"Кривбас", який грав у дебютному сезоні УПЛ-2022/23. Де вони зараз? Частина 1

"Кривбас", який грав у дебютному сезоні УПЛ-2022/23. Де вони зараз? Частина 1}

До вашої уваги перша частина матеріалу про гравців криворізького «Кривбасу», який у сезоні-2022/23 грав до УПЛ. Ми згадуємо футболістів, які зробили свій внесок у розвиток та прогрес команди.

Захисник Драган Ловріч, 27 років – 15 матчів/1 гол.

У серпні 2021 року центральний оборонець з Хорватії з досвідом виступів в Європі Ловріч став гравцем червоно-білих. Але одразу дебютувати за нову команду не зумів, футболісту знадобилось чимало часу для адаптації. У першій половині сезону Першої ліги отримав важку травму, тому провів всього 6 поєдинків.

Відновлювався тривалий час, та повернувся до «Кривбасу» вже коли йшла війна – у липні 2022 року. Його перехід тоді був знаковим для всієї України, адже мало хто з легіонерів на той час відважився повернутись та грати за український клуб. Вчинок Драгана викликав повагу у всіх.

Хорватський оборонець провів в УПЛ 8 матчів – всі з початку і до кінця. Але через сімейні обставини взимку цього року був вимушений покинути Кривий Ріг. Після «Кривбасу» захищав кольори «Арарату-Вірменія». З липня грає за румунський «Оцелул».

Півзахисник Назар Волошин, 20 років – 12 матчів/4 голи.

У липні 2022 року ФК «Кривбас» оголосив про оренду перспективного забивного хавбека «Динамо». І Волошин виправдав сподівання. Багато яскравих матчів та важливі голи. Тільки в матчі проти «Руху» - 1:2 забитий мʼяч Волошина не зміг принести очок у скарбничку криворіжців, у інших трьох випадках – точні удари Назара приносили результат.

Можна сміливо та з впевненістю сказати, що швидкий вінгер розкрив свій потенціал саме за Юрія Вернидуба – тренера, за якого прогресували чимало відомих нині футболістів. Волошин за умовами угоди повинен був відіграти у Кривому Розі один рік, але у зимову перерву «Динамо» скористалось опцією у контракті, та повернуло гравця з оренди. Наразі Волошин продовжує прогресувати в «Динамо» та є одним з найперспективніших футболістів України у своєму віці.

Півзахисник Артур Микитишин, 20 років – 20 матчів/1 гол.

Ще один молодий футболіст, який розкрився у «Кривбасі». Микитишин поповнив ряди червоно-білих вже по ходу сезону-2022/23 у вересні. Артур повністю відпрацював у «Кривбасі» річний орендний контракт з «Шахтаря». Був одним з ключових футболістів команди, зіграв 20 матчів в УПЛ.

Цікаво, що єдиний гол за криворіжців Артур забив у ворота своєї майбутньої команди – «Олександрії». Тоді у 23 турі «Кривбас» виграв у принципового суперника – 2:1 й продовжив підніматись вгору у таблиці. Після завершення строку дії угоди Микитишин повернувся до розташування «Шахтаря» та навіть відправився з «гірниками» на літні збори.

Але закріпитись у команді за різних причин не зумів. У серпні підписав повноцінний контракт з «Олександрією».

Захисник Іван Зотько, 27 років – 18 матчів/1 гол.

Фактурний центральний захисник став четвертим літнім новачком команди перед дебютом у Першій лізі влітку 2021 року. Вихованець житомирського футболу у першому сезоні був одним з основних гравців червоно-білих, щоправда зіграв не так багато – 13 матчів. Свій єдиний гол зза криворіжців забив з другого поверху на «Гірнику» у ворота «Кременя» - 4:1.

Іван переїхав до «Кривбасу» з «Олімпіка», а до цього мав досвід виступів в Іспанії. Після початку повномасштабного вторгнення рашистів до нашої неньки повернувся додому, та з червня підтримував форму на клубній базі. Після приходу Юрія Вернидуба зміг справити враження на коуча та залишився у команді. Але вже в УПЛ грав мало: всього 5 матчів, з них тільки 1 повний, за півроку.

Взимку цього року угоду з гравцем було розірвано за обопільною згодою сторін. Наразі є футболістом вірменського «Урарту», з яким вже встиг дебютувати у Лізі Чемпіонів та навіть забити перший гол в єврокубках – у Лізі Конференцій.

«Кривбас», який виходив до Першої ліги у 2021 році. Де вони зараз? Частина 1

Частина 2

Частина 3

Частина 4

«Кривбас», який виходив до УПЛ у 2022 році. Де вони зараз? Частина 1

Частина 2

Частина 3

Частина 4

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Галерея

Теги

Зроблено в Oranges Guru