», який у 2022 році вийшов до УПЛ. Ми згадуємо футболістів, які зробили свій внесок у повернення клубу до еліти після відродження.

Півзахисник Мілян Говедаріца, 28 років – 11 матчів/2 голи.

Наприкінці червня 2021 року «Кривбас» підписав боснійського півзахисника Міляна Говедаріцу. Тоді гравець став першим легіонером клубу після відродження. Говедаріца переїхав до Кривого Рогу, маючи чималий досвід виступів у себе на батьківщині. Але стати основним у «Кривбасі» Міляну не вдалось. У першій частині сезону він зіграв за криворіжців 10 матчів, забив 1 гол плюс 1 матч та 1 гол у Кубку України - у ворота «Миколаєва».

І якщо в Кубку його гол особливо не допоміг «Кривбасу», адже команда тоді вилетіла з розіграшу після серії пенальті, то у чемпіонаті в 3 турі у Горішніх Плавнях точний удар головою Говедаріци, який дебютував, вийшовши на заміну, приніс червоно-білим три очки – 2:1.

У середині лютого 2022 року ФК «Кривбас» та футболіст припинили співпрацю за взаємною згодою сторін. Після цього Мілян повернувся до рідної Боснії, де підписав контракт із середняком Вищої ліги – «Леотаром». Там він затримався недовго: всього за півроку пішов до маловідомого швейцарського клубу «Босна Невшатель», де виступає і донині.

Захисник Андрій Мостовий, 35 років – 12 матчів.

Досвідчений крайній захисник зʼявився у «Кривбасі» влітку 2021 року як і більшість новачків, які повинні були підсилити склад перед дебютом у Першій лізі. Переїхав до Кривого Рогу у статусі вільного агента з «Десни», якій присвятив шість років професійної карʼєри. Деякий час пропустив у «Кривбасі» через травму.

У 9 з 12 матчів сезону відіграв за «Кривбас» з першої і до останньої хвилини. Був гравцем основи. Взимку 2022 року після початку війни зі сторони росії виступав у тимчасовій оренді в Грузії за першоліговий «Шевардені». Після чого восени 2022 року був німецький «Дуйсбург». З 2023 року захищає кольори німецького «Мендена».

Півзахисник Вагнер Гонсалвез, 27 років – 9 матчів/2 голи.

У липні 2021 року перед дебютом у Першій лізі «Кривбас» орендував Вагнера у «Дніпра-1». Гонсалвез досі залишається другим футболістом із Бразилії в історії «Кривбасу» після Уеслі Рібейро. У першій частині першого кола гравець зʼявлявся на полі не так часто, а от з приходом у команду нового наставника, Олександра Бабича, отримував набагато більше ігрової практики.

Забив два голи, й обидва важливі. У ворота «Агробізнесу» - 1:1 та переможний «Волині» - 2:1. Був одним з улюбленців криворізьких вболівальників. Взимку 2022 року повернувся до «Дніпра-1», після чого виступав у Грузії та Північній Македонії. «Діла», «Шкендія», потім знову Грузія, тільки тепер «Динамо» Тбілісі. За останніх грає з січня 2023 року.

Півзахисник Олексій Збунь, 25 років – 21 матч/4 голи.

Збунь перейшов до «Кривбасу» у зимове міжсезоння 2021 року у статусі вільного агента з «Гірника-Спорт». У другому колі Другої ліги був одним з ключових футболістів команди Геннадія Приходька. На його рахунку 12 матчів та 4 голи, у тому числі, переможні у ворота «Нікополя». У дебютному сезоні «Кривбасу» у Першій лізі втратив місце в основі, а згодом ще й зазнав важкої травми.

Після цього зіграти за «Кривбас» більше не зміг. Взимку 2022 року Збунь продовжував проходити реабілітацію після травми. У лютому рашисти розпочали війну проти України, й після цього Олексій як і більшість футболістів «Кривбасу» додому не повернувся. Наразі гравець виступає у Литві. Півроку грав за вищоліговий «Джюгас», а з січня 2023 за вищолігову «Судуву».

Захисник/півзахисник Назар Маліновський, 25 років – 27 матчів/1 гол.

Назар – футболіст, який пройшов з «Кривбасом» Другу лігу та потім грав у Першій. У Другій лізі був ключовим гравцем флангу оборони команди Геннадія Приходька. 19 матчів/1 гол, та більшість поєдинків в основі. Номінальний півзахисник, але у «Кривбасі» знайшов себе у захисті.

Після підвищення команди у класі та з приходом нових футболістів втратив місце у складі. У Першій лізі встиг провести лише 5 матчів. Після початку повномасштабного вторгення рашистів в Україну виступав у тимчасовій оренді у польській «Олімпії» Замбрув, яка грає у одній з нижчих ліг Польщі. Там Назар виступає й досі.

«Кривбас», який виходив до Першої ліги у 2021 році. Де вони зараз? Частина 1

Частина 2

Частина 3

Частина 4

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru