Софія Козішкурт: Завдяки "Кривбасу" маємо відмінні умови, щоб показувати найвищі результати

Софія Козішкурт: Завдяки "Кривбасу" маємо відмінні умови, щоб показувати найвищі результати}

Продовжуємо публікацію серії матеріалів #НайкращаАкадемія, присвячених футболістам, футболісткам та тренерам криворізької Академії «Кривбас».

Сьогодні розповідаємо про талановиту 15-річну нападницю Софію Козішкурт. Софія народилася у невеличкому місті Знамʼянка, що на Кіровоградщині. З самого дитинства їй подобалися різні види спорту. Дівчина 10 років професійно займалася боротьбою і мала успіхи: на рахунку дівчини 4 медалі по джиу-джитсу та 3 медалі по боксу. Але випадкова пропозиція зіграти у футбол змінила вектор її кар’єри.

Олексій Сороколєт: Академія «Кривбас» дає можливість себе реалізувати

- «Мій шлях у футболі розпочався, коли мені було 9 років. Друг запропонував разом з ним зіграти у футбол. Мені сподобалося і через деякий час я пішла на тренування разом з ним», - розповідає Софія.

Її першим тренером став Грінкевич Сергій Віталійович. Софія зізнається, що тренер не хотів її одразу брати, проте вона стояла на своєму і вирішила прийти на друге тренування. Після цього Грінкевич вже не зміг відмовити дівчинці. Наразі Сергій Віталійович слідкує за досягненнями Софії у складі дорослої команди - ЖФК «Кривбас».

- «Обрала футбол через ці неперевершені емоції. Перед матчами я маю невеличке хвилювання та велике бажання перемогти», - говорить гравчиня. На той момент Софія продовжувала займатися боротьбою, а омріяний футбол все ж відійшов на другий план. Для Козішкурт все змінилось після дзвінка її тата. Він розповів, що її запрошують на перегляд у футбольну Академію «Кривбас».

Іван Кононихін: «Кривбас» це ми - не просто слова. Тут справжня родина

І от гравчиня приїхала до Кривого Рогу на перше тренування з дівочою командою. Футболістка згадує свої роздуми після перших занять, адже тоді перед нею постав серйозний вирішальний вибір: футбол чи боротьба. Але Софія все вибрала гру номер один. Щодо батьків дівчинки, то останні сумніви було розвіяно після розмови зі старшим тренером дівочої команди «Кривбасу» Денисом Мацебурою. – «Я дуже вдячна Денису Олександровичу, що все ж таки зміг переконати батьків», - каже юна футболістка.

Дівчина швидко адаптувалась у Кривому Розі, на базі ФА «Кривбас», в тому числі, завдяки іншим футболісткам. «Мені дуже подобається база, на якій ми проживаємо. Тут можна здорово провести вільний між тренуваннями час з командою. Інфраструктура Клубу - все на високому рівні. Вважаю, ми маємо гарні умови, щоб показувати найвищі результати на полі», - ділиться Софія.

Роберт Газазян: В Академії «Кривбас» є все для розвитку футболістів

Важливою є і безпека всіх футболістів та футболісток на базі Академії. Гравчиня наголошує, що немає жодних проблем, за цим пильно слідкують і кожну повітряну тривогу вони перебувають у добре обладнаному бомбосховищі.

Козішкурт розпочинала підготовку з «Кривбасом» WU-15, але через деякий час після прогресу футболістки її стали запрошувати на тренування з першою жіночою командою Клубу. Після того, як їй виповнилося 15 років, Софія підписала свій перший професійний контракт з «Кривбасом». – «Дівчата з основної жіночої команди зустріли мене дуже тепло та підтримували увесь час», - говорить футболістка.

На думку юної гравчині такі якості, як витривалість, ігрове мислення та дисципліна є запорукою успіху. Дівчинці всього 15 років, але вона вже має можливість грати на найвищому рівні. ЖФК «Кривбас» виступає в еліті українського футболу, і суперницями Козішкурт на полі вже неодноразово ставали досвідчені гравчині збірної України х інших клубів.

Анастасія Клімутіна: Дуже відчувається підтримка тренерів Академії «Кривбас»

«Тренери, дисципліна, робота - ці три аспекти визначають мій розвиток у ЖФК «Кривбас», - зазначає Софія. Юна футболістка впевнена, що її ціль з ЖФК «Кривбас» у майбутньому - це чемпіонство.

Футбольна Академія «Кривбас» - #НайкращаАкадемія, адже тут є всі умови для розвитку хлопців та дівчат.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru