Анастасія Клімутіна: Дуже відчувається підтримка тренерів Академії "Кривбас"

Анастасія Клімутіна: Дуже відчувається підтримка тренерів Академії "Кривбас"}

Анастасія Клімутіна народилась у місті Бахмач, що на Чернігівщині. З раннього віку футбол був присутній в житті дівчини: Настя разом із старшим братом ганяла по полю з м’ячем. Батько дівчини був фанатом футболу, але, на жаль, коли їй було 13 років, він помер від хвороби. Старший брат Насті Денис також цікавився футболом, тренувався та брав сестру з собою. Наразі брат підписав контракт із ЗСУ та боронить кордони нашої країни від рашистів.

- Ми з братом дуже багато грали у футбол. Постійно ходила до нього на тренування, коли була маленька. Дивилась, як він грає і подавала мʼячі, - пригадує Анастасія.

Роберт Газазян: В Академії «Кривбас» є все для розвитку футболістів

Свій футбольний шлях Настя розпочала в 9 років у місцевому футбольному клубі «Єдність» (Плиски). Коли грає у футбол, то почувається на своєму місці, її захоплює командна гра. Дівчина зізнається, що до футболу займалася музикою – 6 років грала на скрипці, але коли вперше прийшла на футбол, то відчула, що це саме те, що їй треба у житті. Анастасія покинула скрипку і почала наполегливо займатись футболом.

- Батьки підтримали мій вибір. Мама була не проти, вона навпаки мене підтримувала та і брат зрадів моєму вибору, - говорить футболістка.

Іван Кононихін: «Кривбас» це ми - не просто слова. Тут справжня родина

Пʼять років юна гравчиня готувалась у «Єдності», а потім перейшла до нашої найкращої Академії України - Академії «Кривбас». З весни 2023 року дівчина проживає на базі та займається з нашими тренерами. Говорить, спочатку мама дуже переживала, що дівчина буде жити в іншому місті у такому юному віці, та й ще під час війни. Але все ж відпустила доньку, адже тренери запевнили її, що в Академії дотримуються суворих правил щодо цього.

- Мені не страшно жити у Кривому Розі, адже Академія робить все для нашої безпеки. Під час повітряної тривоги ми одразу обов`язково спускаємось в укриття. За цим дуже суворо слідкують, - зазначає Анастасія.

Володимир Вілівальд: Академія «Кривбас» створює всі умови для прогресу

Після приїзду до Кривого Рогу Настя перевелась до місцевої школи, яка розташована поруч. Але поки заняття проходять онлайн, через нашого неадекватного сусіда. Загалом дівчина зізнається, що їй дуже подобається на базі: комфортні номери, в яких все є, смачне харчування, класна спортивна зала, де, наприклад, дівчата у вільний час грають у настільний теніс. Але найбільше футболістці подобаються тренування.

- Дуже подобаються наші тренери, вони доступно все нам розповідають і дуже сильно підтримують. Дають важливі і корисні знання, які будуть нам потрібні у подальшому. Всі працюють задля нашого розвитку, розвитку футболу у Кривому Розі та Україні, жіночого зокрема, - говорить Анастасія.

Олексій Сороколєт: Академія «Кривбас» дає можливість себе реалізувати

Наразі дівчина грає у команді ЖФК «Кривбас» U-15 і має кілька важливих мрій. Найголовніше, щоб закінчились війна і старший брат повернувся додому. Також давня мрія Насті – це стати професійною футболісткою та зіграти в Лізі Чемпіонів у складі ЖФК «Кривбас».

Академія «Кривбас» - #НайкращаАкадемія в першу чергу через тренерів, адже вони найтоповіші в Україні, а по-друге, на нашій базі класні та комфортні умови, тепла сімейна атмосфера - почуваєшся як вдома.

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru