"Кривбас", який виходив до УПЛ у 2022 році. Де вони зараз? Частина 4

"Кривбас", який виходив до УПЛ у 2022 році. Де вони зараз? Частина 4}

До вашої уваги четверта частина матеріалу про гравців криворізького «Кривбасу», який у 2022 році вийшов до УПЛ. Ми згадуємо футболістів, які зробили свій внесок у повернення клубу до еліти після відродження.

Півзахисник Данило Полонський, 21 рік – 3 матчі.

Вихованець дніпровського футболу. Став гравцем «Кривбасу», 16-м літнім новачком, у серпні 2021 року, перейшовши з «Дніпра-1». В Першій лізі неодноразово був у заявках на матчі, програвав конкуренцію іншим, більш досвідченим футболістам. Як підсумок, всього 3 матчі у першій частині сезону.

Після початку повномасштабної війни орків проти України півроку перебував за кордоном, тренувався у молодіжній команді турецького «Малатьяспору». Влітку 2022 року став футболістом болгарської «Фратрії», яку очолює екскерманич «Кривбасу» Олександр Бабич. Там Полонський виступає і по цей день.

Захисник Дмитро Фатєєв, 29 років – 18 матчів/2 голи.

Уродженець кропивницького футболу перейшов до «Кривбасу» з «Інгульця» у статусі вільного агента взимку 2021 року. У другій частині сезону Другої ліги був основним виконавцем в команді Геннадія Приходька. Але з приходом влітку того ж року новачків втратив місце в основі – всього 5 матчів у Першій лізі.

Універсальний футболіст (міг закрити позицію крайнього захисника та у центрі оборони) залишив «Кривбас» у статусі вільного агента в січні 2022 року за взаємною згодою сторін. Півроку на професійному рівні не виступав, після чого влітку 2022 став футболістом столичної «Оболоні». Разом з командою цьогоріч вийшов до УПЛ і в новому сезоні наразі зіграв 4 матчі.

Нападник Ярослав Квасов, 31 рік - 11 матчів/3 голи.

Квасов став одним із небагатьох зимових новобранців «Кривбасу» у зимове міжсезоння-2021. На його рахунку переможний дубль у ворота запорізького «Металургу», з яким тоді конкурували криворіжці за вихід до Першої ліги. Після приходу нових футболістів влітку опинився у глибокому запасі, тому провів у Першому дивізіоні всього 3 матчі.

На початку вересня дію угоди з червоно-білими було припинено достроково за взаємною згодою сторін. Після «Кривбасу» Ярослав захищав кольори першолігової «Волині». Влітку 2022 року отримав статус вільного агента та рік на професійному рівні не виступав. У липні 2023 повернувся до України і став гравцем «Інгульця», який наразі грає у Першій лізі. Є основним футболістом нової команди.

Півзахисник Крістіан Іліч, 27 років – 8 матчів/1 гол.

Іліч, який має подвійне громадянство (Хорватії та Австрії) став гравцем «Кривбасу» у серпні 2021 року, коли чемпіонат Першої ліги вже розпочався, прийшовши з болгарського «Локомотива». Запамʼятався хорошою технікою та вмінням віддати точну передачу у потрібний момент. На його рахунку важливий переможний виїзний гол у ворота тернопільської «Ниви» після сольного проходу.

Отримавши влітку 2022 року статус вільного агента, переїхав на Кіпр, де виступав за місцевий клуб «Докса». У липні цього року, нещодавно, став футболістом румунського «Динамо» Бухарест.

Воротар Дмитро Чернявський, 19 років - 0 матчів.

Талановитий Чернявський підписав 3-річну угоду з «Кривбасом» у серпні 2021 року. Паралельно виступав за команду клубної Академії U-17. Дебют у заявці «Кривбасу» - у памʼятному переможному домашньому матчі проти «Поділля», коли ми відігрались по ходу гри з 0:2 у дебюті. Срібний призер Вищої ліги чемпіонату ДЮФЛУ-2020/2021 (тренер - Станіслав Упілков).

З початком війни рашистів в Україні залишився за кордоном. Влітку після припинення дії контракту з «Кривбасом» став гравцем німецького «Швайнфурту», який виступає в одному з нижчих дивізіонів країни. З 1 липня 2023 року є вільним агентом.

«Кривбас», який виходив до Першої ліги у 2021 році. Де вони зараз? Частина 1

Частина 2

Частина 3

Частина 4

«Кривбас», який виходив до УПЛ у 2022 році. Де вони зараз? Частина 1

Частина 2

Частина 3

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru