"Кривбас", який виходив до УПЛ у 2022 році. Де вони зараз? Частина 3

"Кривбас", який виходив до УПЛ у 2022 році. Де вони зараз? Частина 3}

До вашої уваги третя частина матеріалу про гравців криворізького «Кривбасу», який у 2022 році вийшов до УПЛ. Ми згадуємо футболістів, які зробили свій внесок у повернення клубу до еліти після відродження.

Захисник Гліб Бухал, 27 років – 0 матчів.

Перший зимовий новачок «Кривбасу» у 2022 році. Став футболістом червоно-білих за місяць до початку війни рашистів проти України. Так і не встиг дебютувати за нову команду. Спочатку, як і більшість гравців «Кривбасу» на той час, грав у тимчасовій оренді за кордоном. Це була друга команда чеської «Сігми».

Після закінчення трудових відносин з криворізьким клубом грав у Болгарії та Польщі – «Хебир», «Хойнічанка» відповідно. Наразі є футболістом польської «Ресовії» (Перша ліга – аналог нашої Першої ліги). У поточному сезоні зіграв наразі у 7 матчах своєї команди.

Півзахисник Олександр Горват, 28 років – 26 матчів/5 голів.

Вихованець місцевого футболу. Міг зіграти як на фланзі півзахисту, так і в обороні. У Другій лізі був одним з ключових гравців команди Геннадія Приходька. Забив 5 голів, у тому числі, переможний у ворота «Балкан». Після виходу червоно-білих до Першої ліги на полі зʼявлявся вже не так часто: всього шість матчів у першій половині сезону Першої ліги.

З початком війни поїхав до Польщі у тимчасову оренду. Його клуб «Унія» грав у третій лізі місцевого чемпіонату. Після припинення трудових відносин з «Кривбасом» перейшов до «Унії» на правах вільного агента. Там виступає й досі.

Захисник Володимир Заїменко, 26 років – 39 матчів/2 голи.

Вихованець криворізького футболу, капітан команди у Другій та Першій лізі. Гравець основи, як при Геннадію Приходьку, так і при Олександру Бабичу. Був важливим елементом оборони «Кривбасу» до виходу в УПЛ. Один з «гвардійців» команди у нижчих дивізіонах. Початок повномасштабного вторгнення орків до України застав на зборах червоно-білих у Туреччині.

Навесні 2022 року виступав у тимчасовій оренді в Польщі у клубі одного з нижчих дивізіонів країни  - «Ігросі». До України більше не повертався. Надалі з 2022 по 2023 рік захищав кольори німецького «Cолінгена» (Шоста ліга). У березні 2023 року став футболістом киргизького «Алаю», де виступає і нині.

Нападник Денис Васін, 34 роки – 10 матчів/1 гол.

Досвідчений Васін перейшов до «Кривбасу» влітку 2021 року перед стартом команди у Першій лізі. Повинен був стати одним з лідерів нового колективу. Але через травму встиг зіграти тільки 10 матчів. Вихованець «Чорноморця» після початку війни зі сторони рашистів виступав навесні 2022 року в тимчасовій оренді у литовській «Йонаві».

З липня минулого року на професійному рівні не виступав. Поновив карʼєру нещодавно: з липня виступає за болгарську «Фратрію» (Третя ліга), яку очолює з серпня 2022 року, до речі, екснаставник «Кривбасу» Олександр Бабич.

«Кривбас», який виходив до Першої ліги у 2021 році. Де вони зараз? Частина 1

Частина 2

Частина 3

Частина 4

«Кривбас», який виходив до УПЛ у 2022 році. Де вони зараз? Частина 1

Частина 2

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru