"Кривбас", який виходив до УПЛ у 2022 році. Де вони зараз? Частина 2

"Кривбас", який виходив до УПЛ у 2022 році. Де вони зараз? Частина 2}

До вашої уваги друга частина матеріалу про гравців криворізького «Кривбасу», який у 2022 році вийшов до УПЛ. Ми згадуємо футболістів, які зробили свій внесок у повернення клубу до еліти після відродження.

Захисник Іван Семеніхін, 24 роки – 0 матчів. 

Вихованець «Шахтаря» переїхав до Кривого Рогу у липні 2021 року. Зігравши декілька контрольних матчів, Семеніхін відправився у оренду до друголігового «Вовчанська». Там він виступав півроку. Був одним з основних гравців: 10 матчів. Ексгравець молодіжної збірної України взимку 2022 року повернувся до «Кривбасу» за умовами оренди.

Проходив з командою зимові збори, та навіть встиг відзначитись у одному зі спарингів у воротах казахського «Акжайику» - 1:1. Влітку того ж року «Кривбас» оголосив про те, що Іван, а також ще 17 футболістів після початку повномасштабного вторгнення залишили клуб з різних причин. Семеніхін, який так і не встиг офіційно дебютувати за червоно-білих, вже не виступає на професійному рівні. За нашою інформацією наразі Іван займається тренерською діяльністю в ОАЕ, виховуючи майбутніх футболістів.

Півзахисник Ігор Яровой, 27 років – 28 матчів.

Вихованець «Кривбасу» Яровой, ексгравець збірних України U-17 та U-19, свій перший офіційний матч за дорослу команду червоно-білих зіграв влітку 2020 року у Кубку України проти «Черкащини» - 4:2. То був дебютний матч криворізького клубу після відродження. Допоміг команді вийти до Першої ліги – 16 матчів у сезоні-2020/2021. З «Кривбасом» став срібним призером Другої ліги.

У Першій лізі опорний півзахисник грав вже не так часто, всього 8 матчів у першому колі. Причому більшу частину цих поєдинків провів за керівництва Олександра Бабича. На початку повномасштабного вторгнення рашистів в Україну перебував з командою на турецьких зборах. З Туреччини перебрався до Німеччини, де перебуває й нині. Наразі захищає кольори «Тюрк Спор Аугсбург», який виступає у пʼятій німецькій лізі (Баварська ліга - Південь).

Півзахисник Олександр Пʼятов, 27 років – 43 матчі/9 голів.

Один з основних гравців «Кривбасу» у Другій та Першій лізі. На його рахунку чимало важливих голів, у тому числі, дубль у першому після відродження клубу кубковому матчі проти «Черкащини» - 4:2. Футболіст з великим потенціалом, щоправда, так повністю його не розкривший.

У Першій лізі проводив на полі вже менше часу, але, тим не менш, у кого ще з гравців «Кривбасу» є 43 поєдинки за два роки у клубі?! Після початку війни грав у тимчасовій оренді у чеському «Зноймо» (Перша ліга). Остаточно покинув «Кривбас» влітку минулого року. Був гравцем польської «Олімпії» Замбрув – Третя ліга. Повернувся до України цього літа та допомагає повернутись в УПЛ «Інгульцю».

Воротар Роман Льопка, 26 років – 21 матч/-16 голів.

Льопка захищав кольори «Кривбасу» з моменту відродження клубу. У Другій лізі – основний воротар команди. Але з приходом досвідченого Сарнавського перед дебютом у Першій лізі втратив місце у стартовому складі. Як підсумок: всього 2 матчі (з них 1 у Кубку України) у першому колі Першої ліги. Уродженець Первомайську Миколаївської області покинув клуб влітку 2022 року.

Після початку війни зі сторони рашистів виступав у тимчасовій оренді у клубі «Ческі Брод», одному з нижчих дивізіонів чемпіонату Чехії. У серпні минулого року повернувся до України та став гравцем «Карпат». Був основним воротарем львівського клубу. Після цього була інформація про перехід до «Полтави», а наразі захищає кольори новачка Першої ліги «Ниви» Бузової.

Захисник Денис Балан, 30 років – 16 матчів.

У липні 2021 року Балан підписав контракт з «Кривбасом», ставши одним з багатьох зіркових новачків, які підсилили команду перед дебютом у Першій лізі. У команді Геннадія Приходька, а згодом Олександра Бабича був гравцем основи. Крайній захисник після першої частини сезону входив у топ-8 футболістів «Кривбасу» за проведеним ігровим часом на полі. Також у активі Дениса 2 гольові передачі.

Як і багатьох гравців «Кривбасу» війна застала його на турецьких зборах. Влітку 2022 року наш клуб оголосив про те, що Балан та ще 17 футболістів залишають клуб з різних причин. Після «Кривбасу» Денис грав у маловідомих клубах нижчих ліг Словаччині та Чехії. Після цього був вищоліговий словацький «Злате Моравце». Взимку цього року повернувся до України. Зараз є гравцем рівненського «Вересу».

«Кривбас», який виходив до Першої ліги у 2021 році. Де вони зараз? Частина 1

Частина 2

Частина 3

Частина 4

«Кривбас», який виходив до УПЛ у 2022 році. Де вони зараз? Частина 1

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru